دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: ارتقا سطح سلامت با اجتماعی کردن، نظارت و کنترل بر تمامی عوامل موثر بر سلامت محقق می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر اورنگ ایلامی ابراز داشت:
نظارت بر فراورده های دامی همچون لبنیات سنتی و محلی، کنترل طغیان بیماری های منتقله از راه آب، بررسی سامانه های مخابراتی و اثرات زیست محیطی آن، کنترل و نظارت بر دکه های سیار و غیر مجاز تهیه و توزیع اغذیه جات، افزایش مشارکت مردم در جهت اجتماعی کردن سلامت و بررسی فاضلاب و صنایع اطراف رودخانه بشار از مصوبات این نشست بوده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماری های عفونی از طریق آب آشامیدنی انتقال می یابد، ادامه داد: کنترل و افزایش نظارت کارشناسان بهداشت محیط با همکاری ادارات آبفا روستایی و شهری بر مخازن آب آشامیدنی، میزان کلر زنی و کیفیت آب موجب کاهش انتقال بیماری های عفونی منتقله از راه آب خواهد شد.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان اذعان داشت: با توجه به تحقیقات علمی اخیر، پرتوهای مخابراتی با ایجاد اثرات زیست محیطی می توانند بر روی بدن و سلامت انسان اثرات منفی را اعمال نماید.
وی با بیان اینکه دانش آموزان آسیب پذیر ترین قشر جامعه از نظر ایمنی پرتوها محسوب می شوند، تاکید کرد: رایزنی با اداره مخابرات استان مبنی بر عدم نصب دکل های مخابراتی به دور از مدارس و موسسه های آموزشی و جابه جایی دکل های مخابراتی قدیمی از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و سایر سازمان ها و ادارات مرتبط است.
دکتر ایلامی تصریح نمود: مقرر شد کنترل بر دکه های سیار و غیر مجاز تهیه و توزیع غذا با همکاری اداره اصناف، صنعت، معدن و تجارت، نیروهای انتظامی و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج صورت گیرد.
وی عرضه مواد غذایی غیر مجاز از طرف دکه های فروش روزنامه را غیر مجاز عنوان و ابراز کرد: با تمامی این موارد مطابق قانون برخورد خواهد شد.
وی مشارکت مردم و بخش ها را در سلامت امری ضروری در جهت اجتماعی کردن سلامت اعلام و یادآور شد: گام های اولیه اجتماعی کردن سلامت به صورت پایلوت در دو قسمت شهری بخش های سالم آباد و شهرک امام حسین برداشته شده است.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان، در ادامه خاطر نشان کرد: در تلاشیم رایزنی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه ها را در جهت اجرای طرح پزشک خانواده به صورت پایلوت در مناطق شهری یاسوج آغاز کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج دارای پیش تصفیه و چاه سپتیک است، اضافه کرد: اتصال خط انتقال پل چهارم بشار به سیستم فاضلاب شهری با همکاری وزارت راه و شهرسازی در جهت ایمنی بیشتر آب از دیگر برنامه های در دست اقدام ما و سازمان های مرتبط تامین سلامت مردم است.
در ادامه این نشست استاندار کهگیلویه و بویراحمد، گفت: ارائه راهکارهای گسترده درجهت تحقق سلامت و اجتماعی شدن آن وظیفه تمامی ارگان ها و سازمان های مرتبط است و ما به عنوان مسئولین مردم نظارت به جد را در راستای کار خود قرار خواهیم داد.
دکتر علی محمد احمدی خوا
ستار تطبیق مصوبات نخستین جلسه تخصصی کارگروه شورای سلامت، ایمنی و امنیت غذایی با مصوبات این نشست شد و بیان کرد: ارگان ها و سازمان های مرتبط با این نشست موظف به ارائه گزارشات و عملکرد خود طی یک هفته آینده هستند.
به گزارش وب دا: دومین نشست تخصصی کارگروه شورای سلامت، ایمنی و امنیت غذایی سالجاری با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و اعضای شورای سلامت و امنیت غذایی در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.۶-۱۴۲