نهمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و دومین همایش ملی سواد سلامت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.
رییس کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این کنگره ۲۷ الی ۲۹ آبان در محورهای رویکردهای نوین در توسعه سواد سلامت، مشارکت اجتماعی و جامعه سالم،ارتقای سلامت، شادکامی و کیفیت زندگی،کنترل بیماری های غیر واگیر و سبک زندگی سالم، مسئولیت پذیری و پاسخگویی در ارتقای سلامت،سلامت، سرمایه اجتماعی، سلامت در همه سیاست ها و اجتماعی شدن سلامت برگزار می شود.
دکتر محمد صفریان خاطر نشان کرد: در این کنگره علاوه بر سخنرانی کارگاه های آموزشی شامل تحلیل داده های کمی با روشهای پیشرفته آمار،تجاری سازی محصولات و خدمات در بازار آموزش و ترویج سلامت،تحلیل داده های کیفی با استفاده از نرم افزار MAXQDA، نحوه تدوین برنامه آموزشی ارتقاء تکامل دوران ابتدای کودکی،برگزار می شود.
پذیرش ۶۴۴ مقاله در نهمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
وی اظهار کرد: در مدت زمان فراخوان این کنگره یک هزار و ۳۵ مقاله دریافت شد که از این تعداد ۶۴۴ مقاله در قالب پوستر و ۹۹ مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شده است.
رییس نهمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و دومین همایش ملی سواد سلامت با اشاره به اینکه این کنگره با همکاری انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران برگزار می شود، هدف از برگزاری این کنگره را آشنایی با جدیدترین دستاوردهای محققان و پژوهشگران در راستای توسعه دانش سلامت و به دنبال آن ارتقای سواد سلامت و بهبود شرایط بهداشتی کشور عنوان کرد.
برای دستیابی به اهداف حوزه سلامت باید نگاهی سیستمی داشت
دبیر علمی نهمین کنگره ملی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و دومین همایش ملی سواد سلامت نیز در گفتگو با وب دا اظهار کرد: برای دست یابی به موفقیت در خصوص طرح های مختلف در نظام سلامت، باید نگاه سیستمی به کار گرفته شود و تغییرات به صورت همه جانبه باشد.
دکتر نوشین پیمان با بیان اینکه کلید حل مسائل و مشکلات جامعه نگاه سیستمی به سلامت است خاطر نشان کرد: دراین نگاه باید تمامی سازمانها و ارگانها با همدلی و همکاری درجهت ارتقای سلامت جامعه تلاش کنند.
وزارت بهداشت تنها مسئول تامین کننده سلامت جامعه نیست
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جامعهای سالم است که همه سیستمهای آن سالم باشد بیان داشت: باید سلامت در همه سیاستگذاریها و برنامههای مختلف دیده شود، چرا که همه وزارتخانهها و دستگاههای مختلف مسئول سلامت جامعه هستند و وزارت بهداشت تنها مسئول هماهنگی در این حوزه است.
دبیر علمی همایش با تاکید بر اینکه، با نگاه سیستمی و نظام مند همه را در کنار هم قرار داده است تصریح کرد: با توجه به افزایش بیماریهای غیرواگیر در جامعه که مرتبط با رفتار است، باید با گسترش همکاری بین دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، در خصوص اصلاح رفتارها و سبک زندگی در جامعه، از گسترش این بیماریها و خطرات ناشی از آنها جلوگیری کرد.
دکتر پیمان افزود: تغییر سبک زندگی از مهمترین نیازهای امروز دنیا برای کاهش بیماریهای غیرواگیر میباشد که پایه این امر خطیر آموزش است.
{jcomments on}