به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، عصر روز سهشنبه ۱۲ تیرماه ۱۳۹۷ نشست هماندیشی دانشگاه شهرکرد و با کار گروه صنایع دستی بنیاد ملی نخبگان استان چهارمحال و بختیاری با حضور دکتر سعید کریمی سرپرست دانشگاه شهرکرد،دکتر مجتبی بنیادیان رییس بنیاد ملی نخبگان استان، مهرداد رییسی سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان، دکتر امرالله معین رییس دانشکده هنرو علوم انسانی فارسان دانشگاه شهرکرد و جمعی از اعضاء هیات علمی دانشکده هنر و علوم انسانی فارسان به منظور هم افزایی و تعامل و رایزنی درباره توسعه رشته های مرتبط با صنایع دستی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
دکتر بنیادیان هدف از برگزاری این نشست را بررسی دغدغههای صنایعدستی و گردشگری و دانشکده هنر فارسان عنوان کرد و گفت: کارگروههای مختلفی از جمله کارگروه گردشگری و صنایعدستی به منظورپتانسیل های موجود نقاط استان تشکیلشده است که نتایج و اثرات خوبی هم داشته است. در این کارگروهها پیشنهادهای مطرح شده که در برخی موارد اجرایی شده و در برخی موارد نیز به مساعدت دانشگاه احتیاج دارد. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کارگروه دیگری در زمینه صنعت نمد تشکیل شده است تا این صنعت دستی استان نیز در دنیا معرفی شود و برای اینکه یونسکو آن رابه عنوان یک صنعت جهانی بپذیرد باید از پشتوانه علمی قوی بر خوردار باشد. دراینارتباط باید از پتانسیل دانشگاه شهرکرد استفاده کرد و رشتهای در این زمینه ایجاد شود تا به این وسیله قدم مثبتی در راه جهانی سازی صنعت نمد و همچنین کارآفرینی و نوآوری در این زمینه به وجود بیاید تا پس از آن وارد عرصه صادرات این محصول شویم.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری نیز در این نشست گفت: برگزاری همایش با موضوع نمد پشتوانهای خوبی برای صنعت نمد ومعرفی آن به عنوان یکی ازنماد های استان است.
مهرداد رییسی در ادامه گفت: پانصد نفر درزمینه ی نمد در قالب ۱۵ کارگاه بزرگ و ۲۵۰کارگاه خانگی فعالیت می کنند و در این زمینه در استان چهار شرکت تعاونی تخصصی داریم. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یک از مهمترین مباحث در صنعت نمد صادرات محصولات تولیدی است که زمینه لازم برای آن در استان در حال شکل گیری است.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در پایان سخنانش گفت:
ثبت شدن نمد در یونسکو را موجب انگیزه برای جوانان دانست تا به سمت کارآفرینی در این زمینه حرکت کنند و علاوه بر آن موجب دلگرمی نمد کاران استان نسبت به آینده این صنعت می شود. وی همچنین ایجاد رشته نمد در دانشکده هنر فارسان را پشتوانه علمی مناسب برای ثبت جهانی نمد در یونسکو دانست.
در پایان این نشست دکتر سعید کریمی پس از شنیدن سخنان حاضرین گفت: نمد و صنعت نمد از محصولات ارز آور است و توجه به این صنعت دستی زمینه ساز اشتغال و کارآفرینی در استان خواهدبود و برای این امر باید یک محصول متناسب با تقاضای مشتریان تولید شود.
سرپرست دانشگاه شهرکرد در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری المپیاد فرش د دانشگاه شهرکرد استقبال کرد و گفت: دانشگاه شهرکرد توان و امکانات لازم برای برگزاری این المپیاد را دارد وی همچنین قول مساعد جهت پیگیری و استقرار رشته تحصیلی نمد در دانشکده هنرو علوم انسانی فارسان داد.
گفتنی است در این جلسه دکتر معین رییس دانشکده هنر و علوم انسانی فارسان دانشگاه شهرکرد نیز طی سخنانی ضمن برشمردن امکانات و پتانسیل های این دانشکده در زمینه صنایع دستی از ایجاد رشته آموزشی در زمینه نمد استقبال کرد.