انتشار مقاله داروهای گیاهی قلب و عروق در یک مجله اروپایی
مقاله اعضای هیات علمی دانشکده طب ایرانی با موضوع داروهای گیاهی قلب و عروق در مجله اروپایی قلب منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، مقاله دکتر امیرحسین جمشیدی، دکتر بهاره سادات یوسف ثانی و دکتر مجید دادمهر از اعضای هیئت علمی دانشکده طب ایرانی با عنوان «داروهای گیاهی در قلب و عروق: داروهای گیاهی که توسط پزشک ایرانی، ابن سینا توصیف شده است
»
در مجله اروپایی قلب به چاپ رسیده است. انتشارات دانشگاه آکسفورد این مجله را به نمایندگی از انجمن قلب و عروق اروپا به صورت هفتگی منتشر می کند.
در این مقاله نظریات دانشمند بزرگ ایرانی به نام ابوعلی سینا، پیرامون داروهای محافظت کننده قلب و عروق بررسی شده. ابن سینا در کتاب اختصاصی خود به نام
"رساله داروهای قلبی" به معرفی گیاهان دارویی اثر بخش بر قلب و عروق و بیان ویژگی های آنها پرداخت.
علاوه بر توصیف اصول کلی، ابن سینا اصول اساسی دیگری را برای این داروها مانند طعم (مزه) و بو (عطریت) نیز در نظر گرفته است. او معتقد بود طعم و بوی هر داروی گیاهی، اثرات قابل توجهی در تقویت قلب و عروق دارد. از این رو مواردی چون زعفران، گشنیز، هل، فرنجمشک، سیب، گلابی، نعناع و ریحان به عنوان داروی گیاهی مقوی قلب معرفی شده اند.
یافته های فعلی نشان می دهد که گیرنده های طعم، منحصر به زبان نبوده و در بافت های دیگری مانند قلب و عروق نیز وجود دارند. شواهدی وجود دارد که آنها نقش مهمی در انقباض قلب و تون کلی عروقی ایفا می کنند.
علاوه بر این، گیرنده های بویایی هم در بافت های دیگر بدن از جمله قلب وجود داشته و نتایج مطالعه بر رده سلولی، حاکی از آن است که فعال شدن گیرنده های بویایی، اثرات کرونوتروپیک منفی و کاهش نیروی انقباضی در قلب را داراست. از آنجایی که این گیرنده ها، ممکن است بر روندهای فیزیولوژیکی و آسیب شناختی تاثیر بگذارند، ممکن است پتانسیل درمانی هم داشته باشند. برای این منظور، ارزیابی های بیشتری لازم است.
پایان خبر
هدیه محمدی