اولین مجمع سلامت شهرستان بهارستان با حضور فرماندار، معاون بهداشت ، معاون اجتماعی ، مدیر شبکه بهداشت و سایر مسئولین شهرستانی چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه در سالن پیامبراعظم فرمانداری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه :اولین مجمع سلامت شهرستان بهارستان با حضور دکتر سلیمان پورفرماندار ، دکتر عبادی فرد آذر معاون بهداشتی دانشگاه ، دکتر موسوی معاون اجتماعی دانشگاه ، دکتر دمیریان مدیر شبکه بهداشت و سایر مسئولین شهرستانی امروز چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه درسالن پیامبراعظم فرمانداری برگزار شد.
دکتر سلیمان پور فرماندار شهرستان بهارستان در نخستین مجمع سلامت شهرستان بهارستان اظهار داشت : بهداشت همیشه اصل و مقدم بر درمان بوده وهمه دستگاه های اجرایی باید در انجام اقدامات پیشگیرانه مشارکت کنند و مجمع سلامت نیز با این دو هدف تشکیل شد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروزه یکی از نیازهای اصلی حوزه سلامت، اجتماعی شدن سلامت است،گفت : مشارکت همه نهادهای جامعه و حتی آحاد مردم، در حفظ و توسعه سلامت امری اجتناب نا پذیر است.
فرماندار ضمن قدردانی از وزیر بهداشت به دلیل حضور در شهرستان بهارستان و پیگیری مشکلات بهداشتی شهرستان در خصوص مجمع سلامت شهرستان، گفت: برای این امر در اسفند ۹۵ رئیس جمهور فرمانی را صادر نمودند که مجمع سلامت استانها و شهرستانها تشکیل و گزارش عملکرد آنها مستند و تجمیع شود و در مجمع سلامت کشور که با ریاست دکتر روحانی به عنوان رئیس شورای عالی سلامت کشور است عنوان گردد.
دکتر سلیمان پور افزود: دستگاه های اجرایی به اندازه وظایف و در حد توان خود به حل مسائل بهداشتی و درمانی کمک کنند تا وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی به انجام وظایف تخصصی خود بپردارند.
فرماندار شهرستان بهارستان تاکید کرد: همه باید به وزارت بهداشت کمک کنیم، مسئولیت بپذیریم و کار و تلاش کنیم.
وی در ادامه گفت :وضعیت شهرستان بهارستان از نظر امکانات بهداشتی و درمانی را حتی نسبت به شهرستانهای همجوار نامناسب دانست و با وجود اینکه سرانه های درمان و سلامت شهرستان بهارستان در دولت تدبیر و امید افزایش چشمگیری داشته و تحولی در این زمینه ایجاده شده است .اما همچنان در حوزه سلامت در شهرستان، با کمبودهای جدی روبرو هستیم اما با کمک وزیر بهداشت و ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دستگاه های اجرایی، مردم و خیرین می توانیم این کمبودها را جبران کنیم.
دکتر سلیمان پور با اشاره به اینکه پیام مجمع سلامت آن است که ما به سمت جامعه ای برویم که در تراز بالاتری از سلامت باشد، اظهار داشت: مقوله های تولد سالم، دانش وعلم، معرفت، ایمان، عمل صالح و رفاه، نقش موثری در سلامت داشته و در ارتقای سلامت جامعه تعیین کننده هستند.
ایشان در ادامه افزودند :یکی از عوامل جامعه پایدار و از نشانه های دوام جامعه امروز و از شاخصهای رشد و توسعه نگاه خیر اندیش و خیر خواهانه به همه اموری است که در جامعه است .
سلیمان پور یادآور شد: نگاه دولت براین است که غیر از دستگاههای دولتی؛ سازمانهای مردم نهاد نیز در مسیر اجتماعی کردن سلامت گام بردارند و حتما مشارکت این سازمانها و مردم باید جلب شود که در این بخش نیز از طریق سازمانهای مردمنهاد مباحث را پیگیری خواهیم کرد.
دکتر عبادی آذر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی درادامه این جلسه گفت: نقش موثر عوامل متعدد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، زیست محیطی و فرهنگی بر سلامت، بیانگر این واقعیت است که جلب مشارکت موثر گروههای مختلف مردم و همه بخشهای جامعه، از مرحله تعیین مشکل در سطح محلی تا پیشنهاد راه حل، اجرا و ارزشیابی برنامههای ارتقای سلامت، در سطح استانی و ملی، امری اجتناب ناپذیر است. لذا نظام مدیریت سلامت کشور، باید تفویض اختیار و مسئولیت به مردم در حوزه سلامت را در اولویت قرار دهد و تشکیل مجمع شهرستانی و استانی سلامت، و به تبع آن تشکیل مجمع ملی سلامت، گامی ارزشمند در تبلور این رویکرد ملی میباشد.
معاون بهداشتی دانشگاه افزود : با توجه به اهمیت راه اندازی و تشکیل محلات سلامت محور، در راستای تحقق سلامت جامعه، همکاری و همدلی کلیه دستگاه های اجرایی و انجمن ها و سمن ها و کلیه افراد جامعه مورد تاکید این مجمع می باشد.
ایشان در ادامه بر لزوم تدوین تقویم سالانه مجمع و پیگیری و برپایی کارگروهها تا حصول نتیجه به صورت مستمر تاکید نمود و اظهار داشت : درراه رسیدن به جامعه ای سالم نیازمند مشارکت همگانی برای تامین، حفظ و ارتقاء سلامت جامعه هستیم.
همچنین در ادامه دکتر موسوی معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه اکنون بیماریهای غیرواگیر افزایش یافته است، گفت: در گذشته بیماریهای واگیردار بیشتر بود و اکنون وضعیت تغییرکرده و با گسترش زندگی شهرنشینی، بیماریهای واگیردار کم شده اند.
وی خاطر نشان کرد: ۷۵ درصد از حل مشکلات حوزه سلامت مربوط به سایر ارگانها غیر از وزارت بهداشت است، که باید در این زمینه فکر اساسی شود و نگاه سلامت محور را به مردم و مسئولین منتقل و به همت معاونت اجتماعی و با مشارکت مردم و سایر نهادها ، موضوع سلامت را اجتماعی نماییم.
ایشان با یادآوری اینکه ۵۳ درصد مرگ و میر افراد مربوط به سبک زندگی افراد و بیماریهای غیرواگیر است، افزود: بیتردید باید کارهای بیشتری در زمینه سبک زندگی افراد جامعه انجام دهیم؛ چرا که در حال حاضر از بین ۱۰ اولویت سازمان جهانی بهداشت، ۷ مورد آن مربوط به بیماریهای غیرواگیردار است.
دکتر موسوی افزود: هدف از توسعه مسئولیت اجتماعی این نیست که سازمان ها در بحث درمان و مسائل بهداشت درگیر شوند بلکه باید در حوزه مسئولیت پذیری اجتماعی سلامت مشارکت داشته باشند.
دکتر موسوی ادامه داد: تشکیل سازمانهای مردم نهاد نقش اصلی و بازوی توانمند سلامت است که می تواند مشکلات را حل کند انجام کارهای داوطلبانه توسط مردم که میتوانند توسط افراد همان محله با همراهی کارشناسان حوزه بهداشت و درمان شناسایی و در مجمع سلامت شهرستان بررسی و به طبع آن تصمیمات لازم اتخاذ می شود.
در ادامه دکتر دمیریان ضمن ارائه گزارش از حوزه سلامت شهرستان گفت : برخورداری از بالاترین سطح رفاه برای رسیدن به سلامت فکری، روحی و روانی، جسمی، اعتقادی و اخلاقی بسیار مهم است. همچنین رفاه، باید تامین کننده سلامت باشد و تهدیدی برای آن به وجود نیاورد.
دمیریان گفت :سلامت یک هدف اجتماعی و از جمله اولویت های مهم کشور است و اهمیت و اولویت سلامت در قانون اساسی کشور، سیاستهای ابلاغی سلامت از سوی مقام معظم رهبری، برنامه ششم توسعه و سند حقوق شهروندی ابلاغی از سوی ریاست جمهوری ، به خوبی تبیین گردیده است.
وی افزود : عدم توجه به مقوله سلامت، مخاطرات زیادی برای توسعه پایدار در کشور ایجاد می نماید، لذا توجه به دو محور مشارکت همگانی و همکاری بین بخشی در کنار تامین منابع پایدار حائز اهمیت است.
دکتر دمیریان با اشاره به این که فشار خون، سکته های مغزی و قلبی و افزایش وزن و چاقی از شایع ترین مشکل مردم در کشور است و برای حل آنها، دستگاه های اجرایی و نهادهای مردمی باید برنامه داشته باشند، افزود: علیرغم تمام تلاش های حوزه بهداشت و درمان ۵۵ درصد از مردم کشور، قبل از ۷۰ سالگی جان خود را از دست می دهند و سکته های مغزی و قلبی، علت ۳۵ درصد از مرگ مردم ایران است.
وی با بیان این که بیش از ۷۶ درصد از مردم ایران به دلیل بیماری های غیرواگیر جان خود را از دست می دهند که سکته قلبی، در راس این بیماریها قرار دارد و قابل پیشگیری است و می توان آن را به تاخیر انداخت، افزود: طول عمر ایرانیان از ۵۵ به ۷۵ سال افزایش یافته اما ۶۱ سال از زندگی مردم ایران، زندگی سالم است و سایر سالهای زندگی مردم، با معلولیت همراه است .
وی در بخشی از سخنان خود با بیان این که مردم به اجتماعی شدن سلامت کمک کنند،گفت: برگزاری مجمع سلامت شهرستان به عنوان یک گام موثر در جهت همکاری بین بخشی برای حل معضلات و مشکلات حوزه سلامت به شمار می رود.
دکتر دمیریان بیان کرد : مجمع سلامت شهرستان بهارستان با استفاده از ظرفیت دستگاه های اداری موثر بر امر سلامت، تشکل های غیر دولتی، بخش عمومی، شخصیت های متخصص، خیرین امر سلامت وبه عنوان شرکای سلامت تشکیل می گردد و انتظارمی رود با برگزاری اثر بخش مجمع سلامت شهرستان و بهره مندی از مشارکت ارزشمند ذینفعان حقیقی و حقوقی و با یاری خداوند متعال به هدف راهبردی ارتقاء سلامت منطقه دست یابیم.
شایان ذکر است در پایان این مجمع بیانیه تشکیل مجمع سلامت شهرستان بهارستان توسط دکتر دمیریان مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان قرائت شد .