کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان لنده از برگزاری کارگاه آموزشی اهمیت نمک یددار و مضرات نمک دریا برای مربیان بهداشت مدارس مهدکودک در لنده خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده، نوربخش عالیوند گفت: نمک یکی از املاحی است که در خوراک روزانه ما وجود دارد و اکثر مواد غذایی دارای نمک هستند.
وی ادامه دا:میزان نیاز روزانه یک فرد سالم به نمک حدود ۵ گرم و در افراد دچار بیماری هایی از جمله قلب و عروق و فشارخون حدود ۳ گرم است.
وی افزود: با این حال در کشور ما به طور متوسط هر فرد در طول روز ۱۵ گرم نمک مصرف می کند که سه برابر مقدار توصیه شده است.
وی ادامه داد: بعد از تصفیه نمک، به آن ید اضاف می کنند زیرا ید ماده معدنی است که بدن ما به میزان بسیار کمی به این ماده نیاز دارد اما کمبود آن باعث اختلالات مختلفی از جمله عقب ماندگی ذهنی، کم کاری تیرویید، گواتر، مرده زایی و سقط جنین و ناهنجاری های مادرزادی می شود.
عالیوند اظهار داشت: ید به نور حساس است به همین خاطر باید نمک مصرفی دور از نور و رطوبت و در پلاستیک مقاوم به نور نگهداری شود.
وی با بیان اینکه امروزه تبلیغات مصرف نمک دریا افزایش یافته گفت: نمک دریا به خاطر عوارض مختلفی که دارد توصیه نمی شود.
وی به مشکلات نمک دریا از جمله ناخالصی های زیاد از جمله گچ و دارا بودن فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه و کادمیوم که سرطان زا بوده و باعث تخریب کبد، کلیه و ریه می شود اشاره کرد.
کارشناس شبکه بهداشت و درمان لنده اذعان کرد: نمک دریا به خاطر نداشتن ید باعث مشکلات تیروییدی و عقب ماندگی ذهنی می شود.
وی توضیح داد: مصرف زیاد نمک به دلیل افزایش شانس بیماری های قلبی، کلیوی، پوکی استخوان و فشارخون توصیه نمی شود.
نوربخش عالیوند حذف نمکدان از سفره غذا، پرهیز از مصرف غذاهای فراوری شده و فست فودها، چیپس، پفک و کم کردن نمک در موقع پخت غذا را از راهکارهای کاهش مصرف نمک دانست.۵