به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیش از ظهر امروز، شنبه، طی نشستی با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران -مرکز گیلان، برنامه ها و دستاوردهای حوزه سلامت را تشریح کرد.
دکتر علی داودی، با اشاره به
اجرای مناسب طرح تحول نظام سلامت در گیلان، گفت: خوشبختانه تراز مالی دانشگاه علوم پزشکی طی دوسال گذشته خوب بوده و دانشگاه علوم پزشکی گیلان برنامه های بسیار متنوعی برای ده سال آینده، در حوزه سلامت در حال اجرا دارد. در این زمینه، میزان مطالبات دانشگاه از سازمان های بیمه گر ۲۵۰ میلیارد تومان است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
در ادامه امید به زندگی در استان گیلان را ۷۳ سال به بالا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دو شهرستان امش و رودسر، سالمندترین شهرهای کشور هستند. وی افزود:
طی سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر به جمعیت استان اضافه شد و حرکت جمعیت، موجب شد که امید به زندگی از ۷۳سال به بالا باشد و گیلان به عنوان سالمندترین استان کشور، محسوب شود.
دکتر داودی اجرایی کردن طرح تحول نظام سلامت را، گامی مهم و اساسی در حوزه درمان دانست و تصریح کرد: با اجرایی شدن طرح مذکور، بسیاری از آلام اقشار مختلف مردم در حوزه های درمانی مرتفع شده است.
وی اجرای طرح تحول نظام سلامت و توجه به مقوله سلامت را، هدیه مقام معظم رهبری به مردم کشور عنوان کرد و گفت: همان طوری که اجرای طرح تحول سلامت توانست بسیاری از مشکلات درمانی مردم جامعه را مرتفع نماید، پرداختن به مقوله اجتماعی سلامت نیز می تواند، در رفع معضلات حوزه اجتماعی سلامت بسیار مثمر ثمر باشد. وی با تاکید بر این که نگاه کلی سلامت، اجتماعی شدن آن است، خاطر نشان کرد: افزایش ساعت مشاوره های ازدواج از ۴۵ دقیقه به شش ساعت، از جمله کارهای انجام شده در این باره است.
معاون اجتماعی دانشگاه در ادامه با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه های بهداشت، درمان و حوزه های پژوهشی، گفت: در راستای نقشه استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی گیلان، حدود ۳۰ درصد از فاضلاب بیمارستان های دولتی (۲۶ بیمارستان دولتی) در گیلان به سیستم تصفیه فاضلاب مجهز شده است.
داودی با تاکید بر اینکه در گیلان سونامی سرطان نداریم، ادامه داد: شاخص سرطان در استان گیلان از میانگین کشوری پایین تر است. وی تشخیص به موقع را برای درمان سرطان حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: سن ابتلا به سرطان سینه ۱۰ سال پایین آمده و از ۵۵ سال به ۴۴ سال رسیده که با انجام آزمایشی ساده، می توان این سرطان را تشخیص داد و از پیشرفت آن پیشگیری کرد.
داودی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که دسترسی مردم به خدمات حوزه سلامت در استان گیلان بالاست، خاطر نشان کرد: در گیلان فرد مبتلا به تالاسمی با سن ۵۶ سال داریم که این افتخاری برای حوزه سلامت در استان محسوب می شود و نشان از دسترسی مناسب مردم به خدمات سلامت در گیلان دارد.
وی در ادامه از افتتاح بیمارستان در شهرستان های تالش، لنگرود و لاهیجان در آینده نزدیک خبر داد و در راستای پیشگیری از انتشار اخبار نادرست در فضاهای مجازی، همکاری بیش از پیش پایگاه های اطلاع رسانی و رسانه ها ی معتبر استان را خواستار شد.
دکتر داودی در پایان ابرازر امیدواری کرد که با اجرا سیستم نظام ارجاع، استان گیلان بتواند الگویی برای سایر استان ها باشد.
حوزه سلامت، از جدال های سیاسی جدا است
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران - مرکز گیلان (ایرنا)، نیز در این نشست با اشاره به تاریخچه تاسیس خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، از خبرگزاری ها به واسطه ظرفیت های رسانه ای ، به عنوان یک بازوی فکری رسانه ای در کنار مدیران و مردم، برای رفع مسایل و مشکلات جامعه یاد کرد.
امیر حسین کبیری، با تاکید بر این که باید حوزه سلامت را از جدال های سیاسی جدا کرد، یادآور شد: این فرایند باید به صورت عملیاتی اجرا شود و این امر نیازمند فرهنگ سازی است. امروز کار رسانه، اطلاع رسانی صرف نیست . فرهنگ سازی یکی از کارکردهای حایز اهمیت رسانه است.
وی، بالا بردن سطح آگاهی و سواد رسانه ای مردم را لازم دانست و در خصوص اجتماعی شدن مقوله سلامت، استفاده از ظرفیت خیرین سلامت را بسیار مثمر ثمر دانست. تقدیر از زحمات یکساله
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در حوزه سلامت، پایان بخش نشست امروز بود.
پی نوشت:
این برنامه به همت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و در راستای شفافیت در اطلاع رسانی و افزایش تعامل با رسانه ها برای ارتقای سطح سلامت در جامعه، به انجام رسید. /ص