دانشیار گروه گوش، حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انجام موفقیت آمیز عمل جراحی کاشت حلزون با استفاده از روش تصویر برداری اتوپلن (OTOPLAN) خبر داد.
دکتر محسن رجعتی حقی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه کاشت حلزون با روش جدید اتوپلن در مرکز کاشت حلزون خراسان انجام شد، اظهار کرد: کاشت حلزون برای بیمارانی است که کاهش شنوایی شدید دو طرفه دارند و اکثرا برای کودکان انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه برای انجام عمل کاشت حلزون نیاز به تصویر آناتومیک مناسب از حلزون گوش است که این تصاویر با سی تی اسکن و ام آر ای گرفته می شود، خاطر نشان کرد: سی تی اسکن اطلاعات خوبی درباره راههای آناتومیک و محدودیت ها و خصوصیات حلزون ارایه می کند ، پس از این مرحله هر بیمار که برای کاشت انتخاب می شود، توسط پزشک، مورد بررسی قرار می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: شرکت های متعددی در زمینه ساخت پروتز حلزون فعال هستند، اما در چند سال اخیر نرم افزار ویژه ای تولید شده است که به کمک آن می توان سی تی اسکن و ام آر آی بیمار را قبل از عمل مورد بررسی بیشتری قرار داد و سپس با توجه به آنالیزها، پزشک در زمان عمل، دید بهتری خواهد داشت.
دکتر رجعتی حقی با اشاره به اینکه نرم افزار (OTOPLAN)به پزشک کمک می کند که بداند اکنون با چه چیزی مواجه خواهد شد و همچنین برای انتخاب پروتز نیز به او کمک می کند، ادامه داد: پس از بررسی و پیگیری های متعدد و متقاعد نمودن شرکت تولید کننده، نرم افزار مورد نظر تهیه شد ،ودر حال حاضر هنوز هیچ مرکزی در کشور به جز مرکز کاشت حلزون خراسان مجهز به این نرم افزار نیست.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: با کمک این نرم افزار توانستیم دو بیمار را تحت عمل جراحی قرار دهیم.
این پزشک متخصص
گوش،حلق وبینی با اشاره به اینکه تلاش می شود برای تمام بیماران کاشت حلزون از این نرم افزار استفاده کنیم ، خاطر نشان کرد: با این نرم افزار می توانیم اطلاعات را آنالیز و بهترین پروتز شناسایی شود، علاوه براین نرم افزار اتوپلن ارتباطات فضایی گوش را به پزشک می دهد و به صورت سه بعدی اطلاعات را برای پزشک بازنمایی می کند چرا که در عمل کاشت حلزون، پزشک با اعصاب متنوعی مانند عصب حرکتی صورت در ارتباط نزدیک است و این نرم افزار به ما کمک می کند تا بهتر به محیط اطراف سیطره پیدا کنیم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در حال حاضر شرایط پیشرفت تکنولوژی به سمتی رفته که می توانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم و با این نرم افزار هم می توانیم با دید بهتری نسبت به ظرایف ساختاری در استخوان گیج گاه در حین کاشت حلزون به بیماران خدمت کنیم.
وی گفت: کاشت حلزون برای بیمارانی که ناشنوایی شدید دو طرفه دارند انجام می شود اما باید بتوانیم کاهش شنوایی را به موقع تشخیص دهیم زیرا کاهش شنوایی مادر زادی جزو بیماریهای با شیوع بالا است و از هر هزار تولد زنده سه نفر با کاهش شنوایی مادر زادی به دنیا می آیند.
دکتر رجعتی حقی با بیان اینکه کاهش شنوایی در بدو تولد چون هیچگونه علامتی ندارد و والدین نمی توانند تشخیص دهند تصریح کرد: با اجرای طرح های غربالگری شنوایی که در حال حاضر با پوشش ۹۰ درصدی انجام می شود کم شنوایی نوزادان تشخیص داده می شود .
وی بیان کرد: والدین باید برای کوچکترین مشکل شنوایی کودکان به پزشک مراجعه کنند زیرا برخی از کم شنوایی ها در مراحل بعدی کودکی خود را نشان می دهد اما در حین تولد با تست الکترونیکی شنوایی سنجیده می شود و در صورت وجود مشکل به پزشک ارجاع داده می شوند.
{jcomments on}