اعضای گروه فلسفه دانشگاه باقرالعلوم(ع) در دیدار با پروفسور مولیادی کارتانگارا، «استاد و محقق حوزه فلسفه اسلامی در اندونزی»، به بحث و تبادل نظر درباره فلسفه اسلامی پرداختند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، در این دیدار سیدهادی ساجدی «مدیر اداره امور بینالملل» دانشگاه ضمن خیر مقدم، به معرفی دانشگاه باقرالعلوم(ع) پرداخت و گفت: دانشگاه باقرالعلوم(ع) دانشگاهی دغدغهمند و موضوعمحور است. این دانشگاه در حال حاضر دارای سه دانشکده «تاریخ و مطالعات سیاسی»، «فرهنگ، علوم اجتماعی و رفتاری» و «فلسفه و اخلاق» است.
مدیر اداره امور بینالملل دانشگاه در ادامه به معرفی پروفسور مولیادی کارتانگارا پرداخت و گفت: پروفسور مولیادی کارتانگارا یکی از برجستهترین اساتید و پژوهشگران جنوب شرق آسیا است. وی بعد از اتمام تحصیلات در شیکاگو و بعد از بازگشت به اندونزی، به عنوان استاد تمام دانشگاه اسلامی اندونزی فعالیت خود را شروع کرد. وی نویسندهای فعال در حوزه فلسفه اسلامی است و آثار متعددی را تالیف و ترجمه کرده است.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین یارعلی کرد فیروزجائی «رئیس گروه فلسفه و کلام»، به معرفی گروههای علمی فلسفه و کلام و فلسفه مضاف پرداخت و گفت: دانشگاه در حال حاضر رشتههای متفاوتی در زمینه فلسفه ارائه میکند که از مهمترین آنها میتوان به رشتههای فلسفه دین، فلسفه فیزیک و فلسفه و کلام اسلامی اشاره کرد.
پروفسور مولیادی کارتانگارا، استاد و محقق حوزه فلسفه اسلامی گفت: آشنایی من با فلسفه اسلامی در دانشگاه شیکاگو و زیر نظر اساتید این دانشگاه بود. پس از آشنایی و علاقه به این رشته، در دانشگاه شیکاگو در مقطع کارشناسیارشد مشغول به تحصیل شدم و در سالهای بعد مقطع دکتری را نیز در همین دانشگاه به اتمام رساندم.
پروفسور مولیادی کارتانگارا در ادامه به تشریح شیوه ورود و رواج فلسفه در اندونزی پرداخت و گفت: اولین مباحث فلسفی در اندونزی توسط عرفا وارد این کشور شد. در ادامه برخی از اساتیدی که در کشورهای غربی با فلسفه اسلامی آشنا شده بودند، پس از بازگشت به اندونزی به رواج فلسفه در اندونزی پرداختند.
وی افزود: با این وجود، این اندیشههای مشائیان بود که توسط این اساتید بازگو میشد. در دهههای اخیر ابعاد دقیقتری از فلسفه و مکاتب آن از جمله اشراق و حکمت متعالیه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
این استاد حوزه فلسفه اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: ایران مهد فلسفه اسلامی است و محققین علاقهمند به این موضوع باید برای شناخت صحیح و کامل از فلسفه اسلامی، به ایران سفر کنند.
در پایان اساتید گروه فلسفه و کلام دانشگاه ضمن ارائه پیشنهادات مختلف در خصوص همکاریهای علمی و پژوهشی، به بحث و گفتگو درباره فلسفه اسلامی پرداختند.