رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای برنامه غربالگری و شناسایی زودهنگام سرطان های شایع در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه از سال ۹۵ تا کنون اظهار کرد: بر اساس این برنامه تا کنون بیش از یک میلیون نفر زیر پوشش قرار گرفتند.
دکتر محمد رضا دارابی در مراسم افتتاح همزمان مراکز پیشگیری و غربالگری سرطان در مناطق زیر پوشش دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب شمال شرق کشور نقش مهمی در شناسائی و ارائه خدمات تشخیصی درمانی به بیماران مبتلا به سرطان دارد خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آمار ، سالیانه بیش از ده هزار مورد جدید سرطان در استان خراسان رضوی شناسائی می شود و این استان با میزان بروز کلی سرطان ۱۸۸ در صد هزار نفر رتبه ۱۵ کشوری را دارا می باشد.
وی با بیان اینکه سرطان های پستان ، معده ، پوست(غیرملانوما) از سرطان های شایع در استان به شمار می رود اظهار کرد: سرطان های شایع در مردان به ترتیب سرطان معده ، پوست(غیرملانوما)، کولورکتال و در زنان به ترتیب سرطان پستان ، کولورکتال و پوست(غیرملانوما) است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بر اساس برنامه شناسایی و غربالگری سرطان های شایع تا کنون ۴۲۲ هزار و ۸۶۰ مورد غربالگری سرطان پستان انجام شده است که از این تعداد دو هزار و ۷۹۴ نفر به سطح دو ارجاع شده اند اظهار کرد: در برنامه غربالگری سرطان کلورکتال نیز ۶۱ هزار نفر زیر پوشش قرار گرفتند که از این تعداد ۷۱۵ نفربرای ادامه درمان به سطح دو ارجاع داده شدند و حدود ۵۵۵ نفر نیز دارای سابقه فامیلی این بیماری بودند که شناسایی شدند.
دکتر دارابی اظهار کرد: در سرطان سرویکس نیز ۵۵۲ هزار و ۷۶۰ نفر غربالگری شدند که از این تعداد ۱۳۸ هزار و ۵۰۰ نفر برای بررسی بیشتر به مراکز سطح دو ارجاع داده شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: استاندارد سازی مراکز درمانی دولتی و خصوصی در حوزه سرطان، توسعه مراکز رادیوتراپی در بخش های دولتی و خصوصی، جذب مشارکت خیران در حوزه درمان برای ساخت مراکز غربالگری سرطان ها و ایجاد ۵ مرکز غربالگری و تشخیص سرطان در شهرهای مشهد، کاشمر و قوچان با زیر بنای ۳ هزار متر مربع و با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامات در راستای تشخیص، غربالگری و درمان بیماران مبتلا به شمار به می رود.
وی اخذ موافقت اصولی دستگاه براکی تراپی بیمارستان امام رضا (ع) ، انتقال بخش شیمی درمانی بیمارستان شهید هاشمی نژاد و کلینیک ایثار به ساختمانهای جدید ، توزیع متخصصین رادیوانکولوژیست به شهرستان قوچان و کاشمر ، فعالیت واحدهای طب حمایتی و تسکینی در بیمارستانهای امید و امام رضا(ع) از سایر خدمات ارائه شده این دانشگاه به بیماران سرطانی عنوان کرد.
دکتر دارابی خاطر نشان کرد: در حال حاضر در پنج بیمارستان امید ، دکتر شیخ ، شهید هاشمی نژاد ، امام رضا(ع) و قائم (عج) بخش شیمی درمانی و در دو بیمارستان امید و امام رضا (ع) بخش رادیوتراپی فعال است و علاوه بر بخش دولتی در بیمارستان رضوی و در مرکز رادیوتراپی انکولوژی رضا نیز بخش شیمی درمانی و رادیوتراپی به بیماران سرطانی خدمات درمانی را ارائه می دهد.
همزمان با سراسر کشور، ۵ مرکز پیشگیری و تشخیص سرطان و بیماری های غیر واگیر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افتتاح شد.
مراکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان به صورت ویدئو کنفرانس با حضور سرپرست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی جمعی از معاونین و رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و معاونین درمان و بهداشت این دانشگاه با زیر بنای ۳ هزار متر مربع در بیمارستانهای امام رضا(ع)، شهید هاشمی نژاد، امید، موسی بن جعفر قوچان و شهید مدرس کاشمر با هزینه ای بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
{jcomments on}