رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به همت اعضای هیات علمی این مرکز، ۵۰ مقاله در دو سال اخیر تدوین و در پایگاه های معتبر ملی و بین المللی نمایه شده است.
دکتر فرخزاد جباری آزاد در گفتگو با وب دا در تشریح عملکرد مرکز تحقیقات آلرژی خاطر نشان کرد: این مرکز از سال ۱۳۹۰ پایه ریزی و مورد تصویب دانشگاه قرار گرفت و فعالیت های خود را در بیمارستان قائم(عج) و پژوهشکده بوعلی آغاز کرد.
دانشیار گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی در زمینه های اپیدمیولوژی را از رسالت های این مرکز تحقیقات برشمرد و اظهار کرد: پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای آلرژی با تمرکز بر شیوه های نوین و با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی تولید علم در زمینه بیماریهای آلرژی با تکیه بر توان علمی اساتید و محققین دانشگاه همکاری با مراکز علمی معتبر داخل کشور بویژه مراکز تحقیقات مصوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد از جمله ماموریت های این مرکز است.
ژنتیک تاثیر گذار در بیماری آلرژی
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: آلرژی یک بیماری حساسیتی است که به دنبال آن سیستم ایمنی بدن نسبت به عواملی که نباید به آن پاسخ دهد؛ پاسخ های بیش از اندازه داده و این رفتار منجر به بروز بیماری در فرد می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افراد دارای زمینه ژنتیکی مستعد بیماری آلرژی هستندافزود:عوامل محرکه این بیماری بیشتر عوامل محیطی مانند پولن ها در درختان، چمن ها، علف های هرز، انواع حیوانات، غذاها، داروها و آب و هوا می باشد.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: یکی از بیماری های ایجاد شده در زمینه آلرژی ها، آسم آلرژی است؛ که با علائمی چون سرفه، تنگی نفس و خس خس سینه خود را نشان می دهد این بیماری منجر به اختلالات فعالیتی و استراحت در فرد شده و فعالیت روزمره و یا خواب شبانه بیمار را دچار مشکل می کند.
دکتر جباری تصریح کرد: گاه بیماری با علائم التهاب بینی مانند عطسه، آبریزش و خارش بینی و چشم، گلو درد، سرفه، اشک و... خود را نشان داده؛ که در برخی موارد فصلی و گاه دائمی است.
اگزما با بروز آلرژی خود را نشان می دهد
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد:«اگزما» از دیگر مواردی است که همراه با بروز بیماری آلرژی خود را نشان می دهد. اگزمای شیرخوارگی یا اگزمای آتوپی؛ با ضایعات جدی خارش دهنده و آزار دهنده از شیرخوارگی آغاز و تا سنین بالا ادامه پیدا می کند.
وی تاکید کرد: این ضایعات بیشتر از ناحیه صورت و گردن و در موارد شدیدتر در قسمت های آرنج و پشت زانو بیمار را درگیر خواهد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: علامت مهم اگزما خارش شدید است؛ به نحوی که فرد را بی قرار و به دنبال آن التهاب، چرمی شدن، ضخیم شدن، قرمزی و برجستگی های تاول مانند بر روی پوست را به دنبال دارد.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد آلرژی غذایی را نوعی دیگر از بیماری های خانواده آلرژی ها دانست و ابراز داشت: برخی افراد نسبت به بعضی مواد غذایی دارای حساسیت بوده به شکلی که بدن این افراد به واکنش در برابر مصرف غذا می پردازد.
وی ابراز داشت: علائم این واکنش به صورت گوارشی، تهوع، دل درد، استفراغ، اسهال و خون در مدفوع خواهد بود و گاه همزمان با خوردن غذا در ریه فرد به صورت تنگی نفس، سرفه، آسم، عطسه، آبریزش بینی، خارش دور لب و کهیر، خود را نشان می دهد.
ایمونوتراپی کلاستر و راش در مرکز تحقیقات آلرژی انجام می شود
وی مطرح کرد: علی رغم این که روش های ایمونوتراپی در ایران متداول نیست؛ اما در این مرکز ایمونوتراپی کلاستر و راش انجام می شود.
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در ایمونوتراپی کلاستر بیمار در عرض سه الی شش هفته ۱۸ واکسن را دریافت می کند که علاوه بر قوی تر بودن پاسخ های مد نظر موجب تسهیل در رفت و آمد بیماران شهرستانی می شود.
دکتر جباری از طرح تحقیقاتی کاربردی تحت عنوان راشیموتراپی خبر داد و بیان داشت: در این روش بیمار به مدت سه روز بستری و ۱۵ واکسن به وی تزریق می شود و پس از این مرحله بیمار ماهانه به مرکز مراجعه و درمان خود را دنبال می کند که این روش مورد استقبال بیماران از یزد، کرمان و زاهدان شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: بر اساس پروتکل های جهانی در این مرکز در درمان راشیموتراپی یک نیو پروتکل جدید همراه با پاسخ بالینی مناسب ابداع شده است؛ که هیچ عارضه ای نداشته و در درمان بیماری آلرژی بسیار کمک کننده می باشد.
{jcomments on}