به گزارش روابط عمومی سایت نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی ارومیه جلسه معرفت افزایی اساتید دانشگاههای ارومیه با همکاری بسیج اساتید دانشگاههای استان و دفتر هم اندیشی نهاد رهبری دانشگاه صنعتی ارومیه با موضوع بررسی تحولات اکراین و تاثیرات منطقه ای و جهانی آن در بستر فضای با حضور دکتر محمد قربانی کارشناس مسائل منطقه برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین آزاد موسوی مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه صنعتی ارومیه در خصوص تمدن غرب و نتایج حاصل از این تمدن در نگرش به جوامع انسانی به سخنرانی پرداخته و گفت: وقتی ما می خواهیم تمدنی را نقد کنیم از دو مسیر می توانیم این تمدن و این اندیشه را نقد نماییم : اول آن که این تمدن را از حیث مبانیش مورد نقد قرار بدهیم که در خصوص تمدن غرب این مبانی عبارتند از اومانیسم و لیبرالیسم و آزادی و تساهل و تسامح که باید تک به تک این ها را بشکافیم و در مورد ارزش وصحت و سقم هر کدام از آن ها و دامنه و گستره شان صحبت بکنیم . دوم آنکه بیاییم تمدن غرب یا هر تمدن دیگر رو بر اساس نتایج و خروجیش بحث کنیم .
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی در ادامه افزود: این اتفاق کراین یک فرصتی را برای ما فراهم کرد که تمدن غرب را از لحاظ خروجی و نتایج مورد بحث و بررسی قرار بدهیم . یکی از نتایج تمدن غرب ساختارها و قوانینی است که ایجاد نموده است اگر از این حیث به تمدن غرب نگاه بکنیم و واقعه اکراین رابا این لحاظ مورد مطالعه قرار بدهیم مشاهده خواهیم کرد تمدن غرب که یکی از خروجی های ساختارش سازمان ملل و شورای امنیت می باشد در مسئله اکراین نشان داد که این ساختار یعنی سازمان ملل نمی تواند کاری را از پیش ببرد ، به طوری که طرح اماده شده بر علیه روسیه در سازمان ملل و در شورای امنیت به راحتی توسط روسیه وتو می شود حال اصلی ترین مجموعه سازمان ملل که شورای امنیت است نمی تواند کاری انجام بدهد و در مجمع عمومی نیز فقط بیانیه ای صادر می گردد که این بیانیه نیز الزام آور نیست.پس اگر تمدن غرب را نگاه بکنیم و از لحاظ خروجی مورد بررسی قرار بدهیم خروجی اش می شود سازمان ملل که نه شورای امنیتش و نه مجمع عمومی اش نمی تواند پاسخ گوی حل مشکلات باشد.
ایشان همچنین در ادامه افزود: اما اگر از یک حیثیت دیگر تمدن غرب را مورد بررسی قرار بدهیم ، آن موضوع بحث نظام های اجتماعی است که به عنوان خروجی دیگر تمدن غرب خواهد بود .در مسئله اخیر اکراین روشن گردید تمدن غرب یک نظام طبقاتی در سطح جهان ایجاد کرده که مبنا وملاک این نظام طبقاتی ،انسانیت نیست بلکه مبنا و ملاک این نظام طبقاتی ،رنگ پوست ،رنگ مو و این که انسان اهل کدام منطقه جغرافیایی هست، خواهد بود. جنگ اکراین به وضوح نشان داد که انسان ها در کره زمین در منظر تمدن غرب تقسیم می شوند به انسان درجه یک و درجه دو .
در طول همین چند روزی که روسیه به اکراین حمله کرد، اسراییل به سوریه حمله کرد ،ائتلاف سعودی بیش از ۳۷ بار به یمن حمله کرد ولی از این اتفاقات در فضای رسانه چیزی نمی بینید، برعکس صفحه اینستاگرام بی بی سی بیش از ۱۰۰ پست در خصوص اکراین بارگزاری کرد.
حجت الاسلام آزاد موسوی با اشاره به تقسیم انسانها در تمدن غرب به انسان های درجه یک و درجه دو گفت: متاسفانه به خاطر سلطه رسانه ای و وجدان های دستکاری شده عده ای نسبت به اکراین کاسه داغ تر از آش هم می شوند که نمونه آن می شود این آقای زیباکلام که عذرخواهی می کند به خاطر عدم محکومیت حمله به اکراین از طرف ایران ولی نسبت به مسایل یمن ،عراق و افغانستان هیچ واکنشی نشان نمی دهد. این یعنی اینجا وجدان ها دستکاری شدند، این یعنی در منظر بعضی ، انسانها اگر در یمن کشته شوند اشکالی ندارد ولی در اکراین اشکال دارد که همان معنای تام طبقه بندی اجتماعی بر اساس منطقه جغرافیایی در تمدن غرب است و این یک خطر جدی برای بشریت می باشد .پس نتیجه می گیریم تمدن غرب قطعا به دنبال تقسیم انسان به انسانها های درجه یک و درجه دو است.
ایشان در پایان خاطر نشان کرد: به عنوان نکته پایانی در جواب آقای صادق زیبا کلام می گویم: آقای صادق زیبا کلام باید توجه می کردند اگه ایران حمله به اکراین را محکوم نکرد به این دلیل است که در جنگ تحمیلی اکراین هیچگاه صدام را محکوم نکرد ، در کشتار هفده هزار ایرانی به وسیله منافقان اکراین هیچ گاه این گروه را جزء گروه های تروریستی محسوب نکرد، در جنگ آمریکا علیه عراق و جنگ عربستان علیه یمن اکراین هیچگاه آنها را محکوم نکرد و حتی در زمان شهادت سردار سلیمانی به دست آمریکا اکراین هیچ گاه آن را محکوم نکرد ، وقتی این کشور در مسایل انسانی ،رفتار انسانی از خودش بروز نمی دهد نباید انتظار داشته باشد ما بیاییم و کاسه داغ ترآش بشویم. حال ای کاش آقای زیباکلام مباحث سیاسی اش را از منظر دیگری نیز مطالعه می کرد.
منبع
:
https://uut.nahad.ir/
|