پاسخ این پرسش که بالاخره دانشگاه ها چه زمانی بازگشایی می شوند، معلوم شده و برخی دانشجویان از هفدهم خرداد به دانشگاه آمده اند. اما برخی نگرانی ها همچنان به قوت خودش باقی است. رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ارتباط زنده اینستاگرامی با دانشجویان در پاسخ به این نگرانی ها تاکید کرد که اولویت در برنامه ریزی ها مراقبت از سلامتی دانشجویان بوده و تلاش شده تا آموزش ها با کیفیت حداکثری در این ترم به پایان برسد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده سه شنبه بیستم خرداد ۱۳۹۹ در ارتباط زنده اینستاگرامی با دانشجویان، با بیان اینکه تصمیم گیری در مورد بازگشایی دانشگاه در اپیدمی کرونا یک موضوع چند وجهی است، اظهار کرد: این واقعیت را باید پذیرفت که جابجایی بین شهری می تواند برای همه خطرآفرین باشد. بنابراین برنامه ریزی برای بازگشایی دانشگاه باید با حساسیت انجام می شد.
وی افزود: در شرایط عادی بیش از ۲ هزار دانشجو از خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی ایران استفاده می کنند اما در شرایط فعلی و برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی امکان استفاده از خوابگاه ها، حداکثر برای یک چهارم این دانشجویان یعنی حدود ۵۰۰ نفر به صورت همزمان فراهم است.
دکترکوهپایه زاده خاطر نشان کرد: غیر از این موارد ما یک دانشگاه علوم پزشکی هستیم، دانشگاه علوم پزشکی یعنی بیمارستان و بیمارستان یعنی محل تردد بیمار. بنابراین سعی شده تا دانشجویان رشته های بالینی از دانشجویان رشته های غیربالینی جدا شوند اما به صورت صد در صد قابل انجام نیست.
وی با بیان اینکه در مجموع تصمیم در مورد ادامه راه به راحتی نیست، افزود: وزارت بهداشت با بررسی همه جانبه موضوع، ابلاغ کرد که از هفدهم خرداد ماه آموزش های دانشگاهی غیربالینی شروع شوند. آموزش های بالینی شامل دوره های دستیاری، تخصصی و فوق تخصصی و کارورزی پزشکی تقریبا شروع شده بودند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: طبق نظر وزارت بهداشت و برنامه ریزی های انجام شده در دانشگاه، آموزش های تمام مقطع رشته های مختلف با کمترین تردد در دانشگاه و حضور در خوابگاه ها تا ابتدای شهریور ۱۳۹۹ به پایان می رسد.
وی گفت: وسایل حفاظت فردی به اندازه کافی هم در خوابگاه ها و هم در بیمارستان ها به اندازه کافی پیش بینی شده است.
دکتر کوهپایه زاده افزود: ویروس کرونا به این زودی نه تنها ما بلکه تمام جهان را رها نخواهد کرد، بنابراین باید همگی با رعایت اصول حفاظت فردی و بهداشتی تلاش کنیم تا زمان را برای آموزش از دست ندهیم.
وی خاطرنشان کرد: تحقق این موضوع هنر برنامه ریزی و همچنین مشارکت جدی اساتید و دانشجویان را می طلبد تا برنامه ها به خوبی انجام شوند.
وی با بیان اینکه سبک زندگی ما به ناچار به دلیل کرونا باید تغییر کند، گفت: کرونا به تعبیر بسیاری از کارشناسان انقلاب صنعتی چهارم را زودتر کلید زد، بنابراین بهره برداری از فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی در زندگی بیش از گذشته باید جدی گرفته شود تا کمترین آسیب را تجربه کنیم.
وی افزود: آموزش نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید برنامه جامعی برای آموزش مجازی در دانشگاه عملیاتی شود؛ آموزش ها تا حد امکان باید بر پایه فناوری اطلاعات و فضای مجازی قرار بگیرند و استفاده از انواع رسانه ها مورد نظر باشد.
وی گفت: سالها به این موضوع فکر می کردیم که بسیاری از دوره های حضوری، می توانند غیر حضوری هم برگزار شوند تا وقت دانشجو کمتر گرفته شود و مانع هدر رفت منابع مالی و زمان شویم. حالا این فرصت به دلیل کرونا پیش آمده، پس نباید این فرصت را با نگاه سنتی از دست بدهیم.
دکتر کوهپایه زاده با بیان اینکه دانشگاه محل تفکر، تامل و تضارب آرا است، افزود: حتما نظرات دانشجویان، اساتید و هر کس که در مسیر آموزش یک ایده نو ارائه دهد، مورد توجه قرار می گیرد و قطعا از آن استفاده می کنیم تا مسیر آموزش موثر و کارآمدتر شود.
وی گفت: قطار آموزش را نمی توان متوقف کرد، از ابتدای مهر دانشجویان جدید به جمع ما اضافه می شوند، بنابراین عده ای باید فارغ التحصیل بشوند تا فضای برای افراد دیگر وجود داشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که چرا آموزش ها در فضای مجازی از کیفیت لازم برخوردار نیست، گفت: در گذشته همین مقدار هم وجود نداشت، کرونا ما را مجبور کرد که با سرعت بیشتری به سمت این فضا برویم.
وی با بیان اینکه آموزش مجازی نیاز به زیرساخت فرهنگی دارد و باید تفکر ما نسبت به این مقوله اصلاح شود، افزود: برای توسعه آموزش مجازی از همه ظرفیت ها از جمله ظرفیت های دانشجویی، ظرفیت بخش خصوصی و مجموعه های دیگر که تجربه بیشتری در این مورد دارند، کمک می گیریم تا با سرعت بیشتری آموزش مجازی به نقطه مطلوب در دانشگاه برسد.
وی با اشاره به پیش بینی ابزارهای تشویقی برای اساتیدی که در آموزش مجازی موفق عمل می کنند، افزود: اگر سیاست این است که آموزش ها به سمت مجازی شدن پیش برود، نباید خلاف این عمل کنیم و اعضای هیات علمی باید بدانند که این یک اجبار سازمانی است و معاونت آموزشی و گروه های آموزشی باید بر این موضوع نظارت کافی داشته باشند.
دکتر کوهپایه زاده همچنین در خصوص برگزاری آزمون ها، گفت: برگزاری آزمون ها به صورت آن لاین منوط به کسب اطمینان از امنیت آن است، در غیر این صورت آزمون به صورت حضوری و با فاصله گذاری فیزیکی مناسب انجام می شود.
بنا براین گزارش در ارتباط زنده اینستاگرامی رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، نمایندگان شورای صنفی دانشجویان، بسیج دانشجویی و کانون مشاوران جوان دانشگاه به نمایندگی از سایر دانشجویان حضور داشتند.
خبر: دزفولی