به گزارش دیده بان علم ایران، باکتری سودوموناس ساکروفیلا (
Pseudomonas pschrophila
) برای اولین بار از ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی مبتلا به سپتی سمی هموراژیک جدا سازی شده است. این باکتری گرم منفی و عامل فساد مواد غذایی است ولی تاکنون به عنوان یک عامل بیماری در ماهیان گزارش نشده است.
از آنجا که شرایط نامساعد محیطی در بروز این بیماری نقش دارند، لذا اصلاح شرایط محیطی مناسب برای بهبود وضعیت ماهیان تاکید می شود.
برای درمان این بیماری می توان از آنتی بیوتیک های دسته آمینوگلیکوزیدها (نئومایسین، جنتامایسین، کانامایسین، استرپتومایسین)، کینولون ها (دی فلوکساسین، انروفلوکساسین و دانوفلوکساسین) و دیگر آنتی بیوتیک های موثر بر باکتری های گرم منفی شامل فلومکین، لینگوسپکتین و کولیستین از طریق خوراکی یا تزریق داخل صفاقی استفاده کرد.
توالی ژن این باکتری در بانک ژن NCBI با کد MH۲۰۶۱۶۵.۱ به نام مسعود حقیقی و همکاران به ثبت رسیده است.