به گزارش حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فرهنگیان، برنامه جامع توانمندسازی پژوهشی برای توسعه حرفه ای اعضاء هیات علمی دانشگاه فرهنگیان با حضور ریاست دانشگاه دکتر حسین خنیفر، مشاور وزیر آموزش و پروش حجت الاسلام علی عسکری و شورای معاونین دانشگاه رونمایی شد.
در این جلسه دکتر خنیفر با اشاره به تدوین برنامه جامع توانمندسازی پژوهشی اعضاء هیات علمی، گفت: یکی از مهمترین بخش های توانمندسازی فرایندها و فعالیت های پژوهشی، به قدرت رساندن پژوهشگران در همه عرصه ها و بخصوص دانش و بینش روزآمد است، چرا که غفلت از تحولات دانش و ایستگاه های جدید و مسیرهای نوین و اوج های متکاثر در روش ها و مدل های پژوهشی مانع انطباق آدمی در اعصار گوناگون با نیازهای واقعی خواهد بود.
وی با بیان اینکه توانمندسازی پژوهشی اعضای هیات علمی کاری بس ارزنده و ماندگار است. ابراز امیدواری کرد: طرح توانمندسازی پژوهشی اعضای هیات علمی منجر به تحولات ارزشمندی در فضای علمی دانشگاه فرهنگیان گردد و در ارتقاء شاخص علمی دانشگاه موثر واقع شود.
در ادامه این جلسه دکتر طاهری نیا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مهمترین سرمایه هر دانشگاه، اعضای هیئت علمی آن دانشگاه دانست و گفت: چنانچه اعضای هیئت علمی یک دانشگاه از ظرفیت علمی قابل قبول به ویژه در حوزه پژوهش برخوردار باشند، توسعه آن دانشگاه در ابعاد و شاخص های مختلف شتاب خواهد گرفت.
وی با اشاره به دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشگاهی نوپا و استراتژیک که ماموریت خطیر تربیت معلم را برعهده دارد، اظهار کرد: این دانشگاه از یک طرف چنانچه بخواهد کیفیت فرایند تربیت معلم را ارتقاء داده و معلمان شایسته ای را وارد نظام آموزش و پرورش کند و از طرف دیگر موقعیت و جایگاه خود را در مقایسه با دانشگاه های دیگر بهبود بخشد، ضروری است برنامه هایی را برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی خود تدارک ببیند. یکی از این برنامه ها، برنامه توانمندسازی پژوهشی اعضای هیئت علمی است که در آن، مبانی، رویکردها و روش های پژوهش مرتبط با رسالت تربیت معلم و حرفه معلمی عرضه می شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر ارائه آموزش در زمینه پژوهش، بایستی مهارت ها و رویه های انجام پژوهش در قالب هایی چون مقاله و پروژه نیز در کانون توجه قرار گیرد. سلسله دوره های آموزشی که ذیل برنامه توانمندسازی پژوهشی برای اعضاء هیئت علمی پیش بینی می شود، فرصتی فراهم می کند تا نه تنها استادان که دانشجو معلمان نیز از نظر حرفه ای رشد کرده و از این رهگذر دانشگاه و نظام آموزش و پرورش نیز در مدار توسعه قرار گیرد.
در پایان دکتر طاهری نیا ضمن تشکر از همکارانی که در تهیه و تدوین برنامه جامع توانمندسازی پژوهشی نقشی داشته اند بیان کرد؛ برای این برنامه حدود ۲۵۰ ساعت وقت و برنامه ریزی صورت گرفت که با ۱۰ نفر از اعضای هیات علمی و غیر علمی دانشگاه و در مدت یکسال تهیه و تدوین شد.
شایان ذکر است اهداف زیر از جمله اهداف برنامه جامع توانمندسازی پژوهشی است:
-
اعضای هیئت علمی دانشگاه بتوانند از طریق شرکت در دوره های توانمندسازی پژوهشی، در حوزه مطالعاتی و رشته تدریس خود، مقاله های علمی معتبر تدوین کنند.
-
اعضای هئیت علمی دانشگاه بتوانند از طریق شرکت در دوره های توانمندسازی پژوهشی، در حوزه مطالعاتی و رشته تخصصی خود، طرح ها و پروژه های تحقیقی را به طور دقیق طراحی و تدوین کنند.