اولین مجمع سلامت شهرستان ملارد سه شنبه مورخ ۵ تیرماه در سالن جلسات فرهنگسرای بعثت شهر صفادشت با دبیری شبکه بهداشت و درمان ملارد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛اولین مجمع سلامت شهرستان ملارد با حضور دکتر گل مکانی سرپرست آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت و درمان ، خطیبی فرماندار شهرستان ملارد ، حجت الاسلام والمسلمین حسینی نوری امام جماعت شهر ملارد ، دکتر عبادی فرد آذر معاون امور بهداشتی دانشگاه ، دکتر موسوی معاون اجتماعی دانشگاه ، دکتر غلامرضا عسگری مدیر شبکه بهداشت و درمان ملارد ، حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی امام جمعه شهر صفادشت و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی ، با هدف بررسی مشکلات بخش سلامت ملارد و ارائه راه کارها برگزار شد .
در ابتدا دکتر عسگری به عنوان دبیر جلسه ضمن خیر مقدم به حاضرین ، کلیاتی از برنامه های این مجمع بیان نمودند سپس کلیپی از سوی فرمانداری جهت معرفی شهرستان ملارد با موضوعات : کارخانجات، اماکن متبرکه، مراکز آموزشی و دانشگاه ها، سایت زباله اخترآباد، دشت شقایق و اماکن تفریحی، اراضی ملی و میراث فرهنگی، شهرک های صنعتی، اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه های فاضلاب شهرستان و در پی آن بیانات ریاست جمهوری پخش شد .
بعد از پخش کلیپ ها فرماندار ملارد ضمن خیرمقدم به حضاردر خصوص بیانات ریاست جمهوری سخنانی را گفتند و شروع به معرفی شهرستان کرده و به جدیدالتاسیس بودن شهرستان ملارد اشاره کرده و گفت: مشکلات متعددی در زمینه های اجرایی ، عمرانی، فرهنگی، حوزه های اشتغال و توانمندسازی خانواده ها، مهاجرت بی رویه به استان تهران،۷۰۰ واحد صنعتی ، مشارکت همه ی نهاد ها و گروه ها برای مطالبات حوزه سلامت ، برنامه ششم توسعه، حقوق شهروندی، محیط زیست سالم و پایدار، عدم وجود یک تخت بیمارستان و رنج این کمبود برای اهالی شهرستان ، حوزه اجتماعی و آسیب های آن، وجود سکونت گاهای غیر مجاز، مرکز اخوان و نهایی شدن پروژه ی آن وجود دارد پس باید به رویکردهای مهم مجمع سلامت توجه ویژه کنیم .
خطیبی به لزوم تکمیل هرچه سریعتر تصفیه خانه ها و در پی آن کاهش نیترات آب و نیز تکمیل پارک علم و فن آوری سلامت اشاره نمود و از همه ی هیات امناها در جهت تقویت مجمع سلامت شهرستان دعوت بعمل آورد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی همدانی امام جمعه شهر صفادشت ضمن تشکر از فرماندار و مدیر شبکه بهداشت و درمان به جهت تشکیل اولین مجمع سلامت، در خصوص نگاه قران و اسلام به سلامت،حوزه بهداشت و تاثیر چند جانبه آن بر زندگی و ارتقای کرامت انسان سخنانی را بیان نمود .
سپس دکتر گل مکانی سرپرست آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت و درمان در مورد تکالیف قانونی در راستای تامین سلامت برای همه بخش ها اشاره کرده و گفتند۲۰% نیازهای سلامت در وزارت بهداشت و مابقی در سایر ارگانهاست .
ایشان به سه مفهوم مهم: سلامت، مشارکت، مسئولیت پذیری اشاره نموده و نگاه سازمان بهداشت جهانی به سلامت، مسئولیت خانواده و اجتماع، مهارت هایی که باید همه آگاه باشند، مسئولیت سازمانها و نهادها، جلب مشارکت همه دستگاه ها و چندین موضوع دیگر سخنانی بیان کردند.
دکتر گل مکانی در مورد انتظار از مجمع سلامت و تحقق اهداف آن گفتند باید کانون اجتماع محله با اهداف: تقویت خود باوری و هدایت آن ها،مشارکت مردم و فعالیت ایشان در سرای محله، لزوم تشکیل این کانون ها در ملارد بوجود بیاید.
سرپرست آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت و درمان طرح مشکلات حل نشده در خصوص سلامت در کانون و جمع سلامت از مجمع شهرستان به مجمع استان، از وظایف دبیر مجمع سلامت دانستند . ایشان تاکید کردند هرچه سریعتر کانون های سلامت محلات با شعار مشارکت مردم در تحول سلامت/ برنامه ریزی برای توانمندسازی آنها/تعامل به همکاری های بین بخشی/منابع و ظرفیت های مختلف تشکیل شود.
دکتر عسگری مدیرشبکه بهداشت و درمان شهرستان ملارد و دبیر مجمع سلامت گزارشی از عملکرد حوزه سلامت شهرستان به طور مختصر ارائه نمودند که در این گزارش به موضوعات: ۳۷۷۰۰۰ نفر جمعیت شهرستان، تکمیل پایگاه های بهداشت، حمایت های صورت گرفته در طرح تحول سلامت، مقایسه میزان خودکشی در شهرستان بعد از اجرای طرح و ارائه مشاوره به مردم و کاهش ۱۵% از میزان خودکشی ها، مشاوره های تغذیه، ساخت و سازها، قدردانی از مجموعه شورای اداری، وجود اتباع بیگانه به عنوان ۱۰% از جمعیت شهرستان، مشکل بالا بودن نیترات و تصفیه خانه ها ی فاضلاب شهرستان، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ، انجام پژوهش در زمینه های مختلف، تفاهم نامه علمی شبکه بهداشت و فرمانداری پرداخته شد.
در ادامه جلسه دکتر عبادی فرد آذر معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران لزوم همکاری همه ی ارگان ها را در پیشبرد اهداف این مجمع متذکر شدند و گفتند : فقط مطرح نمودن مشکلات کافی نیست بلکه بهتر است راهکارها و روش های حل آنها نیز مورد بررسی قرار گیرد .
دکتر عبادی فرد آذر از فرماندار ملارد خواستند ابلاغ شرح وظایف ادارت در مجمع سلامت مشخص شود تا مسئول مربوطه در خصوص وظایف محوله در حوزه سلامت پاسخگو باشد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه به عنوان مثال راهکار دفع غیر بهداشتی زباله را در دهستان اختر آباد از سوی سایر شهرستان های همجوار اینگونه مطرح کردند که : زباله یک ثروت است و باید از آن استفاده بهینه نمود ، به این شکل که شرکتی را به عنوان متولی بازیافت زباله مشخص نموده و با آن قرارداد بسته شود تا زباله را بازیافت نماید و یا از آن در تولید برق استفاده کند . ایشان راهکارهایی نیز برای کنترل آنفلوآنزای پرندگان در شهرستان ملارد ارائه نمودند .
در پایان حجت الاسلام والمسلمین حسینی نوری ، امام جماعت شهر ملارد ضمن تشکر از حضور عزیزان حاضر در جلسه اظهار امیدواری کردند که مشکلات شهرستان با تشکیل بسیج همگانی در جامعه جهت برنامه ریزی کارهای ماندگار به امید به خداوند متعال رفع و ثمرات خوب این همکاری نسیب همه ما خواهد شد .