استادیار گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به رعایت نکاتی هنگام استفاده از مواد شوینده و پاک کننده گفت: یکی از موارد قابل توجه باز گذاشتن درب و پنجره هنگام استفاده از این مواد در سرویس های بهداشتی است.
دکتر محمد مشیری با اشاره به نکات قابل توجه هنگام استفاده از مواد شوینده و پاک کننده برای پیشگیری از خطرات احتمالی به خبرنگار وب دا گفت: ابتدا سطوح مورد نظر را با مقدار کافی آب و بدون استفاده از پاک کننده ها شستشو دهید تا آلودگی های اولیه مثل اوره از سطوح پاک شوند سپس با استفاده از این ترکیبات در حجم کم و بدون مخلوط کردن آنها با هم (چه در روی سطح و چه در درون ظرف) استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه بهتر است از آب داغ برای شستشو استفاده نشود، افزود: حتما درب و پنجره حمام یا سرویس ها باز باشد و از تهویه کافی اطمینان داشته باشید افراد مبتلا به بیمارهای تنفسی به اثرات گاز کلر بسیار حساس ترهستند و با مقادیر کم ممکن است علامت دار شوند.
دکتر مشیری توصیه کرد: بهتر است که در منزل tفرد دیگری نیز حضور داشته باشد استفاده از ماسک های کاغذی نمی تواند از اثرات این گازها جلوگیری نماید اگر هرگونه علامتی پیدا کردید (ریزش اشک یا احساس تحریک و سوزش راههای تنفسی ) بلافاصله محل را ترک نمایید.
وی با بیان اینکه تقریبا تمام پاک کننده ها برای کودکان سمی هستند اظهار داشت: بعضی از این ترکیبات مانند شامپو فرش یا قرصها یا محلول های ماشین ظرف شویی، حتی مقادیر کم آنها برای یک کودک کنجکاو ۲-۳ ساله می تواند فاجعه آمیز باشد.
دکتر مشیری در ادامه توصیه کرد: باید در زمان استفاده از این ترکیبات به شدت مواظب کودکان بود ھمیشه پس از استفاده از مواد شیمیایی سریعاً درب آن را ببندید و دقت نمایید که حتی ظروف در بسته نیز از دسترس کودکان در امان نیست کلیه ترکیبات پاک کننده را باید در گنجه ها و قفسه ای دور از دسترس کودکان (نه در طبقات پایین کابینت) قرار داد و کمد باید دارای قفل مناسب باشد.
استادیار گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: از ریختن این ترکیبات در ظروف غیرمعمول مثل شیشه آب، شیشه نوشابه و... یا گذاشتن این ترکیباب در محل های نگهداری غذا مانند یخچال خودداری شود.
دکتر مشیری با اشاره به اقدامات پس از بلع مواد شوینده گفت: در صورتی که به هر دلیل هر یک از این ترکیبات بلع شوند ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید تا بتوانید موضوع را مدیریت نمایید فرد را اصلا وادار به استفراغ نکنید زیرا سوختگی و آسیب بافتی را تشدید می کنید بهتر است بلافاصه فرد را به مرکز درمانی برسانید یا با ۱۱۵ تماس بگیرید.
وی چاه بازکن ها را اسیدها و قلیاهای خیلی قوی برشمرد و اذعان کرد: مقادیر کم آنها می تواند آسیب پوستی و مخاطی ایجاد کند، در ابتدای تماس آن با دست چیزی حس نمی شود و فرد با دست آنها را بر می دارد ولی در عرض چند ثانیه آب روی پوست را جذب نموده و فعال می شوند و بسیار سوزاننده می شود و سوختگی های عمیق و آسیب شدید بافتی ایجاد می کنند متاسفانه دیده شده است که کودکان این ترکیبات را به داخل دهان گذاشته و با سوختگی های شدید مخاط دهان و حلق بستری شده اند.
استادیار گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند در مورد کسب اطلاعات از این ترکیبات با مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم دانشگاه با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند.
{jcomments on}