الهه گرزین با اشاره به کاهش تعداد مشاورههای حضوری پس از شیوع کرونا، ابراز کرد: با وجود این در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ در مجموع ۱۳۲ مورد خدمات مشاوره حضوری در مرکز مشاوره دانشگاه و نیز دفاتر مشاوره خوابگاهها به دانشجویان ارائه شد.
وی با بیان اینکه کارشناسان مرکز مشاوره دانشگاه همواره آماده ارائه خدمات مشاوره حضوری به دانشجویان هستند، افزود: مشاورههای آنلاین این مرکز هم در بسترهای گوناگون و به صورت تصویری انجام میشود.
سرپرست مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: شماره تلفن مرکز مشاوره از طریق بروشور و نیز سایت و کانال مفدا به دانشجویان اطلاعرسانی شده است و مشاوران خوابگاهها هم شماره همراه خود را اعلام کردند که دانشجویان درصورت نیاز در ساعتهای غیر اداری بتوانند با آنان ارتباط بگیرند.
گرزین به اجرای طرح "هم قدم" از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: با توجه به اینکه دانشجویان به مراکز مشاوره دانشگاهها دسترسی ندارند، بر اساس تصمیم وزارت بهداشت قرار شد کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاهها با تک تک دانشجویان تماس گرفته و احوال آنان را جویا شوند.
وی با بیان اینکه این طرح همچنان در حال انجام است، یادآور شد: در این تماسها اگر کارشناسان متوجه مشکل خاصی از سوی دانشجو شوند، آن را پیگیری کرده و در صورت نیاز وقت مشاوره برای فرد تعیین میکنند.
سرپرست مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به انجام غربالگری دانشجویان نوورود نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته غربالگری همه دانشجویان ورودی جدید از جمله دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاران به صورت آنلاین انجام شد.
گرزین اضافه کرد: در این طرح ۴۶۴ مورد غربالگری انجام شد که از این تعداد ۱۱۶ مورد نیاز به پیگیریهای بیشتر داشت و این افراد با توجه به نیاز خدمات مشاوره متعدد دریافت کردند.
وی همچنین به تولید و انتشار محتواهای گوناگون در حوزه روانشناسی و مشاوره اشاره و تصریح کرد: در یک سال گذشته ۱۲ بسته آموزشی به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان تولید شده است که از جمله موضوعات آنها میتوان به اعتیاد و مضرات مصرف مواد مخدر و الکل، عشق ویرانگر، اضطراب امتحان، شاد زیستن در شرایط کرونا و کمالطلبی اشاره کرد.
سرپرست مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود افزود: این مطالب در قالب متن، پادکست، فیلم، اینفوگرافیک و موشنگرافیک منتشر شدند.
گرزین برگزاری مسابقه به مناسبت هفته سلامت روان و همچنین وبینار آشنایی با فعالیتهای همتایاری را از دیگر فعالیتهای مرکز مشاوره در سال تحصیلی گذشته عنوان و اظهار کرد: علاوه بر این یک لایو اینستاگرامی نیز به همت انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه با موضوع راهکارهای مقابله با کودک آزاری برگزار شد.
وی همچنین با بیان اینکه مرکز مشاوره کارگاههای مهارت زندگی را به روال سالهای پیش اما به صورت مجازی برای همه گروههای دانشجویان نو ورود دانشگاه برگزار کرد، افزود: این کارگاهها به منظور آشنایی دانشجویان ورودیهای جدید با مهارتهایی مانند کنترل استرس، مهارتهای ارتباطی و ارتباط موثر، جرات مندی و کنترل خشم برگزار میشود.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در صورت نیاز به ارائه خدمات مشاوره میتوانند در ساعتهای اداری از طریق شماره مستقیم ۰۲۳۳۲۳۹۷۱۱۱ و یا ۰۲۳۳۲۳۹۵۰۵۴ داخلیهای ۱۲۳ و ۲۰۹ با کارشناسان مرکز مشاوره و سلامت روان این دانشگاه در ارتباط باشند.