ستاری
در این بازدید با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی اقتدار کشورها را تامین میکند، بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با جدیت به دنبال توسعه این فناوری کاربردی در کشور است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری
ایران را مالک بزرگتربن استارتاپهای منطقه معرفی کرد و گفت: ایران بزرگترین استارتاپهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و زیستفناوری را در منطقه به نام خود ثبت کرده است. تلاشها برای توسعه هوش مصنوعی هم با سرمایهگذاری در این حوزه آغاز شده است و با جدیت ادامه دارد.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: نرمافزارهای هوش مصنوعی باید بومیسازی شود. به همین دلیل تلاش میکنیم با استفاده از توان داخلی این فناوری را در کشور توسعه دهیم. این کار بهرهبرداری از سرویسهای داخلی را ممکن میکند.
ستاری در ادامه با اشاره به رتبه ایران در انتشار مقالات علمی، گفت: ایران از منظر تولید مقالات علمی در دنیا و مجلات معتبر در رتبه ۹ جهان ایستاده است. کسب رتبه ۱۴ جهان در تولید مقالات مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هم از دیگر افتخارات علمی کشور است.
به گفته وی، شرکت پارت از شرکتهای بزرگ حوزه هوش مصنوعی است که محصولاتی این حوزه تولید میکند. این محصولات ظرفیت صادرات دارد. البته با حمایتهای بیشتر میتوانیم به توسعه این محصولات کمک کنیم. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی کامل برای حمایت از همه شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی را دارد.
احراز هویت ایرانیان با سامانههای داخلی
در ادامه این نشست، علی رسولیزاده مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت، هم با اشاره به سرمایهگذاری هفتساله این شرکت بر روی زیرساخت فناوری و ایجاد تیمهای متنوع هوش مصنوعی، گفت: «ساها»، سامانه احراز هویت غیرحضوری با استفاده از هوش مصنوعی است و کاربردهای فراوانی برای احراز هویت افراد در بازار سرمایه، بانکها، آزمونها و غیره دارد.
به گفته وی، «سهاب»، نخستین مارکتپلیس (
Market Place
) حوزه هوش مصنوعی است. علاوه بر صد سرویس هوش مصنوعی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، سرویسهای سایر فعالان هوش مصنوعی هم در اینجا امکان عرضه دارند.
رسولیزاده ادامه داد: «هوشیو» هم پایگاه جامع محتوایی در حوزه هوش مصنوعی است که اطلاعات و آموزشهای گوناگونی در قالب محتوای متنی، صوتی و تصویری در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد.