مراسم اختتامیه ششمین المپیاد علمی – مهارتی فوریتهای پزشکی کشور با حضور وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مورخ ۴ تیرماه در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه : در این مراسم وزیر بهداشت گفت: سازمان اورژانس کشور یکی از مهمترین مجموعه های خدمتگزار مردم است و کار بسیار مقدسی را انجام می دهد و افتخار بسیار بزرگی است که انسان بتواند محرم مردم ایران باشد و بدون ممانعت و بر اساس اعتماد مردم، در محیط زندگی آنها حضور پیدا کند. باید قدر این جایگاه را دانست و کم خطا بود.
دکتر سیدحسن هاشمی در ششمین المپیاد علمی- مهارتی فوریت های پزشکی کشور، اظهار داشت: نباید مهمترین سرمایه مان را که اعتماد مردم و خانواده ها به اورژانس است از دست بدهیم. اگر اشکال یا اشتباهی وجود دارد باید به سرعت شناسایی و پیگیری شود، اما در کنار اخلاق و امانت داری که مهمترین زینت نیروهای اورژانس است، توجه به ارتقای دانش و مهارت نیز مهم است.
وزیر بهداشت، ضمن تقدیر از سرپرست سازمان اورژانس کشور به دلیل توجه به ارتقای دانش و مهارت نیروهای اورژانس کشور، تصریح کرد: نیروهای اورژانس از نظر دانش و مهارت باید در سطحی باشند که در زمان نیاز مردم بتوانند به خوبی انجام وظیفه کنند.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: اگرچه آمبولانس های مجهز از بهترین برندهای دنیا و تجهیزات مورد نیاز اورژانس در کنار تقویت ناوگان هوایی، دریایی و زمینی اورژانس تامین شده، اما مهم است که بتوانیم مشکلات مردم را برطرف و گره از کار آنها باز کنیم.
وزیر بهداشت، افزود: اینکه مردم با ۱۱۵ تماس بگیرند و نیروها با تجهیزات و امکانات کامل بر بالین آنها حاضر شوند، اما دانش و مهارت کافی نداشته باشند و نتوانند آنها را به موقع به مراکز درمانی منتقل کنند، قابل قبول نیست. بر همین اساس، برگزاری چنین المپیادهایی به افزایش توانمندی نیروها کمک می کند.
دکتر هاشمی از سرپرست سازمان اورژانس کشور خواست تا سخت گیری بیشتری در مورد آمادگی جسمانی و انجام ورزش های عمومی و اجباری برای نیروهای اورژانس اعمال شود تا با آمادگی جسمانی بالا و رعایت انضباط بتوانند به مردم خدمات مناسبی را ارائه دهند.
وزیر بهداشت، افزود: خرسندیم که رتبه بندی نیروهای اورژانس انجام می شود و افراد بر اساس سواد، سابقه و مهارت، حائز امتیاز می شوند، اما باید در کنار نوسازی ناوگان اورژانس، به حاکمیت انضباط نیز اهمیت بدهیم که حاصل آن، آمادگی اورژانس در برابر حوادث احتمالی است.
دکتر هاشمی تاکید کرد: سازمان اورژانس کشور باید هر ساله مقدمات حضور حداقل ۱۰ نفر از نیروهای اورژانس در بهترین مراکز دنیا را فراهم کند تا علاوه بر فراگیری آموزش های روز، تجربیات موفق کشور را به دیگر کشورها منتقل و بتوانیم از تجربیات موفق آنها نیز، استفاده کنیم.
وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: نیروهای اورژانس کشور به دلیل ایمان و عشق به مردم و کشور، می توانند سرآمد باشند و از خداوند می خواهم که بتوانیم افتخار نشاندن لبخند بر چهره مردم را داشته باشیم.
در ادامه مراسم: سرپرست سازمان اورژانس کشور خبر داد:
انجام سه میلیون و ۲۸۸ هزار ماموریت توسط اورژانس ۱۱۵ کشور در سال گذشته/ انتقال ۲۱ هزار بیمار و مصدوم به مراکز درمانی توسط اورژانس هوایی
سرپرست سازمان اورژانس کشور، گفت: ششمین المپیاد علمی- مهارتی فوریت های پزشکی کشور با حضور ۲۰۰ شرکت کننده در دو روز برگزار شد و شرکت کنندگان این المپیاد، آزمون های علمی و عملی را پشت سر گذاشتند و تعدادی نیز به عنوان نفرات برتر شناخته شدند.
، دکتر پیرحسین کولیوند در ششمین المپیاد علمی - مهارتی فوریت های پزشکی کشور مهمترین اهداف برگزاری این المپیاد را افزایش مهارت نیروها، افزایش کیفیت ارائه خدمات، ایجاد شبکه توانمند اورژانس، ارتقای روحیه کارکنان، شناسایی افراد نخبه و خلاق و افزایش آمادگی برای حضور در عرصه های بین المللی و کسب و انتقال تجربیات به سایر کشورها دانست.
وی تصریح کرد: سال گذشته سه میلیون و ۲۸۸ هزار ماموریت توسط اورژانس ۱۱۵ در کشور انجام شد که ۲۵ درصد از این ماموریت ها، در جاده ها و سایر ماموریت ها در سطح شهرها و روستاها صورت گرفت.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با اشاره به انجام ۲۱۹۸ عملیات احیای موفق توسط نیروهای اورژانس در سال گذشته، اظهار داشت: در دو ماه اول امسال، همکاران اورژانس، ۲۹۲ عملیات احیای موفق داشتند و اعتقاد داریم که نجات جان یک نفر مانند نجات تمام بشریت است.
دکتر کولیوند، خاطرنشان کرد: اورژانس هوایی تاکنون ۲۱ هزار بیمار و مصدوم را به مراکز درمانی منتقل کرده و ۶۵ درصد از این افراد، مستقیما به اتاق عمل منتقل شده اند و این موضوع، نشان دهنده ارزش بالای این خدمت است.
وی به تقویت و نوسازی اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ۱۰۰۰ دستگاه آمبولانس جدید خریداری شده و به زودی وارد کشور می شود.
دکتر کولیوند ادامه داد: دو خدمت جدید ۲۴۷ و ۷۲۴ برای ارائه خدمات به سکته های حاد قلبی و مغزی راه اندازی شد که خدمات بسیار ارزشمندی ارائه داده و تا پایان امسال، ارائه این خدمات در ۷۰ درصد از دانشگاه های علوم پزشکی تکمیل می شود.
سرپرست سازمان اورژانس کشور، یادآور شد: موتورلانس های اورژانس تاکنون ۱۵۲ هزار ماموریت انجام داده و توانسته اند، مدت زمان حضور اورژانس بر بالین مددجو را کاهش دهند.
وی خاطرنشان کرد: به دنبال راه اندازی شهرک اورژانس هستیم و در نظر داریم در این شهرک علاوه بر ارائه آموزش های عمومی به مردم در سطح فرد، خانواده و اجتماعی، به نیروهای اورژانس نیز آموزش هایی در جهت افزایش مهارت و توانمندی، ارائه شود.
وی در پایان، اظهار داشت: نظام رتبه بندی نیروهای اورژانس در حال نهایی شدن است و درجه های مختلفی برای این نیروها در نظر گرفته شده که در آینده با حضور وزیر بهداشت بر روی دوش تعدادی از همکاران ما، نصب خواهد شد.