به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ هشتاد و دومین نشست فصلی ائمه جماعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان، صبح امروز با حضور آیت الله رمضانی - نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، حجت الاسلام والمسلمین علیزاده - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان، ریاست و معاونان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در رشت تشکیل شد.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک - رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه (س) به ارائه گزارشی پیرامون فعالیت های حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی گیلان پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر اساس یک برنامه راهبردی ده ساله در حال حرکت است. و در حال حاضر یکی از اهداف مهم برنامه راهبردی حوزه سلامت در استان تحقق شاخص های دانشگاه نسل سوم است. وی از تحصیل کرده های دانشگاه به عنوان ثمرات با ارزش حوزه سلامت یاد کرد و گفت: تحصیل کرده های حوزه های مختلف پزشکی هم در زمینه تولید علم و هم در زمینه تولید ثروت می تواند موفق باشند.
دکتر یوسف زاده چابک با اشاره به این مطلب که 74 درصد علت مرگ و میرها وابسته به بیماری های غیر واگیر است، تصریح کرد: بحث بیماری های غیر واگیر در راس برنامه ها و ماموریت های مهم دانشگاه قرار دارد. در این راستا، برای مبارزه با این بیماری ها در کنار همه اقدامات درمانی، رعایت نکات پیشگیرانه بسیار حایز اهمیت است.
وی افزود: نکته مهمی که باید به آن پرداخته شود نقش مولفه های اثرگذار در حوزه سلامت است. در حال حاضر فقط 25 درصد مولفه های حوزه سلامت در حیطه کنترل فعالیت های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است. مسائلی همانند آموزش همگانی، بهداشت عمومی و خود مراقبتی که بسیار ارزشمندتر از فعالیت های درمانی است نیازمند توسعه فعالیت های بین بخشی است. در این راستا مهمترین فعالیتی که باید صورت بگیرد افزایش حساسیت مردم پیرامون مسایل مرتبط با پیشگیری از بیماری هاست.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان از اجتماعی شدن مقوله سلامت در سال آینده خبر داد و این طرح را از اهم طرح های وزارت بهداشت برشمرد و تاکید کرد که این رویکرد باید به شهرها و همه مناطق برسد و نشر داده شود. وی همچنین تصریح کرد: ما به سوی مقوله ی اجتماعی شدن سلامت پیش می رویم و باید با استفاده از ظرفیت های مردم یعنی همان خود مراقبتی، سلامت عمومی جامعه را به حداکثر برسانیم.
وی خاطر نشان کرد: معاونت های مختلف دانشگاه برنامه های متنوعی برای حضور در جامعه و آموزش مستقیم به مردم خواهند داشت و به جای این که بنشینیم تا فرد بیمار شود و بعد با هزینه های زیاد آن را درمان کنیم باید با رویکردی متفاوت در بین مردم حضور پیدا کرده و با آموزش عمومی مانع بیمار شدن افراد شویم.
دکتر یوسف زاده چابک نقش ائمه جماعات را بسیار پررنگ خواند و افزود: ائمه جماعات در بین مردم هستند و امیدواریم با همت همه جانبه در استان بتوانیم آینده ای روشن در بحث سلامت، برای استان رقم بزنیم.
آیت الله رضا رمضانی - نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری نیز ضمن تشکر از ریاست دانشگاه علوم پزشکی در خصوص فعالیت های صورت پذیرفته در حوزه سلامت، از ائمه جماعات حاضر در جمع خواست تا ضمن ارتقای سلامت معنوی مردم، نقش موثری در سلامت جسمی جامعه داشته باشند.
وی ضمن تاکید بر این اصل که نقطه مقابل خیر، شر است، نقطه مقابل دانش را جهل خواند و گفت: ائمه جماعات باید در فضای دانشگاهی دانش افزایی داشته باشند، معرفت دینی بسیار مهم است. این را نباید دست کم گرفت، توسعه دانش دینی بر عهده ائمه جماعات است. در این زمینه در روایات ما هم تاکید شده که جامعه یا باید دانشمند داشته باشد یا دانشجو.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری،
در ادامه با اشاره به جایگاه نماز تصریح کرد: ابن سینا ضمن این که یک حکیم و دانشمند بود، می گفت من اگر در علم به مساله و مشکلی بر می خوردم میروفتم مسجد جامع شهر وضو میگرفتم و نماز می خوانم و مشکلم حل می شد.
آیت الله رمضانی در پایان ضمن بیان این مهم که ما مستخدمین دستگاه الهی هستیم، افزود: تعامل و تقابل هایمان با مردم بسیار مهم است، در ورود کردن به همه مسائل باید رضایت خدا را در نظر بگیریم.
حجت الاسلام والمسلمین امیر چهری-مسوول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) به توصیف فضایل اخلاقی و حسنات ایشان پرداخت و از ائمه جماعات خواستار نشر خط مشی این بانوی بزرگوار در مراکز آموزشی و درمانی شد.
وی با اشاره به موضوع برگزاری جشنواره سراسری قرآن و عترت سال 97 به میزبانی گیلان، گفت: مساله قرآن و عترت از جایگاه والایی برخوردار است و ائمه جماعات باید در تبیین آن در مراکز آموزشی و درمانی اهتمام ویژه ورزند. حجت الاسلام والمسلمین چهری همچنین با اشاره به برگزاری همایش زن مسلمان در دانشگاه به بیان جزییات این همایش اعم از تشویق بانوان محجبه موفق و فراخوان مقالات متناسب با موضوع مذکور پرداخت. مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پایان ضمن ارایه شرح وظایف و عملکرد ائمه جماعات خوابگاه های دانشجویی به گروه بندی منطقه ای ائمه جماعات و لزوم همکاری با مسوولان گروه ها اشاره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین علیزاده- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان نیز در این نشست ضمن تاکید بر جایگاه ویژه روحانیت در جامعه، نقش روحانیت را در سلامت روحی و جسمی جامعه بسیار پررنگ خواند. وی همچنین به اهمیت و ضرورت وقف در جامعه پرداخت و نقش روحانیون را در این امر، مهم تلقی کرد.