عضو هیات علمی گروه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفتگویی با روابط عمومی ضمن اشاره به این موضوع که شیوع دیابت به ویژه دیابت نوع دوم که بیشتر با شیوه زندگی مردم در ارتباط می باشد،در طی دهه اخیر افزایش چشمگیری داشته است بیان کرد: باورهای نادرست بسیاری در مورد دیابت وجود دارد که سبب می شود کنترل این بیماری مزمن در بعضی از مبتلایان با مشکل مواجه شود. جالب آن که بعضی از بیماران بین بیماری قند و دیابت تفاوت قائل هستند و به نوعی از کلمه دیابت فرار می کنند و تصورشان آن است که فقط مقداری قندشان بالاتر از میزان طبیعی است. واقعیت آن است که با کتمان نمودن بیماری مساله حل نخواهد شد.
زهره زاده احمد ادامه داد:از آنجا که دیابت یک بیماری است که سیستم های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، تصحیح باورهای غلط درباره دیابت، پیشگیری و درمان این بیماری را تسهیل می نماید که یکی از این باورهای غلط در جامعه این است که دیابت یک بیماری جدی نیست و واقعیت آن است که در مورد دیابت ما دچار افراط و تفریط هستیم،
این عضو هیات علمی به تصور اشتباه مردم اشاره کرد که دیابت بیماری است که دیگران را مبتلا می نماید نه آنان را و افزود: از آنجا که افراد قابل توجهی از مبتلایان به دیابت در مراحل اولیه بیماری علائم قابل توجهی ندارند و بیش از یک سوم افراد دیابتی نسبت به بیماری خود آگاهی ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: بعضی از دیابتی ها بعد از آن که متوجه می شوند به دیابت مبتلا هستند همچنان به شیوه زندگی قبلی خود که آنان را مستعد دیابت کرده است ادامه می دهند و به نوعی بیماری خود را جدی نمی گیرند. لذا باید بدانید دیابت یک بیماری جدی است.
زاده احمد در پایان بیان داشت:مرگ و میر سالانه ناشی از دیابت بیش از سرطان سینه و ایدز است و از هر سه فرد مبتلا به دیابت ، ۲ نفر در اثر بیماری های قلبی و سکته جان می بازند.