هشتمین کنگره تخصصی و دومین کنگره استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون با حضور دکتر ناصری پور مورخ ۲۱ مردادماه در مرکز برگزاری همایش های رازی آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛ برنامه افتتاحیه هشتمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی با شعار عزم ملی برای شکل گیری نظام یکپارچه رصد، پیشگیری و کنترل عفونت در راستای چشم انداز ۱۴۰۴ مورخ ۲۱ مردادماه در مرکز همایش های رازی برگزار شد.
در ابتدا دکتر شاه قدمی دبیر علمی هشتمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی با اشاره به نتایج کنگره در سال های گذشته عنوان کرد:اولین دوره کنگره در بهمن ماه سال ۹۰ برگزار گردید و امسال هشتمین کنگره با هدف کاهش عفونت هنای ناشی از مراقبت و خدمات سلامت ، یکپارچه سازی و هماهنگی دستگاهها در حوزه پیشگیری و کنترل عفونت ، ارتقا سطح سلامت جامعه و ایجاد محیطی برای تبادل اندیشه های متخصصین برگزار می گردد.
وی گفت: دراین کنگره ۱۸ محور و ۷ پنل تخصصی ارائه می شود، همچنین ۳۰۰ مقالع علمی به دبیرخانه کنگره ارسال گردیده که ۴۴ تا مقاله برای سخنرانی و حدود ۱۵۰ مقاله برای پوستر معرفی شده است.
دکتر شاه قدمی افزود: در کنگره امسال برای اولین بار کارگاه مخصوص برای گروه دندانپزشکان و پرستاران در نظر گرفته شده است.
دبیر علمی این کنگره اظهارکرد: کنترل عفونت یک فعالیت چند وجهی و بین بخشی است که نیازمند همراهی تمامی ارگانهای فعال در این حوزه می باشد .در واقع افزایش روحیه مسئولیت پذیری و پاسخگویی می تواند به کنترل بیشتر عفونت های بیمارستانی منجر می شود.
در ادامه دکتر ناصری پور ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در کنگره بیان کرد: کاهش بیماری های عفونی نیازمند کنترل همه جانبه و نظام یکپارچه است ،همچنین باید بحث استریل وسایل و تجهیزات پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
رییس دانشگاه تصریح کرد: عفونت بیمارستانی یک بحث چند بعدی است که نیازمند جمع آوری اطلاعات صحیح و برنامه ریزی مناسب است.
وی گفت: دراین راستا یکی از مهمترین نکات که باید به آن توجه شود برنامه ملی و هماهنگ بیماریابی ، ثبت و ارزیابی جامع است.
تقویت و ارتقاء استانداردهای پزشکی ، تدوین گایدلاین های لازم و تامین منابع مالی و انسانی از جمله مواردی بود که ایشان برای کاهش کنترل عفونت های بیمارستانی به آن اشاره نمود.
دکتر ناصری پور با اشاره به نمونه تجربه دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه کنترل عفونت پیشنهاد داد : که اتاق فکر با هدف ایجاد ساختار یکپارچه تشکیل شود ،شاخص های جدید طراحی و روشهای ممیزی و مکانسیم های تشویقی تدوین گردد.
سپس دکتر شهریاری دبیر مجمع خیرین سلامت بیان کرد: بحث عفونت های بیمارستانی یکی از دغدغه های
دست اندرکاران حوزه سلامت است که در این راستا باید از ظرفیت و پتانسیل نیروی جوان بخصوص خانم ها استفاده شود .
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه عفونت های بیمارستانی باعث تحمیل هزینه های زیاد می گردد ،باید آموزشهای لازم برای کنترل عفونت انجام پذیرد، طب ایرانی رواج یابد و روزهای بستری بیماران کاهش و مراقبت های پرستاری در منزل گسترش یابد.همچنین ردیف بودجه خاص برای حوزه تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شود .
شایان ذکر است این کنگره تا مدت ۲۲ مردادماه در مرکزبرگزاری همایش های رازی ادامه دارد.
خبر : رهنورد