شیب نزولی موج پنجم کرونا با مقاومت روبرو است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: شیب نزولی موج پنجم با مقاومت روبرو است؛ ساده انگاری نکنید.
دکتر نادر توکلی؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی گفت: در حال حاضر با یک مقاومت روبرو هستیم و به خصوص در ۱۰ روز اخیر سرعت شیب نزولی موج پنجم کند است.
وی خاطر نشان کرد: وقتی شیبی صعودی می شود تقریبا با همان سرعت باید کاهش یابد ولی در شرایط کنونی سرعت کم کاهش این بیماری در موج پنجم؛ نگرانی هایی را برای وارد شدن به فاز جدید بحران ایجاد می کند.
توکلی افزود: بر اساس آمار ستاد کرونا در برخی نواحی کشور شاهد گسترش بیماری هستیم و از آنجایی که استان تهران از شرایط سایر مناطق تاثیر می پذیرد؛ نگرانی برای اوج دوباره کرونا در پایتخت وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یک سری روش های علمی برای پیش بینی شروع موج جدید وجود دارد از جمله تحلیل های ویروسی در افراد مبتلا، رصد روزانه آمار مبتلایان و بررسی افرادی که جواب آزمایش آنها مثبت شده که بر اساس ارزیابی آنها، بحث نگرانی اوج گیری پیش می آید.
وی افزود: از نظر تقدم زمانی، ابتدا تعداد بیماران سرپایی، بعد از دو هفته تعداد بیماران بستری و در مرحله بعد آمار مرگ و میر افزایش می یابد ولی در حال حاضر نمی توانیم بگوییم که موج ششم شروع شده است.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران تصریح کرد: واکسیناسیون باید به سرعت پیگیری شود، همچنین مطالعات و برداشت های اجتماعی نظیر افکارسنجی انجام شود تا در تحلیل ها به نتایج واقعی تر برسیم.
توکلی با اشاره به آمادگی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران برای مقابله با موج ششم کرونا، گفت: در تغییر وضعیت بیماری، بخش دولتی با بیشترین فشار روبرو است بنابراین این بخش باید آمادگی بیشتری هم برای مواجهه با موج جدید داشته باشد.
وی با بیان این نکته که در حال حاضر تعداد کل بیماران کرونایی بستری در استان تهران حدود چهار هزار و ۲۰۰ نفر هستند، افزود: بیمارستانها بر اساس آمار روزانه، قابلیت افزایش ظرفیت دارند و ما تا یازده هزار بیمار هم پذیرش داشته ایم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: تعداد مبتلایان به قارچ سیاه کاهش یافته و این بیماری با مدیریت تیم فوق تحصصی درمان تحت کنترل است.
توکلی در بخشی دیگر از صحبتهای خود در مورد نگرانی والدین برای بازگشایی مدارس یادآور شد: بحث واکسیناسیون دانش آموزان قابل توجه است، علاوه بر اینکه پروتکل های بهداشتی به مدارس ابلاغ شده که با ابراز امیدواری مبنی بر رعایت این معیارها، فرآیند آموزش هم ادامه یابد.
تزریق واکسن را جدی بگیرید
وی بر تزریق واکسن آنفلونزا به ویژه در افراد مسن و شرایط پرخطر تاکید کرد و افزود: بهتر است همه افراد (باسن بالای شش ماه) به فاصله حداقل یک ماه بعد تزریق واکسن کرونا نسبت به واکسیناسیون آنفلونزا اقدام کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران از پیگیری و صدور بخشنامه تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای مجموعه کادر بهداشت و درمان خبر داد و افزود: همچنان واکسیناسیون نه به عنوان تنها عامل پیشگیری صد در صدی بلکه به عنوان عامل موثر در کاهش میزان بستری و کاهش آمار مرگ و میر محسوب می شود؛ لذا تزریق واکسن با هر برندی توصیه می شود.
توکلی افزود: با اجرای طرح قرنطینه هوشمند، افرادی که از تزریق واکسن خودداری کنند از بسیاری خدمات عمومی محروم می شوند.
پایان خبر//
مرضیه ره نورد