نشست تخصصی نقد و بررسی فیلم خارطوم ساخته بِیزیل دییردن با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد؛
به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع) حجت الاسلام والمسلمین حامد قرائتی در نشست تخصصی نقد و بررسی فیلم خارطوم که با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) در سالن همایش های این دانشگاه برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: این فیلم از مجموعه آثار بِیزیل دییردن بوده که در سال ۱۹۹۶ میلادی ساخته شده است .
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: محمد احمد المهدی سودانی از شرفا و سادات حسنی بود که در سال ۱۲۵۰ ق در یکی از شهرهای سودان به نام دنقله به دنیا آمد. او پس از تحصیل علوم دینی در قاهره و سودان و تحت آموزه های صوفیانه در ۱۲۹۰ ادعای مهدویت نموده و نهضتی را با شعار استعمار ستیزی و اصلاحات دینی برپا نمود. مهدی سودانی که پدر استقلال سودان نیز دانسته می شود با ایجاد اصلاحات فراگیر سیاسی و اجتماعی و دعوت از سران کشورهای اسلامی از جمله پادشاهان عثمانی و قاجار، جنبشی با ابعاد بین المللی را به وجود آورد.
وی با اشاره به اینکه کارگردان در این اثر خود براساس داستان واقعی سقوط خارطوم، در پی حمله قبایل شورشی به رهبری محمد احمد المهدی و قتل ژنرال گوردون، حاکم بریتانیایی حکومت مشترک بریتانیایی - مصری بر سودان، ساخته شد افزود: قتل ژنرال گوردون، نقطه عطف مهمی در تاریخ استعمار بریتانیا محسوب میشود.
وی ادامه داد: سید جمال الدین اسد آبادی با انتشار اخبار قیام وی موجی از مهدی پژوهی را در مراکز علمی اروپا ایجاد نمود. فیلم خارطوم با وجود اینکه تنها به مقطع تاریخی تصرف خارطوم توسط هواداران مهدی پرداخته اما توانسته است بخشی کوتاه از بازتاب های بین المللی این قیام را جلوه گر نماید.
گفتنی است در پایان نمایش فیلم دانشجویان حاضر در نشست به بیان نظرات خود پیرامون این فیلم پرداختند