عضو هیات علمی گروه هماتولوژی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زیاده روی در مصرف فست فودها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد اظهار کرد: رسانه های گروهی باید ضمن فرهنگ سازی سلامت، باید مردم را با علائم هشدار دهنده سرطان آشنا کنند تا در مراحل اولیه این بیماری شناسایی و درمان شود.
دکتر ابوالقاسم اللهیاری در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه سرطان به معنای تکثیر بیش از حد و خارج از کنترل سلولی است که تبدیل به توده می شود و گاهی از طریق خون به اعضا دیگر نیز دست اندازی می کند، خاطر نشان کرد ؛رسانه ها باید مردم را نسبت به علایم هشدار دهنده این بیماری آشنا کنند تا با مراجعه مردم به مراکز درمانی این بیماری در مراحل اولیه شناسایی و درمان شود.
وی با اشاره به اینکه سرطان سومین عامل مرگ و میر پس از بیماری های قلبی عروقی و تصادفات در کشور است، خاطر نشان کرد؛ مسایل ژنتیکی، محیطی، سن از جمله علل ایجاد سرطان است که هر چه سن بالاتر می رود به همان نسبت نیز احتمال ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.
دکتر اللهیاری با تاکید بر اینکه مصرف دخانیات، کم تحرکی، چاقی، استرس های شغلی، مصرف بیش از حد فست فود ها و گوشت قرمز و عوامل محیطی نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد،افزود :در بانوان شایع ترین سرطان، سرطان سینه است که اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل درمان است.
فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان با تاکید براینکه هر نوع توده در پستان نشان از سرطان نیست، ابراز کرد ؛اما احساس توده اکثرا بدون درد، فرو رفتگی نوک پستان، ترشح خونابه ،قرمزی پوست پستان، عدم تقارن دو پستان، احساس توده زیر بغل از جمله علایم هشدار دهنده در سرطان پستان است که تشخیص خوش خیم یا بد خیم بودن بیماری بر عهده پزشک است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سرطان معده شایعترین سرطان در میان مردان به شمار می رود اظهار کرد
:
بی اشتهایی، کاهش وزن، درد در ناحیه سر دل، نفخ یا احساس پری سر دل، احساس گیر کردن غذا، حالت تهوع بعد از مصرف غذا از جمله علایم هشدار دهنده برای سرطان معده به شمار می رود.
دکتر اللهیاری افزود: احساس کم خونی و رنگ پریدگی، دفع مدفوع سیاه رنگ بدون مصرف آهن نیز از جمله علایم هشدار دهنده به شمار می رود.
وی به علائم هشدار دهنده سرطان ریه اشاره کرد و گفت: سیگار مهمترین عامل ابتلا به این بیماری به شمار می رود و سرفه های طولانی همراه با خلط خونی، کاهش وزن و بی اشتهایی، دو رگه شدن صدا از علایم هشدار دهنده این سرطان ریه به خصوص در افرادی است که با دود و سیگار ارتباط دارند به شمار می رود.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه قابل علاج است، ابراز کرد :مردم باید آگاه باشند با مشاهده دفع مدفوع خونی، خونریزی بدون داشتن هموروئید بعد از دفع مدفوع، تغییر حالت اجابت مزاج، کم خونی ناشی از فقر آهن، دردهای شکمی مداوم، به پزشک مراجعه کنند.
وی احساس گیر کردن مواد غذایی جامد در مری، واکنش به فرو خوردن آب در مراحل انتهایی بیماری، کاهش اشتها خصوصا در افرادسیگاری و الکلی، را از علائم ابتلا به سرطان مری عنوان کرد.
{jcomments on}