طرح ملی سلامت دهان و دندان دانش آموزان دوره ابتدایی استان خراسان رضوی به منظور پیشگیری از بیماری های دهان و دندان در کودکان آغاز شد.
به گزارش وب دا، این طرح با حضور جمعی از مدیران و مسئولان دانشگاهی و سازمان آموزش و پرورش خراسان رضوی در یکی از مدارس مشهد مقدس به صورت نمادین آغاز به کار کرد.
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه این مراسم با بیان اینکه در قالب برنامه تحول نظام سلامت اقدامات موثری در راستای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان برداشته شده است اظهار کرد: با اجرای برنامه های پیشگیرانه شاخص سلامت دهان و دندان در دانش آموزان ۱۲ ساله از ۲.۰۹ درصد به ۱.۷۱ درصد رسیده است که این امر گام مهمی در راستای ارتقاء سلامت به شمار می رود.
دکتر بهمن کلالی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه، گسترش برنامه های آموزشی، معاینات غربالگری و وارنیش فلوراید ( هر سال دو بار ) برای دانش آموزان دوره ابتدایی، پوسیدگی دندان کنترل شده است خاطر نشان کرد: در سال جاری نیز طرح عاری از پوسیدگی برای دانش آموزان پایه ششم ابتدایی به اجرا در می آید.
وی با بیان اینکه در طرح عاری از پوسیدگی ۴۰ درصد از دانش آموزان هدف زیر پوشش قرار می گیرند بیان داشت: این طرح با همکاری سازمان آموزش و پرورش و مربیان بهداشت در راستای افزایش شاخص سلامت دانش آموزان اجرا می شود.
رییس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برخی شایعات و اخبار نادرست در فضای مجازی در خصوص مضرات طرح فلوراید تراپی اظهار کرد: فلورایدی که برای دانش آموزان استفاده می شود به صورت موضعی بر روی دندان قرار می گیرد و جذب دندان می شود و هیچگونه آسیبی به سلامتی وارد نمی کند.
دکتر بهمن کلالی به نقش موثر خانواده ها در ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان اشاره و اظهار کرد: توجه به بهداشت دندان، توجه به استفاده از مسواک و نخ دندان در روز دو بار و آموزش فرهنگ خود مراقبتی باید از دوران کودکی و توسط والدین به فرزندان آموزش داده شود.
{jcomments on}