رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد حوزه بهداشت را سنگ بنای نظام سلامت عنوان کرد و گفت: توجه به این حوزه در ارتقاء شاخص های بهداشتی نقش موثری دارد و به طور قطع عملکرد مطلوب آن نیاز کشور را به تخت های بیمارستانی و مراکز درمانی کاهش می دهد.
به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی در همایش معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور و کارگاه آموزشی "بازنگری بسته های خدمت در نظام شبکه" افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در تمامی دولت ها اقدامات مختلف و موثری در راستای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در سطح کشور شده است اما در دولت های یازدهم و دوازدهم سلامت به عنوان اولویت های نخست در برنامه ها قرار گرفت و این امر موجب شد تحولات چشمگیری در حوزه خدمات سلامت ایجاد شود.
دکتر دارابی اجرای برنامه تحول نظام سلامت در بخش های بهداشت، درمان، آموزش و توسعه فضاهای فیزیکی را از مهمترین اقدامات دولت عنوان و خاطر نشان کرد: این امر موجب شده است خدمات گسترش یابد و علیرغم اشکالاتی که وجود دارد رضایت مندی مردم از حوزه سلامت افزایش یابد.
وی ضمن ابراز خرسندی از افزایش رضایت مندی مردم از حوزه سلامت که بر اساس سیاست های مقام معظم رهبری و دولت گسترش یافته است تصریح کرد: به طور قطع رضایت مندی مردم موجب رضایت مندی خداوند متعال نیز خواهد شد.
دکتر دارابی با بیان اینکه ادامه اجرای برنامه تحول نظام سلامت و اجرای اسناد بالای دستی در راستای ارتقاء سلامت و کاهش بیماری های غیر واگیر را گامی موثر در ارتقاء شاخص های حوزه سلامت دانست و خاطر نشان کرد: به طور قطع در سال های اخیر اقدامات موثری در مناطق مختلف کشور در راستای ارتقای شاخص های بهداشتی و بهبود وضعیت سلامت و داشتن جامعه ای سالم انجام شده است که تحقق آن به طور حتم رشد و بالندگی کشور را به همراه خواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در کنار اقدامات مثبتی که در توسعه خدمات صورت گرفته است مشکلات و چالش هایی نیز وجود دارد تصریح کرد: مشهد مقدس با دارا بودن یک میلیون و ۲۰۰هزار جمعیت حاشیه نشین رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد که با وجود خدماتی که در دولت تدبیر و امید به این مناطق شده است اما باز هم کمبودها و مشکلاتی وجود دارد.
دکتر دارابی با بیان اینکه استفاده بهینه از منابع مالی و صرفه جویی همواره مورد نظر مسئولان دانشگاه در اجرای برنامه ها بوده است اظهار کرد: اجرای برنامه الکترونیک و گسترش برنامه های بهداشتی به طور حتم در صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف منابع نقش موثری دارد.
وی تامین نیروی انسانی در حوزه بهداشت را یکی از مشکلات عنوان کرد و گفت: حوزه بهداشت در تمامی مناطق روستایی وشهری در حال خدمات رسانی است که امیدواریم کمبود نیروی انسانی و رفع کمبود های منابع مالی دانشگاه ها بتوانند بیش از پیش در ارائه خدمات موفق عمل کنند و خدمات شایسته ای را به مردم ارائه دهند.
با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، همایش معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور و کارگاه آموزشی "بازنگری بسته های خدمت در نظام شبکه" به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تاریخ های ۸ و ۹ اسفند ماه در حال برگزاری است.
در این کارگاه آموزشی دو روزه که طی روزهای ۸ و ۹ اسفند برگزار می شود، کارگروه های مختلف با حضور معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی ۱۰ کلان منطقه کشور و مدیران ستادی پیرامون بازنگری بسته های خدمت در نظام شبکه در حوزه های مرکز مدیریت شبکه،مرکز مدیریت بیماری های واگیر، مرکز سلامت محیط و کار، دفتر سلامت جمعیت،خانواده و مدارس،دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر، دفتر سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد، دفتر سلامت دهان و دندان، مدیریت بهبود تغذیه و آزمایشگاه مرجع سلامت بصورت جداگانه تشکیل خواهد شد.


{jcomments on}