چهارمین کنگره پیشرفت های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی صبح روز شنبه مورخ ۲۶ آبان ماه در مرکز همایش های رازی آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، برنامه افتتاحیه این کنگره با حضور دکتر جغتایی رییس دانشکده فناوری نوین پزشکی ، دکتر موسوی معاون اجتماعی ، روسای مراکز آموزشی درمانی حضرت فاطمه (س) و شهید مطهری و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار گردید.
در ابتدا دکتر حمیدیه؛ دبیر ستاد علوم و فناوری سلولهای بنیادی ایران در خصوص جایگاه دانشگاهها در این حوزه سخنرانی نمود و افزود:هدف از برگزاری این کنگره ترویج علم مهندسی بافت در بین دانشگاههای مختلف است که در حال حاضر شاهد رشد و ارتقاء این رشته و تعاملات بیشتر بین حوزهای علوم پایه و بالینی هستیم ، به طوری که برای درمان برخی بیماری ها به تولید محصول هم رسیدیم.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران به علت داشتن بیمارستانهای تک تخصصی دارای جایگاه خاص و ویژه ای است در واقع این دانشگاه از پتانسیل بالایی در این زمینه برخوردار است و در رشته های نظیر پوست و ارتوپدی موفق شده تا محصول هم تولید نماید و به بازار وصنعت نزدیک شود.
دکتر حمیدیه ضمن اشاره به همکاری دانشگاههای فنی و پزشکی عنوان کرد: نگرش تبدیل علم به محصول و ایجاد شرکت دانش بنیان می بایست در دانشجویان PHDشکل گیرد تا با همت و تلاش روز افزون رشته های بین رشته ای توسعه و تولیدمحصولات دانش بنیان در ایران گسترش یابد.
سپس دکتر جغتایی به عنوان رییس این کنگره بیان کرد:مهندسی بافت یک حوزه بین رشته ای می باشد که اساتید بالینی هم در آن نقش دارند.
رییس دانشکده فناوری نوین دانشگاه گفت: دردنیا پژوهش های مهندسی بافت کاربردی است ولی سهم ایران در این زمینه کم است، در واقع فارغ التحصیلان دانش لازم در حوزه سلولهای بنیادی را دارا هستند ولی این کافی نیست و باید این دانش را در راستای تولید محصول و درمان بیماری ها بکار برند.
رییس چهارمین کنگره پیشرفت های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی تصریح کرد: ما باید به جای وارد کردن محصولات و تجهیزات پزشکی از خارج کشور ، قابلیت تولید محصولات کاربردی را در ایران توسعه دهیم.
وی گفت : وزارت بهداشت برای ارائه تسهیلات و دریافت مجوز در جهت تولید محصول حمایت نماید.
دکتر جغتایی بیان کرد: ما باید به فکر این باشیم که مهندسی بافت در خدمت پزشکی و بیماران قرار گیرد و به تولید محصولات ترمیمی مثل پوست ، بافت استخوان و غضروف توجه نماییم.
ایجاد مرکز پزشکی بازساختی در بیمارستان شهید مطهری و حضرت فاطمه (س)، برگزاری دوره کارآزمایی بالینی برای دانشجویان رشته سلولی کاربردی و مهندسی بافت ،مشارکت بیشتر برای کاربردی کردن علم مهندسی بافت از دیگر نکاتی بود که ایشان به آن اشاره نمود.
گفتنی است در روز اول چهارمین کنگره پیشرفت های مهندسی بافت و پزشکی بازساختی از برگزیدگان دورهPHD در کنکور تقدیر شد .
این کنگره به مدت سه روز از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ آبان ماه در مرکز همایش های رازی در حال برگزاری است.