نشست خبری معاونان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اصحاب رسانه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با شعار قانونمندی خانواده، روشی موثر در پیشگیری از اعتیاد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری وبدا در همدان، معاون بهداشتی با اشاره به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از مواد سنتی به مواد صنعتی اظهار کرد: موضوع اعتیاد در جامعه از عوامل مختلف نشات میگیرد.
دکتر جلال الدین امیری استقرار روانشناسان بالینی در مراکز بهداشتی را از اقدامات مناسب دانست و گفت: سه مرکز Did در همدان فعال است و در بازدیدهای سرزده ارزیابی خوبی از اقدامات انجام شده، به دست آمد.
وی همچنین یادآور شد که با استقرار دولت یازدهم اتفاقات خوب در حوزه بهداشتی اتفاق افتاد و به مصداقهایی از این موفقیتها اشاره کرد.
مدیر نظارت بر درمان دانشگاه در پاسخ به سوالی در خصوص اعتیاد پنهان و آسیبهای پنهان آن گفت: اعتیار یک پدیده ساده و تجارت نیست بلکه تمام شواهد نشاندهنده این است که در اتاق فکرهای استکبار برای این موضوع برنامه ریزی شده است.
دکتر گودرزی
همسایگی با مرکز تولید قاچاق و مواد مخدر را ازجمله دلایل مشکلات موجود کشور در حوزه اعتیاد دانست و گفت: مبارزه جدی با مواد مخدر طبق فرمایش مقام معظم رهبری در دستورکار است و دستگاههای مختلفی در این حوزه نقش دارند.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده در استان همدان برای جمع آوری معتادان متجاهر، پیشنهاداتی را برای این موضوع بیان داشت.
معاون معاونت اجتماعی دانشگاه در خصوص جمع آوری قلیان اتفاقهای خوبی در استان رخ داده است و آموزشهای موثر و کارشناسی شده در این زمینه ما را به نتیجه مطلوب میرساند.
مهندس حقجو
با تشریح محورهایی مربوط به حمایتهای مرتبط با کاهش مصرف مواد، اقداماتی همچون کارهای آموزشی، حمایتهای مالی خبرین، تشکیل کانون سلامت محلات و... را برشمرد.
وی در خصوص کمیته پیام رسان به ریاست مدیر روابط عمومی دانشگاه گفت:
کمیته پیام رسان
کانون ارتباطی بین معاونتهای دانشگاه، مردم و مسئولان است که امید میرود با همکاری همه جانبه در تحقق اهداف آن موفق باشیم.
نایب رییس صنف درمانگران اعتیاد نیز در خصوص چرخه پذیرش بیماران توضیحاتی بیان کرد و با اشاره به اینکه در حال حاضر سه روش درمانی در مراکز وجود دارد مطالبی در این خصوص عنوان کرد.
دکتر موالات
با بیان اینکه عوارض دارویی با آسیبهای مواد مخدر به هیچ وجه قابل مقایسه نیست گفت: همواره میزان فایده حاصل از درمان از عوارض آن بیشتر است.
مدیر داروی دانشگاه با اشاره اینکه داروهای مخدر تحت کنترل اداره دارو است در مورد نحوه توزیع و میزان توزیع آن مطالبی بیان کرد.
دکتر مرضیه مساعد افزود:
در بازدید از عطاریها نظارت خاصی در خصوص مبارزه با مواد مخدر مورد توجه است و موارد تخلف پیگیری میشود.
رییس اداره مشاوره معاونت فرهنگی و دانشجویی در خصوص دلایل گرایش دانشجویان به اعتیاد گفت: به روز نبودن شیوههای فرزند پروری و ذهن بزرگسالان و نبود درک بین اعضای خانواده ازجمله موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.
دکتر سهیلا پناهی اظهار کرد:
۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی دانشگاه که در معرض آسیب هستند غربالگری میشوند همچنین آموزش مهارتهای زندگی برای دانشجویان جدیدالورود و استفاده از راهنمایی اساتید مشاور و همتایاران سلامت روان و تشکیل کمیتههای روانشناختی و برگزاری کارگاهها توسط مشاوران متخصص، بررسی روند افت تحصیلی دانشجویان برای حمایت بیشتر از آنان وجود دارد.
نماینده معاونت بهداشتی دانشگاه نیز برنامههای بهداشت در حوزه اعتیاد را معرفی کرد و یادآور شد که فرآیند این کار در قالب فلوچارت به نمایش در آمد.
رنجبران افزود:
برنامه آموزش به نوجوان سالم در حوزه اعتیاد انجام میشود و در برنامه کاهش آسیب نیز ضمن ارائه برنامههای آموزشی به مشاوره های روانشناختی میپردازند.
وی گزارشی از اقدامات تیمهای سیار کاهش آسیب بیان داشت.