کاظمی ذهابی/وبدا
دومین کمیته ترویج زایمان طبیعی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سالجاری تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، این کمیته با حضور رئیس دانشگاه و معاونین درمان و آموزش، روسای شبکه های بهداشت و درمان، مراکز آموزشی درمانی و بیمارستانها، پزشکان متخصص جراحی و زنان و همچنین کارشناسان برنامه های سلامت خانواده و مامایی در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
در این کمیته گزارشی از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه ی کاهش زایمان با سزارین در سال گذشته و قیاس آن با استاندارد کشور توسط کارشناس برنامه ارائه شد.
مباحث مطرح شده در این جلسه شامل اهداف کمیته بود که از مهم ترین آنها می توان به پایین آوردن آمار سزارین در سال پیشرو تا سقف ۴۵ درصد و به طبع آن کاهش پرداختی های مردم، جلب رضایت مادران و مهم تر از همه ترویج زایمان طبیعی بی درد با محوریت تمایل خاص مادر اشاره کرد.
همچنین در این جلسه بر همکاری سازمان های بیمه ای در خصوص عدم پوشش سزارین های اختیاری تاکید شد.
دکتر عباس پزشکی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این کمیته عنوان کرد: ما باید تا پایان سالجاری استانداردهای لازم را در راستای کاهش زایمان با سزارین مطابق انتظارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان به وجود آوریم. وی گفت: سیاست کلی برنامه ی ترویج زایمان طبیعی مطابق سال گذشته بوده و تغییری در آن به وجود نیامده است. دکتر پزشکی ادامه داد: سیاست وزارت مبنی بر ادامه ی روند سیاست سال گذشته می باشد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: از روسای مراکز درمانی و بیمارستانها انتظار داریم ضمن تلاش بیشتر، بررسی مشکلات و موانع را با ما در میان بگذارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این کمیته اظهار داشت: بدون تردید برگزاری این جلسات و کمیته ها بر روند اجرای کار موثر خواهد بود. دکتر ساکی عنوان کرد: انتظارات وزارت بهداشت و بررسی تمامی جوانب در نظر گرفته شده اند و باید تلاش کنیم تا پایان سال وضعیت موجود را به انتظارات وزارت نزدیک کنیم. وی تاکید کرد: آمارها مانند کارنامه ای هستند که معدل کلی دانشگاه را تعیین می کنند.
دکتر ساکی در ادامه با اشاره به نقش مهم فرهنگ سازی در افزایش زایمان طبیعی و کاهش سزارین ها ابراز داشت: اگر تا کنون در حوزه فرهنگ سازی ضعیف عمل شده است به دلیل اشتباهات گذشته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: جبران سیاست اشتباه کاهش موالید کشور نیازمند تلاش زیاد در دراز مدت است. وی عنوان کرد: این فرهنگ سازی باید از سنین نوجوانی آغاز شود تا نتیجه ی آن را در سالهای آینده شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پایان از عوامل انسانی به عنوان عوامل تاثیر گذار در روند رو به رشد برنامه یاد کرد و گفت: نیروی انسانی ما به ویژه پزشکان متخصص در تحقق اهداف این برنامه نقش حیاتی را ایفا می کنند. دکتر ساکی ادامه داد: با این وجود فراموش نکنیم که در هیچ شرایطی نباید هویت انسانی فدای آمارسازی شود. وی تاکید کرد: بیمارستانها باید تلاش بیشتری انجام دهند.