کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو بررسی کرد:
تاثیر مواد غذایی و مواد مغذی در دوران ریکاوری کووید-۱۹
پژوهش ها نشان میدهد که خطر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در افرادی که تغذیه نامناسبی دارند بیشتر است، همچنین در دوران ابتلا تغذیه مناسب اهمیت زیادی در بهبودی دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران، مهندس فرحناز کشوری فرد؛ کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به پژوهش های انجام شده با موضوع بررسی تاثیر مواد غذایی و مواد مغذی در دوران ریکاوری کووید۱۹، اظهار کرد: در این پژوهش ها با استفاده از داده های آماری، به بررسی تاثیر مصرف مواد غذایی خاصی در طول ریکاوری کرونا در ۱۷۰ کشور جهان پرداخته شده است.
وی با بیان اینکه گروه بندی کشور ها با توجه با شاخص
GHI
(مقدار شاخص فقر) انجام شده، افزود: با استفاده از این شاخص می توان کشور ها را هم از نظر کیفیت تغذیه و هم از نظر در دسترس بودن مواد غذایی تفکیک کرد.
کشوری فرد گفت: متاسفانه در کشور هایی که
GHI
بالا است، شاخصی برای تشخیص مواد غذایی تاثیر گذار در رویه ریکاوری کووید ۱۹ وجود ندارد
.
وی با بیان اینکه کشور ها با استفاده از این شاخص به چهار گروه تقسیم شده اند، ادامه داد: گروه اول کشور هایی هستند که شاخص فقر آنها کاملا حذف شده مانند آمریکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و اروپای غربی؛ گروه دوم شامل کشور هایی می شوندکه شاخص فقر آنها بسیار کم است، مانند آمریکای جنوبی، مکزیکو و کشورهای مرکزی آمریکای جنوبی؛ در گروه سوم کشور هایی قرار می گیرند که شاخص فقر کمی دارند مانند ایران، آلبانی، اکراین و روسیه؛ گروه چهارم نیز شامل کشور هایی با شاخص فقر بالا مانند کشورهای آفریقایی، فیجی، یمن، پاکستان و ویتنام هستند.
کشوری فرد گفت: غذاهایی با ریشه حیوانی که پر از کلسترول هستند، شاید باعث بیماریهای متعدد شوند اما تحقیقات نشان داده مقدار مناسبی از کلسترول باعث تقویت سیستم ایمنی نسبت به عفونت ها و ویروس ها می شود.
وی ادامه داد: غذاهایی که منبع زینک و رتینول هستند نیز در دوران ریکاوری نقش زیادی داشته اند. مانند گوشت، شیر و فرآوردههای لبنی که در کشورهای گروه اول به صورت سیستماتیک با ویتامین
D
غنی می شوند.
کشوری فرد افزود: از میان مواد غذایی بررسی شده، سبزیجات و فرآوردههای گیاهی بیشترین تاثیر را در پروسه ریکاوری کووید ۱۹ داشتهاند. دلیل این تاثیر وجود ویتامین
E
در روغنهای گیاهی و همچنین وجود امگا۳ در روغنهای سویا و دانه ی کلزا است.
این کارشناس خاطر نشان کرد: تنها ماده ای که در دوران ریکاوری کووید ۱۹ تاثیر منفی دارد نوشیدنی های الکلی است که نه تنها باعث ایجاد مشکلات کبدی شده، بلکه سبب ایجاد مشکلات ریوی و در نهایت کند تر شدن پروسه ی بهبودی میشود.
وی گفت: یکی از موثرترین روش های گذراندن راحت دوران ریکاوری کووید ۱۹ داشتن رژیم غذایی مناسب است. غذاهایی که دارای مقدار زیادی لیپید، پروتئین، آنتی اکسیدان و ریزمغذی ها هستند به تسریع دوران ریکاوری کمک شایانی میکنند. همچنین غذاهایی که ویتامینهای متعدد مانند ویتامین
D
و ویتامین
E
دارند در تقویت سیستم های دفاعی بدن و سرعت بخشی به روند درمان نقش چشمگیر دارند.
کشوری فرد در پایان افزود: در کشور ما ایران بیشتر مواد مغذی ذکر شده در بالا موجود هستند و ریکاوری را برای کسانی که در حال گذراندن دوران نقاهت خود هستند آسان می سازد.
پایان خبر
نازنین نادری