مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهمنظور کنترل محیطی برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ در واحدهای صنفی عرضه گوشت و مرغ، فرآوردههای خام دامی در بستهبندیهای مورد تایید سازمان دامپزشکی عرضه میشود.
مهندس علیاصغر حسنی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اینکه طبق آخرین اطلاعات، انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان از طریق سرفه، عطسه، ترشحات بینی و دهان صورت میگیرد، اظهار کرد: تماس دستها با محیط و سطوح آلوده به ویروس مانند تجهیزات، دستگیره دربها، میز و صندلی، شیرآلات، نرده راهپلهها، کلید و پریزهای برق و کلیه وسایلی که بهطور عمومی و مشترک استفاده میشود و برخورد آنها با چشم، دهان و بینی و گوش نیز راه دیگری از انتقال ویروس کرونا است.
وی با بیان اینکه دستورالعملهای بهداشتی در خصوص کنترل شیوع ویروس کرونا به تمام واحدهای صنفی از جمله واحدهای صنفی عرضه گوشت و مرغ داده شده است، افزود: فرآوردههای خام دامی از جمله مرغ، ماهی، میگو و گوشت در بستهبندیهایی که در واحد صنفی و فروشگاههای زنجیرهای عرضه میشود باید مورد تایید سازمان دامپزشکی باشد.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به پرهیز از عرضه گوشت، مرغ، ماهی، میگو و امثال آن بهصورت روباز تاکید کرد و گفت: در صورت عرضه گوشت، مرغ، میگو و ماهی تازه و امثال آن بهصورت سنتی، این موادغذایی باید حداقل دارای پوشش مناسب بوده و بهصورت رو بازعرضه نشود.
مهندس حسنی با بیان اینکه بهمنظور کاهش تماس مواد غذایی مانند مرغ، ماهی و میگو با سطوح و دست، باید از قطعهقطعهکردن این نوع محصولات در مراکز عرضه و صنفی خودداری شود، تصریح کرد: عرضه گوشت چرخ کرده آماده بدون بستهبندی و مجوز دامپزشکی تخلف است؛ البته در قصابی های سنتی بهتر است گوشت هم چرخ نشود.
وی تاکید کرد: در صورت تقاضای مشتری فقط در حضور مشتری با رعایت بهداشت فردی و تجهیزات محیطی گوشت میتواند چرخ شود، بهطوریکه برای هر بار چرخکردن شستوشوی دست و تعویض دستکش توسط قصاب صورت گیرد؛ علاوه بر این سطوح میز کار و چرخ گوشت باید برای ھر بار چرخکردن تمیز شده و سپس گندزدایی شود.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: عرضه و فروش محصولات گوشتی و هرگونه فرآورده خام دام و طیور بهصورت دستفروشی و سیار در خارج از محلهای صنفی ممنوع بوده و این نوع فرآوردهها باید فقط در یخچال نگهداری شود.
مهندس حسنی در خصوص بهداشت ابزار و تجهیزات مورد استفاده در حوزه فرآوردههای دامی، گفت: یخچال و فریزرها، ابزار و تجهیزات از جمله میز کار، تخته گوشت خردکنی، چاقو، ساطور، سینی، لگن، چرخ گوشت، ترازو، باسکول و امثال آن باید بهطور مستمر گندزدایی شود.
وی با اشاره به اینکه تهیه ماسک، کلاه، دستکش، پیشبند یکبار مصرف جهت استفاده در حین کار برای واحدهای صنفی فرآوردههای خام دامی بهصورت روزانه ضروری است، افزود: همچنین ظرف حاوی صابون مایع و دستمال کاغذی در کنار دستشویی باید تعبیه شود و شخص متصدی واحد صنفی باید نظافت شخصی را به شکل کامل رعایت کند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: هرگونه اقدامی جهت نقل و انتقال انواع محصولات دام و طیور باید از خودروهای حمل و نقل تحت نظر سازمان دامپزشکی استفاده شود و قبل از انجام این کار نیز امر گندزدایی خودروی مذکور بهصورت مستمر صورت پذیرد.
مهندس حسنی ضمن تاکید بر ضدعفونیکردن مستمر محل کار، ابراز کرد: ظروف حاوی مواد ضدعفونیکننده دستها با پایه نگهدارنده به تعداد مناسب در واحد صنفی و گندزدایی مستمر کارتخوانها و کلیه دستگیره در و یخچال و فریزرها باید در واحدهای صنفی فرآوردهای خام دامی انجام شود.
وی بیان کرد: در مجموع تمامی نظارتها در حوزه فرآوردههای خام دام و طیور برعهده دامپزشکی بوده و در بحث عرضه این محصولات از نوع پخته آن هم منعی وجود ندارد، زیرا هنوز مصوبهای جهت تعطیلی رستورانها و آشپزخانهها صادر نشده است.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در فعالیت این مجموعهها فقط برعرضه غذای بیرونبر اشاره شده و سرو در داخل سالن غذاخوری آن مجموعه و همچنین اجاره آن مکان جهت مجالس عروسی، عزا و غیره ممنوع بوده که تاکنون مورد خاصی در این خصوص مشاهده نشده و مردم میتوانند در صورت مشاهده هرنوع تخلفی در رابطه با این دو مبحث موضوع را به شماره تلفنهای ۱۹۰، ۱۹۱ و ۴۰۳۰ گزارش کنند تا بازرسان گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بلافاصله در محل حاضر شده و برخورد لازم و قانونی را با فرد یا افراد متخلف داشته باشند.
{jcomments on}