ردیف
|
معیارها
|
بسیار زیاد
|
زیاد
|
نسبتاً
|
کمی
|
رعایت نظم و ترتیب در اتاق
|
|
آراستگی و چیدمان مناسب (تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب، و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آن ها نباشد و
...
)؛
| | | | |
|
قرار گرفتن کفش ها و دمپایی ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو؛
| | | | |
|
قرار دادن منظم لباس ها در مکانهای در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها؛
| | | | |
جلوگیری از جلب حشرات و جوندگان موذی به داخل اتاق ها
|
|
نبودن باقیمانده ذرات مواد غذایی بر روی سطوح و کف اتاق ها؛
| | | | |
|
پاکیزه بودن قسمت های زیرین و پشت وسایل موجود در اتاق؛
| | | | |
|
نگهداری مواد غذایی خشک مانند حبوبات، غلات، برنج، ماکارونی و غیره در ظروف فلزی و یا پلاستیکی با درب محکـم (ایـن گونه مواد غذایی داخل کیسه های نایلونی نباشد)؛
| | | | |
|
نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زیر تخت ها و یا داخل کمدها؛
| | | | |
|
تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده میشوند مانند چمدان، ساک، کفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛
| | | | |
رعایت بهداشت فردی
|
|
خشک کردن وسایل استحمام در نور آفتاب برای جلوگیری از انتشار بیماری های قارچی و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها؛
| | | | |
|
عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کیسه حمام و لیف، حوله، تیغ، دمپایی، روسری، کلاه، لباس، وسایل خواب اختصاصی
| | | | |
|
پاکیزه بودن ملحفه، روبالشی و پتو ؛
| | | | |
|
قرار ندادن لباسها و جورابهای شسته نشده در اتاق و یا در کنار و روی تخت؛
| | | | |
روش صحیح نگهداری مواد غذایی
|
|
تمیز کردن و نظافت داخل یخچال حداقل هر دو هفته یک بار؛
| | | | |
|
نگهداری باقیمانده کنسروهای باز شده (تن ماهی، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شیـشهای تمیـز و در داخل یخچال؛
| | | | |
|
قرار ندادن مواد غذایی شسته نشده مانند میوهها و سبزیها در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در یخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخجال؛
| | | | |
|
استفاده از کیسههای رنگ روشن برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و استفاده نکردن از کیسههای سیاه رنگ بازیافتی؛
| | | | |
جلوگیری از تکثیر عوامل بیماری زا و حساسیت زا
|
|
عاری بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاک با رعایت نظافت ؛
| | | | |
|
جلوگیری از جمع شدن رطوبت هوای راکد و بوی نامطبوع در فضای اتاق
| | | | |
|
استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه؛
| | | | |
|
قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبههای چوبی فرسوده و... به عنوان جاکفشی یا جای کتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تختها؛
| | | | |
رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط
|
|
حفظ آرامش و ایجاد نکردن سر و صدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها و ...؛
| | | | |
|
قراردادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستیکی که بتوان درب آن را بست؛
| | | | |
|
اطلاعرسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولین؛
| | | | |
|
نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق (درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...)؛
| | | | |
|
عدم استفاده از وسایل پخت و پز و اجاق برقی، گازی و .... در اتاق
| | | | |
|
استفاده از کیسه زباله در سطل های زباله
| | | | |
|
تفکیک زباله های خشک و تر از هم
| | | | |
خلاقیت و نوآوری
|
-
27
|
ساماندهی و ابتکار از منظر سلامت
| | | | |
|
دلپذیر نمودن فضای اتاق
| | | | |
|
رعایت نکات ایمنی
| | | | |
نکته: برای هر معیار از
1
تا
4
امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)- زیاد (3)- نسبتاً (2)- کمی (1)
|