سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران با حضور اندیشمندان و صاحبنظرانی از کشورهای اروپایی و آسیایی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.
به گزارش وب دا، این کنگره در محورهای تغذیه در بیماران با شرایط بحرانی (بیماران بستری در ICU)؛رژیمهای غذایی ویژه و بیماریها (شامل رژیمهای کتوژنیک، بدون گلوتن و Low FODMAP)؛روزه و سلامت؛تغذیه در کاشکسی و سارکوپنی؛چاقی و درمان آن؛کترینگ بیمارستانی؛اعتباربخشی آموزشی و ارزیابی گروههای تغذیه دانشگاههای کشور؛شرایط مرجعیت علوم تغذیه در منطقه و آمایش سرزمینی تغذیه بیمارستانی طی روزهای ۲۸ الی ۳۰ بهمن در حال برگزاری است.
علاوه بر ارائه سخنرانی های تخصصی، برگزاری یازده سمپوزیوم با عنوان های تغذیه در شرایط بحرانی، رژیم درمانی در بیماریهای ویژه، روزهداری و سلامت، تغذیه در بیماران سرطانی، التهاب و سوء تغذیه، درمان چاقی، سوء تغذیه بیمارستانی ، خدمات غذایی بیمارستانی، تغذیه در سارکوپنی، سمپوزیوم علمی NutritionDay و رژیم درمانی در بیماریهای ویژه برگزار می شود.
دبیر علمی سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران در حاشیه مراسم افتتاح این کنگره در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در مدت زمان فراخوان، ۳۲۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از این تعداد ۱۳۶ مقاله در قالب پوستر و سخنرانی پذیرفته شده است.
دکتر عبدالرضا نوروزی تصریح کرد: علاوه براین ۷ مهمان خارجی ویژه نیز از کشورهای همسایه آسیایی و اروپایی در این کنگره حضور دارند که هر کدام حداقل دو سخنرانی خواهند داشت.
دبیر علمی همایش بینالمللی تغذیه بالینی ایران افزود: رئیس انجمن تغذیه بالینی، اساتید دانشگاه وین اتریش، رئیس انجمن تغذیه بالینی آسیا، رئیس انجمن کشور اندونزی از جمله مهمانان ویژه هستند که به جز سخنرانی کارگاههای بین المللی نیز برگزار خواهند کرد.
دبیر علمی همایش بینالمللی تغذیه بالینی ایران با بیان اینکه این همایش با شعار "مبارزه با سوءتغذیه بیمارستانی" در نظر دارد به تبادل نظر و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی برای بهبود خدمات تغذیه بالینی در بیمارستانها بپردازد اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده میزان ابتلا به سوءتغذیه متوسط و شدید در "بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانی" حدود ۶۰ درصد برآورد میشود.
وی ادامه داد: در بخش مراقبتهای ویژه به دلیل شرایط بیمار و بیمیلی به صرف غذا سوءتغذیه بیشتر دیده میشود که این امر احتمال ابتلای به عفونت، افزایش مدت زمان بستری و بهبودی دیرتر زخمهای ناشی از اعمال جراحی را به دنبال دارد.
عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بررسیهای بالینی نشان داده مهمترین مشکل تغذیهای در بیمارستانهای کشور، سوءتغذیه و عدم کفایت تغذیهای میباشد که رفع آن نیازمند ارائه خدمات تغذیهای، آمادهسازی رهنمودی بالینی درمانی و بکارگیری آخرین فناوریهای دارویی و غذایی در این زمینه است.
{jcomments on}