به گزارش دیده بان علم ایران، سندروم متابولیک اختلالی است که با افزایش وزن، افزایش چربی، قند و فشارخون همراه است. سندروم متابولیک از ریسک فاکتورهای مهم بیماری های قلبی و عروقی محسوب می شود که از مهمترین عوامل مرگ و میر در سطح جهان است.
اما بیس فنل آ یکی از سموم آلاینده محیطی است که تماس با آن منجر به بروز بسیاری از اختلالات متابولیک از جمله تغییر در پروفایل چربی و قند خون، مقاومت به انسولین و چاقی می شود. همچنین با خطر افزایش فشار خون و آترواسکلروز همراه است پس عاملی در ایجاد این اختلال است.
شواهد نشان داده که انگور خصوصا دانه آن حاوی ترکیبات پلی فنلی با خاصیت بالقوه آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات و نیز ماده موثره رسوراترول دارای اثرات مهاری بر روی ریسک فاکتورهای سندروم متابولیک است و همچنین به عنوان یک عامل پیشگیری کننده از بروز بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود.
برای اطمینان از این موضوع محققان کشورمان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری طرحی با عنوان «بررسی تاثیر عصاره دانه انگور بر سندروم متابولیک ایجاد شده با بیس فنل آ در رت» انجام دادند و اثر حفاظتی عصاره دانه انگور و رسوراترول بر روی هریک از عوامل ایجاد کننده سندروم متابولیک در اثر تجویز خوراکی بیس فنول آ در رت بررسی شد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام این خبر و بدون ذکر نام مرکز پژوهشی و محققان مجری این طرح ابراز امیدواری کرده با این اقدام «محققان مشهدی» و مشخص شدن تاثیر عصاره دانه انگور بر سندروم متابولیک می تواند تحقیقات در این حوزه را سرعت بخشد.