همایش«طب سنتی یک دهه فعالیت آکادمیک نقد گذشته، افق آینده» بهمن ماه امسال به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
به گزارش وب دا، رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این همایش سوم و چهارم بهمن برگزار می شود اظهار کرد: این همایش ضمن ایجاد هم افزایی بین دست اندرکاران طب سنتی، زمینه ورود دانشکده طب سنتی را به عرصه بینالمللی فراهم میکند.
دکتر یوسفی ادامه داد :رونمایی از سند ملی سیمای طب ایرانی در کشور و تحویل این سند به نماینده سازمان جهانی بهداشت، آسیب شناسی جریان طب سنتی آکادمیک در کشور در ده سالگی این نهال نو پا، ترسیم چشم انداز و افق توسعه طب ایرانی تا سال ۱۴۰۴،تجلیل و نکو داشت از پیشکسوتان و پرچم داران حرکت آکادمیک طب سنتی در کشور از جمله برنامه های این همایش به شمار می رود.
وی ،جایگاه طب سنتی و مکمل در دنیا، راهبرد سازمان جهانی بهداشت به طب سنتی و مکمل ،فرصت های فراروی نظام سلامت کشور در حوزه طب ایرانی و مکمل، چالش های آموزشی، پژوهشی و درمان یک دهه فعالیت آکادمیک طب ایرانی، طب ایرانی فرصت ها و چالش های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و فرهنگی را از جمله محورهای این همایش برشمرد.
دکتر یوسفی گفت :رشته طب سنتی ایرانی در سال ۱۳۸۵به تصویب وزارت بهداشت رسید و در سالهای ۱۳۸۶و۱۳۸۷،در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرفت.
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد :در سال ۱۳۸۹مقطع این رشته به دکترا تخصصی ارتقا یافته و در حال حاضر ۲۰دانشگاه علوم پزشکی کشور، دانشکده یا گروه طب سنتی دارند و طی سالیان گذشته حدود ۶۰۰ نفر از دکتری عمومی به دکتری تخصصی راه یافته که بالغ بر ۲۰۰نفر آنها دانش آموخته شدند.
دکتر یوسفی خاطر نشان کرد :دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون ۱۲دوره دانشجوی طب و دارو سازی پذیرش کرده و از ۷۵نفر دانشجو، ۳۹نفر فارغالتحصیل شدند.
وی با اشاره به اینکه ایران در زمینه طب سنتی قدمت زیادی دارد، ابراز کرد:متاسفانه در حوزه بین الملل نتوانسته از جایگاه واقعی خود دفاع کند و برای رسیدن به چشم انداز خود با تنگنا های زیادی روبرو است.
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد :۵۰درصد بار سلامت کشور چین برعهده طب سنتی آن است اما متاسفانه در کشور ما به دلیل سو استفاده برخی و یا حضور ارگان های زیادی در این حوزه و تحریم های اقتصادی ما هنوز به جایگاه واقعی خود دست نیافته است.
دکتر یوسفی افزود:کتب پزشکان ما همچنان در کشور های مختلف جزو یکی از منابع تدریس است اما ما در مقایسه با کشورهایی مثل کره، ویتنام و کشور های اروپایی در زمینه طب سنتی عقب هستیم.
وی با بیان اینکه حوزه طب سنتی جذابیت خاص خود را دارد، افزود :به همین دلیل خیلی از افرادی که در این حوزه تحصیلات دانشگاهی ندارند وارد این عرصه شدند که حضور آنها کار را برای پیشرفت علمی دانشکده سخت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس چشم انداز تا سال ۱۴۰۴،دو درصد بازار باید بازار دارویی گیاهی باشد، خاطر نشان کرد :علاوه براین تا سال ۱۴۰۴،باید ۴درصد بازار درمان و ۱۰درصد بازار بهداشت کشور توسط طب سنتی اداره شود، برای رسیدن به این چشم انداز نیازمند ورود به عرصه بین الملل هستیم که این همایش و حضور نماینده سازمان جهانی می تواند در این عرصه به ما کمک برساند.
{jcomments on}