دیدار سرپرست دانشگاه یاسوج با مدیرکل امور عشایر استان:
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مدیر کل امور عشایر استان و تنی چند از معاونین و مدیران این اداره کل با حضور در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه یاسوج، با وی دیدار و گفت و گو نمودند.
سرپرست دانشگاه یاسوج در این دیدار با اظهار خرسندی از این مساله که تعامل و همکاری دانشگاه و سازمانهای اجرایی کمکم تبدیل به یک فرهنگ می شود افزود:
دانشگاه یاسوج در جهت همکاری با اداره کل امور عشایر از ظرفیتهای علمی قابل توجهی برخوردار است. دکتر احمد عریان رشتههایی نظیر توسعه روستایی، جنگل و مرتع، علوم دامی،زراعت و جامعهشناسی را شاخههایی کاملا مرتبط با زمینههای همکاری با این اداره کل دانست و اظهار داشت :
استفاده از اساتید دانشگاه در طرحهای مطالعاتی و بهرهگیری از پایاننامههای دانشجویی با موضوعات مورد نیاز عشایر استان میتواند زمینهساز همکاری مثبت و ارزشمند بین دو سازمان باشد.
وی گفت: هرگونه کار مطالعاتی و قرارداد پژوهشی بایستی از مسیر دانشگاه و معاونت پژوهشی بگذرد و من با ارتباطات پژوهشی منحصراً فردی با سازمانها مخالفم.
دکتر عریان رفع مشکلات استان را افتخار دانشگاه دانست و افزود: بسیاری از حوزههای کاری تا کنون مغفول ماندهاست که دانشگاه میتواند با استفاده از ظرفیت بالای اعضای هیات علمی به این حوزهها ورود کند. وی صنایعدستی روستایی و مسائل مرتبط با اصلاح نژاد و بیماریهای دامی را مسائل مهم و مغفولمانده امروز جامعه عشایر دانست واضافه کرد: در رشتههایی که متخصصین دانشگاهی در دانشگاه یاسوج هستند، زمینه همکاری مستقیم وجود دارد و در رشتههایی که عضو هیات علمی در آن شاخه مورد نظر وجود ندارد با محوریت دانشگاه یاسوج می توان از نخبگان علمی کشور استفاده نمود.
سرپرست دانشگاه یاسوج با مهم دانستن تقویت و ترویج فرهنگ عشایر گفت:
شعاع عملیاتی و اجرایی امور عشایر گسترده است و در این مسیر تقویت فرهنگ غنی عشایر به واسطه انجام کارهای علمی و پژوهشی نبایستی نادیده گرفتهشود.
دکتر عریان در پایان سخنان خویش خواستار تدوین اولویتهای پژوهشی از سوی اداره امور عشایر شد و تصریح کرد: ما به دنبال اجراییشدن نتایج این جلسات هستیم و هرگز قصد آن نیست که صرفاً جلسهای تشکیل شود و نتیجهای دربر نداشتهباشد.
مدیر کل امور عشایر استان نیز در ادامه با اشاره به ظرفیتهای ممتاز جمعیت عشایری استان در کشور گفت:
جامعه عشایری جامعهای مولد، کم توقع و اقتصادی است که به باور ما یکی از ارکان اقتصادی استان، عشایر استان هستند.
مهندس علیپور با اعلام این مطلب که جامعه
عشایر ۲۵ درصد گوشت کشور را تامین میکنند اظهار داشت: ۵۴ درصد نیاز گوشت استان توسط تولیدات دامی عشایر تامین میشود که بالغ بر ۱۵ درصد از این تولیدات نیز به خارج از استان صادر میشود.
وی با توجه به زمینههای همکاری دانشگاه و امور عشایر گفت: تا کنون بیش از ۶۸ طرح پژوهشی در حوزههای مختلف صورتگرفتهاست که به اعتقاد کارشناسان در بسیاری از حوزهها همچنان نیازمند کار پژوهشی و دانشگاهی هستیم.
مهندس علیپور موضوعاتی همچون تامین آب، تامین علوفه، حفظ و پایداری مراتع، تولیدات صنایع دستی، حفظ ذخایر ژنتیکی و مطالعات جامعهشناسی روستایی و عشایری را از جمله چالشها و نیازهای این اداره دانست و اذعان داشت : بسیاری از سیاستهای اصلاح عشایر در گذشته غلط بوده است که امروز برای پایدار نمودن جمعیت عشایری نیازمند کمک دانشگاهیان هستیم.
وی نقش عشایر در بحث اقتصاد مقاومتی را نقش برجستهای دانست و اظهار داشت:
برای بالا بردن بهرهوری در تولیدات عشایری بایستی الگوها تغییر کند که در این خصوص دست یاری به سوی دانشگاه دراز میکنیم.
در پایان این نشست کارشناسان هر دو حوزه به بیان نظرات و پیشنهادت خود پرداختند.