جلسه پیگیری، هم اندیشی اجرای نظام ارجاع با حضور رییس دانشگاه و معاونین بهداشت و درمان، در سالن اجتماعات بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا(س) رباط کریم برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت: جلسه پیگیری، هم اندیشی اجرای نظام ارجاع، چهارشنبه اول اسفند ماه با حضور دکتر کوهپایه زاده رئیس دانشگاه، معاونین بهداشت و درمان و مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، مدیران شبکه های تابعه و مدیران عامل بیمارستان های شهرستان ها برگزار شد.
دکترکوهپایه زاده ضمن تاکید بر اجرای این برنامه در سطح دانشگاه بیان کرد: مطالعات انجام شده در ایران نشان می دهد، که با اجرای برنامه پزشک خانواده، بسیاری از شاخص های بهداشتی که ماهیت دیربازدهی دارند ارتقا یافته، همچنین علاوه بر رضایت گیرندگان خدمات سلامت، دسترسی مردم به این خدمات بیشتر شده وهزینههای غیرضروری نیز کاهش یافته است. اما با وجود موقعیت های مذکور، نارسایی هایی در نظام ارجاع، تشکیل پرونده سلامت و ثبت خدمات تشخیصی و درمانی و فرهنگ¬سازی در سطح جامعه وجود دارد که باید مرتفع شود.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود گسترش خدمات، میان نظام شبکه بهداشت و حوزه درمان فاصله ای وجود دارد و بهترین اقدام برای ریل گذاری میان این دو حوزه، ارائه خدمات سطح بندی شده و اجرای نظام ارجاع میباشد.
وی بر لزوم خود ارزیابی در اجرای فرایند ارجاع در زمینه های کسب رضایت حداکثری نیاز مردم و دستیابی به استانداردهای مورد نظر تاکید کرد و گفت این امررا باید با سعه صدر ادامه داده و با تشکیل کمیته هایی با حضور مسئولان ذیربط و گیرندگان خدمت؛ مشکلات و چالشهای موجود را برطرف سازیم.
سپس دکتر عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن ارائه آمار فعالیتها و تعداد ارجاعات انجام شده تا کنون، درخصوص سیستم نظام ارجاع درحوزه تحت پوشش این معاونت، خاطر نشان کرد: جزء اولین دانشگاههایی هستیم که این برنامه را در سطح شهرستان های تابعه اجرایی کرده و عملیاتی شدن نظام ارجاع از افتخارات کارکنان معاونت های بهداشت و درمان می باشد.
وی عنوان کرد؛ ضرورت استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده در تمامی مناطق شهری کشور، مهم¬ترین سرفصل نظام سلامت در برنامه پنجم توسعه می¬باشد که در صورت اجرای مطلوب و استقرار کامل آن، می¬تواند نقش به سزایی در ارتقای سلامت عمومی جامعه و گستش عدالت اجتماعی و استقرار نظام درمانی سلامت محور ایفا نماید.
در ادامه دکتر دیانتی نماینده معاون درمان دانشگاه؛ ضمن ارائه اقدامات انجام شده پیشنهادات کلی در راستای بهبود فرایند ارجاع نظیر: ارتقای دسترسی به سیستم نوبت دهی بیمارستان توسط ارائه دهندگان خط اول خدمات سلامت را بیان کرد.
همچنین هدف اصلی راه اندازی نظام ارجاع را نظام مند شدن فرآیند ارجاع بیماران از سطح یک به دو عنوان کرد و گفت: ضروری است تا ضمن بررسی چالشها و مشکلات موجود در بیمارستانها، هدف گزاری لازم برای افزایش ارجاعات انجام دهیم تا بتوانیم تعداد ارجاعات را از سطح یک به دو افزایش داده و با ارجاع به کلینیکهای تخصصی، مردم را از سردرگمی نجات دهیم.
عکس : رحمانی