به گزارش روابط عمومی، اولین همایش راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی با حضور دکتر عراقچی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، دکتر حسینی معاون امور حقوقی و مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دکتر جلال کلانتری رییس اداره دیپلماسی آب و مدیران وزارت نیرو، استاندار مازندران، مدیران استانی، اساتید و دانشجویان صبح امروز در سالن شهدای گمنام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز به کار نمود.
دکتر بهمنیار رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ضمن خوش آمدگوهی به میهمانان و شرکت کنندگان در نخستین همایش راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی ساری اظهار داشت: این همایش نخستین همایش منابع آب و چالشهای زیست محیطی است با توجه به این که کشور ما در ناحیه خشک قرار دارد و میزان بارندگی آن پایین بوده، مدیریت مصرف آب کشاورزی و صنعت بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید براین که میزان آبی که داریم باید مدیریت شود خاطرنشان کرد: برای مدیریت مصرف آب کارهای فرهنگی و آموزشی نیز باید انجام شود تا راندمان کار بالا برود.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: برای مدیریت مصرف باید حجم مصرفی و زمان مصرفی آب را کاهش داده و همچنین در بخش کشاورزی نوع گیاهانی که کشت میکنیم در دستور کار قرار بگیرد.
دکتر بهمنیار با بیان اینکه در باغاتی که آبیاری به صورت قطره ای و شیوه های نوین مصرف آب مدیریت شده؛ میزان هدر رفت آب به شدت کاهش پیدا کرده است افزود : گر به مردم آموزش های لازم داده شود، وقتی کشاورزان ببینند محصولات خود را با مصرف آب کمتر میتوانند ارائه دهند، می پذیرنداین تغییرات مصرف آب را انجام دهند.
رییس دانشگاه اظهار داشت:در کشت برنج در مازندران نیز باید همین اندیشیده شود که در کشت برنج با روش های نوین به سمت کم آبیاری برویم.
دکتر بهمنیار افزود: کم آبیاری باید توسعه پیدا کند ولی زمان میخواهد و در این راستا سازمان های اجرایی مثل جهاد کشاورزی باید همکاری لازم را داشته باشد تا کم آبیاری و استفاده از منابع آب مدیریت و توسعه یافته شود.
همچنین مهندس اسلامی استاندار مازندران در این همایش با اشاره به اینکه، چالش بزرگ بشریت و محیط زیست همراه با آلوده شدن آب و خاک و هوا و همچنین استفاده بیش از حد از منابع نسل های آینده است گفت: باید به یک نقطه ی عطف برسیم و سیاست های گذشته را ادامه ندهیم امنیت غذایی ما به خاطر آلودگی آب و خاک نباید بیش از این به خطر بیفتد.
استاندار مازندران در سخنانش با بیان اینکه آنچه در پژوهش هایمان احتیاج داریم باید برگرفته از همین همایش ها باشد اظهار داشت: بخشی از مشکلات زیست محیطی ما هماهنگ با شرایط تغییرات اقلیم مانند مشکلات غبار آلود شدن منطقه است و بنابراین این راهبردهای منابع آب باید بتواند تبدیل به برنامه ابلاغی گردد و جنس برنامه ی ابلاغی همان خروجی سیایت هاست
مهندس اسلامی عنوان داشت: در
۱۲
محور برنامه اقتصاد مقاومتی، محرک های اقتصادی را مطرح کرده ایم: آب، کشاورزی، منابع زیست محیطی جزیی از آن است.
استاندار مازندران با بیان اینکه متاسفانه بخشی از اراضی کشاورزی ما با سموم آلوده شده و باید ساختار استفاده از سموم تغییر باید کند و به سوی کشاورزی ارگانیک باید حرکت کنیم
وی در پایان با بیاینکه تلاقی تحقیقات ها امروز برای نجات زندگی بشریت و برای ارتقای کیفیت مهم است اظهار داشت: شعار مازندران مازندران است بر پایه سیاست توسعه پایدار و توسعه ی متناظر برای پیشرفت استان مدنظر قرار دارد.