برای اولین بار در کشور انجام شد
اهدای کبد و کلیه یک بیمار با پارگی شریان آئورت
برای اولین بار در کشور کلیه و کبد یک بیمار با
پارگی شریان آئورت با موفقیت اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سام زراعتیان نژاد دوانی؛ سرپرست واحد فراهم آوری و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اهداکننده دچار
پارگی شریان آئورت بود و وقتی فردی در این وضعیت قرار می گیرد، مدت زمان زیادی زنده نمی ماند و در عرض ۴۸ تا ۷۲ ساعت فوت می کند.
وی با بیان اینکه آئورت اصلی ترین و بزرگ ترین رگ بدن است که جریان خون از آن عبور می کند، افزود: این بیمار شصت ساله در مجتمع بیمارستانی حضرت رسول شناسایی و با پلاکت بین ده تا سی هزار یعنی کمترین میزان فاکتورهای انعقادی خون به اتاق عمل انتقال داده شد.
دکتر زراعتیان گفت: با استفاده از ترمیم محل خونریزی شریان ائورت کلیه و کبد مریض جدا شد که این نوع پیوند در کشور بی سابقه و در دنیا هم به میزان کمی گزارش شده است.
سرپرست واحد فراهم آوری و پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایط کرونایی کشور
پیدا کردن بیماران مرگ مغزی برای اهدای عضو به دلیل نتیجه مثبت تست
PCR
آنها به سختی انجام می شود.
وی افزود: در چنین وضعیتی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیمارانی را که حتی بعضی دانشگاه ها نامناسب برای اهدای عضو تشخیص می دهند، با استفاده از مراقبتهای ویژه به فرآیند اهدا می رساند.
دکتر زراعتیان با اشاره به افزایش تعداد بیماران در انتظار پیوند، گفت: در ماه گذشته با وجود پیک کرونا نزدیک به ۱۴ بیمار، در واقع هر بیمار هشت عضو اهدا کرده است.
دانشگاه علوم پزشکی ایران در پنج سال متوالی دانشگاه اول کشور از نظر تعداد عضو اهدایی و تعداد افراد اهدا کننده بوده است.
پایان خبر
المیرا ترنیان