معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای طرح خطر سنجی بیماری های قلبی و عروقی در مراکز زیر پوشش دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: با اجرای این طرح تا 5 سال آینده می توان میزان امید به زندگی را 4 تا 5 سال افزایش داد.
به گزارش وب دا، دکتر حمید رضا بهرامی در نشست خبری هفته سلامت با بیان اینکه این طرح از سال گذشته در مناطق زیر پوشش دانشگاه برای گروه هدف افراد بالای 30 سال به اجرا در آمده است خاطر نشان کرد: تا کنون 12 درصد جمعیت هدف زیر پوشش قرار گرفته اند و اگر این میزان به 60 درصد جمعیت هدف برسد می توان انتظار داشت که بیماری های قلبی و عروقی دیگر به عنوان اولین عامل مرگ و میر به شمار نرود.
وی خاطر نشان کرد: در این طرح وضعیت چربی، فشار خون، قند خون ،وجود خون در مدفوع به صورت رایگان مورد بررسی قرار می گیرد و پس از تحلیل نتایج می توان پیش بینی ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را تا ده سال آینده برای فرد داشت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به اقدامات انجام شده در حوزه گسترش خدمات بهداشت در سطح استان پرداخت و خاطر نشان کرد: در طول 40 سال گذشته اقدامات موثری در راستای ارتقاء شاخص های بهداشتی درکشور انجام شده است به طوری که میزان مرگ مادران باردار از 245 در صد هزار به 18.1، مرگ نوزادان از 40 در هزار به 9.5، کودکان زیر یک سال از 111در هزار به 13.8 و کودکان زیر 5 سال از 278 در صد هزار به 15.6 رسیده است.
دکتر حمید رضا بهرامی با بیان اینکه در چهار سال اخیر اقدامات موثری در حوزه بهداشت صورت گرفت خاطر نشان کرد: در این مدت 11 پایگاه بهداشتی، 42 مرکز خدمات جامع سلامت در مناطق زیر پوشش دانشگاه ایجاد و 2 هزار نیرو نیز به مجموع نیروهای بهداشتی دانشگاه افزوده شد.
وی به اجرای پرونده الکترونیک سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و اظهار داشت: این برنامه با نام پرونده الکترونیک سلامت سینا به همت متخصصان دانشگاهی طراحی و اجرا شده است و در قالب این برنامه علاوه بر بررسی سلامت جمعیت زیر پوشش عملکرد کارشناسان در ارائه خدمات نیز به صورت مستمر پایش می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انعقاد تفاهم نامه سه جانبه با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، استانداری و دانشگاه به منظور اجرای 405 پروژه بهداشتی اشاره کرد و گفت: از این تعداد تا کنون 150 پروژه به اجرا در آمده است و دیگر پروژه ها نیز به دلیل کمبود زمین هنوز به اجرا در نیامده است.
وی با اشاره به اینکه 170 پروژه بهداشتی در قالب این تفاهم نامه به مشهد اختصاص دارد خاطر نشان کرد: برای تحقق این برنامه همکاری تمامی ارگان های موثر را می طلبد تا بتوانیم خدمات را در واحدهای دولتی به جمعیت زیر پوشش ارائه دهیم.
{jcomments on}