به گزارش روابط عمومی دانشگاه، شامگاه شنبه ۲تیرماه ۹۷، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای ارتباطی روستایی تلفن همراه، تلفن ثابت و اینترنت در استان کرمان، با
رئیس
و مسئولان دانشگاه شهید باهنر کرمان، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، جوانان، دانشگاهیان، و صنعت گران بخش
ICT
استان، نشست صمیمانه ای در سالن کنفرانس دانشگاه شهیدباهنر کرمان، داشت.
دکتر حسینخانی؛ سرپرست اداره روابط عمومی و مجری نشست، ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی به فرهیختگان و فعالان در حوزه های مختلف علم و پژوهش و فناوری گفت: این نشست به مناسبت سفر وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات به استان کرمان این جلسه تشکیل شده است.
دکتر طاهر؛ رئیس دانشگاه ضمن خیر مقدم به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ مهندس محمد جواد آذری جهرمی و همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان و راور؛ دکتر پور ابراهیمی و دیگر حضار، اعلام کرد: دانشگاه شهید باهنر یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور و بزرگترین دانشگاه جنوب شرق کشور است.
رئیس دانشگاه شهید باهنر گزارش کلی از دانشگاه شهیدباهنر کرمان ارائه کرد و گفت: این دانشگاه بیش از ۱۶ هزار دانشجو دارد که از این تعداد هزار دانشجو در مقطع تخصصی دکتری، بیش از چهار هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در حدود ۴۰۰ رشته و گرایش
مشغول به تحصیل هستند و بالغ بر ۷۵ هزار فارغالتحصیل در مقاطع دکتری تخصصی، کارشناسی ارشد و کارشناسی داشتیم.
دکتر طاهر افزود: تعداد اعضای علمی دانشگاه، در حدود ۶۵۰ نفر است که ۱۰۰ نفر از این تعداد استاد تمام و بیش از ۱۸۰ نفر دانشیار و استادیار هستند.
وی تاکید کرد: با وجود پرسنل و دانشجویان فعال امید است فعالیت های پژوهشی و فناوری بیشتری در راستای رسیدن به اهداف علمی و پژوهشی در دانشگاه شکل گیرد.
دکتر نظام آبادی پور؛ معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان، با اشاره به نرخ دو و نیم درصدی از رشد ناخالص ملی که برعهده افزایش بهره وری گذاشته شده است افزود: با توجه به شرایط و وضعیت موجود در ادارات و ارگان ها این کار، امر دشواری خواهد بود و پیشنهاد وی در این زمینه پیگیری پروژه های شهر هوشمند است.
وی در رابطه با شهر هوشمند افزود: دانشگاه شهید باهنر با حدود ۴۰۰ هکتار محوطه و حدود ۷۰ هزار متر مربع ساختمان، می تواند با مد نظر قرار گرفتن
پایلوت خوبی برای شهر هوشمند باشد.
دکتر نظام آبادی پور در خصوص کاربردهای هوش مصنوعی گفت: بسیاری از دانشمندان درخصوص کاربرد هوش مصنوعی نکات مثبت و منفی را ارائه دادند و حتی در این خصوص اعلام خطر کردند و یکی از بحث های که در کشور ما مغفول مانده است همین هوش مصنوعی است که متولی خاصی ندارد و این نکته جای نگرانی است، اگر ما از این ظرفیت استفاده کنیم می توانیم در زمینه های مختلف به کشور کمک های زیادی انجام دهیم.
معاون پژوهشی و فناوری پیشنهاد خود را در این زمینه، ایجاد یک معاونت در وزارت ارتباطات به نام معاونت هوش مصنوعی دانست که از این طریق بتوانیم کشور را هم از خطرات و آسیب های پیش رو دور کنیم و هم از نقاط قوت در بستر هوش مصنوعی استفاده کنیم.
دکتر نظام آبادی پور یک دیگر از پیشنهادهای خود که تامین منابع صندوق پژوهش و فناوری استان بود را، مطرح کرد.
دکتر صانعی؛ مدیر اطلاعات و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان، گفت: در استان کرمان یک خط فیبر نوری از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب استان را به طول ۲۰۰۰ کیلومتر پوشش می دهد، در صورتی که بعضی استانها به دلیل وسعت کمتر از این امکانات به نحو بهتری استفاده می کنند و با توجه به تراکم پایین جمعیت در بعضی از نقاط استان نیاز به سرمایه بیشتری در این زمینه است، همچنین بعضی از مراکز علمی و دانشگاهی این دانشگاه، مانند مجتمع آموزش عالی کشاورزی بردسیر و دانشگاه کشاورزی جیرفت که یکی از دانشگاه های مطرح استان هستند از این امکانات محرومند.
وی با اشاره به حوزه
IT
در بخش نرم افزار که از تولیدات بومی و استانی استفاده می شود اظهار کرد: دانشگاه شهید باهنر اولین دانشگاهی است که پهنای باند از شرکت خصوصی خریداری کرد، مقررات زیرساخت را پیگیری کرد،
شبکه جی فون را راه اندازی کرد و به طور کامل شبکه وایرلس در دانشگاه بروز رسانی کرد که همگی اینها توسط شرکت های بومی استان راه اندازی شده است که حمایت و پشتیبانی مسئولان و مدیران استان می تواند در پیشبرد اهداف دانشگاه ها و استان تحقق پیدا کند.
مهندس محمدجواد آذری جهرمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از افتتاح پروژههای ارتباطی استان کرمان در جمع مردم روستای گروک از توابع بخش کوهساران شهرستان راور، در نشست صمیمانهای که
با جوانان، دانشگاهیان و صنعت گران بخش
ICT
استان برگزار شده بود گفت: زیست بوم بهره وری کسب و کارهای نوپا است که به عنوان بازیگران عرصه جدید این مهم را رقم میزنند و مقدمات افزایش بهره وری را فراهم میکنند.
وی با اشاره به مشکلات بیمه، مالیات و چالش های شرکت های نوپا تصریح کرد: با کمک وزارت اقتصاد سند توسعه اقتصادی در کشور برای رفع موانع کسب و کارهای نوپا تهیه شده است. آیین نامه طرح نو آفرین در این سند دیده شده تا استارت آپ های خلاقانه شکل گیرد و مفهوم استارت آپ نیز تعریف شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در رابطه با مشکلات بیمه نیز با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در طرح نو آفرین سعی شده از ظرفیت بیمه و تسهیلات آن استفاده شود تا معافیت ها تعلق گیرد.
مهندس آذری جهرمی بیان کرد: در حوزه مالیات نیز پارک های علمی و فناوری را داریم که شرکت های مستقر در این پارک ها طبق ضوابط از پرداخت مالیات معاف هستند.
وی با اشاره به تهیه آیین نامه تامین مالی جمعی افزود: ما سرمایه گذاری خطر پذیر نداریم و منابع مالی متناسب با خدمات به شرکت های خطر پذیر طی آیین نامه ای تهیه می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه آموزش در کسب و کارهای نوپا بسیار مهم است ادامه داد: فرآیند آموزش باید با سرمایه گذاری مراکز فنی حرفه ای انجام و ایرادات نیز اصلاح شود. در نظام دیجیتال تا زمانی که نظام آزاد اطلاعاتی شکل نگیرد، استارت آپ ها بر مبنای رانت شکل خواهد گرفت و مجلس شورای اسلامی میتواند در این رابطه قوانین تصویب کند. هر چند دسترسی آزاد به اطلاعات در حقوق شهروندی دیده شده است اما باید نشر پیدا کند و کسب و کارها با دسترسی آزاد و تعاملات می توانند فعالیت خود را شکل دهند. در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار با مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت صدور مجوزها تجمیع شده است.
مهندس آذری جهرمی گفت: زمانی برقراری ارتباطات برای شهروندان امتیاز بود اما امروز برقراری ارتباطات حق شهروندان است و تمامی حاکمیت در جهت استیفای حقوق مردم کار می کنند.
وی با اشاره به حضور نخبگان در استان کرمان گفت: با صحبت ها و چالش هایی که امروز در اینجا مطرح شد، متوجه می شویم نخبگان استان در حال رشد هستند و ظرفیتهای دانشگاهی و علمی داشته های استان در عرصه جدید به حساب میآید.
گفتنی است، دانشجویان، و فعالان کسب و کارها و صنعت گران بخش
ICT
استان کرمان در این نشست نظرها و مشکلات خود را صمیمانه با وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات مطرح کردند.
عکاس: خالقی
|