مهندس مظاهری، مجری طراحی و پیادهسازی سامانه کنترل برداری در اینورترهای سه فاز گفت: طراحی و پیاده سازی سامانه کنترل برای اینورتر سه فاز متصل به شبکه، از فعالیتهای اخیر بخش مبدلهای الکترونیک قدرت در آزمایشگاه تبدیل و ذخیره سازی انرژی پژوهشکده انرژی این پژوهشگاه است که با راهنمایی دکتر براتی صورت گرفت.
وی نوآوری در این پروژه را استفاده از سامانه کنترل چند متغیره مبتنی بر کنترل کننده LQG دانست که دارای عملکرد بسیار بالایی در حالت گذرا و حالت ماندگار سامانه است. این پژوهشگر با اشاره به کاربرد این طرح، اظهار کرد: اینورتر سه فاز متصل به شبکه، در اتصال منابع و سامانههای انرژی تجدیدپذیر مورد استفاده است که با توجه به اغتشاشهای موجود در شبکه و شرایط مختلف منابع انرژی تجدیدپذیر، نیازمند عملکرد بالا از اینورتر است که در این پروژه لحاظ شده است.
مظاهری ادامه داد: یکی از مبدلهای الکترونیک قدرت که در صنایع مختلف منابع انرژی تجدیدپذیر، ریزشبکهها، خودروهای الکتریکی / هیبریدی، درایو ماشینهای الکتریکی و بسیاری دیگر کاربرد فراوانی دارند، اینورترها هستند که ولتاژ و جریانهای مستقیم را به ولتاژ و جریانهای متناوب تبدیل میکنند و با توجه به قابلیت اتصال به شبکه سراسری به دو نوع، اینورترهای مجزا از شبکه و متصل به شبکه تقسیم میشوند.
وی در پایان با اشاره به اهمیت این پروژه گفت: اینورترهای مجزا از شبکه به شکلهای مختلف وجود دارد که در کاربردهای خانگی و صنعتی برای UPS ها مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که طراحی اینورترهای متصل به شبکه دارای پیچیدگی و چالشهای فراوانی است و نیازمند سامانه کنترل و حفاظت با عملکرد بالا است به همین خاطر، کارشناسان و پژوهشگران داخلی کمتری به سمت ساخت و کنترل این مبدل روی آوردهاند به طوری که در داخل کشور، تنها از نمونههای خارجی آن استفاده و بهرهبرداری میشود.
طبق اعلام روابط عمومی وزارت علوم، این پروژه پیش از این در قالب یک پایاننامه دانشجویی دیگر (توسط مهندس محمدکاظم جاوید دانش آموخته این پژوهشگاه) در ارتباط با اینورترهای متصل به شبکه در بخش ذخیرهسازها و مبدلهای الکتریکی، مطرح و بررسی شده و پروژه مذکور تکمیل کننده آن است که به انجام رسیده است.
منبع خبر: خبرگزاری ایسنا
[پیوست خبر...]