معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایران: نگاه اصلی ما در موج دوم بحران کرونا؛ فرهنگسازی ، اعتماد عمومی و اطلاع رسانی است .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق احمدی ؛ معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا مجموعه نهاد رهبری در تیم مدیریت بحران دانشگاه دعوت به همکاری شد.
وی افزود: اگرچه این بیماری ماهیت پزشکی دارد ولی آثار به وجود آمده آن در حوزههای فراپزشکی مشاهده میشود.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی بیان کرد: آنچه مهم است اینکه در این راستا نهاد چه خدماتی می تواند ارائه دهد ، قطعاً مداخله پزشکی جزو وظایف ما نیست بلکه ما میتوانیم کمک کنیم ، شرایط کرونایی به نحوی مدیریت شود تا فرایند رسیدگی و بهبود بیماران تسهیل شود.
ایشان با اشاره به وضعیت و شرایط روحی بیماران و خستگی کادر درمان و پرحجم بودن فعالیتهای پزشکی گفت:
از ظرفیت ائمه جماعات در مراکز درمانی جهت ارائه خدمات مراقبت معنوی،کاهش آلام بیماران و همراهان ، روحیه بخشی به کادر درمان و کمک به کاهش بار نظام سلامت استفاده کردیم.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: موج اول کرونا را با تجربه های سخت و آسان گذراندیم ، در طی چند ماه گذشته روحانیوی و طلاب بر حسب تجربه اقدام می کردند ولی ما سعی کردیم این تجربه پشتوانه علمی و آکادمیک داشته باشد؛ لذا دورههای تخصصی در حوزه مدیریت بحران و ارائه خدمات مراقبت معنوی برای این گروه هدف برگزار شد که در حال حاضر هم ادامه دارد .
وی ذکر کرد: نهادمرکزی نمایندگی مقام معظم رهبری، دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران را محور اصلی مدیریت بحران کرونا قرار داد و سایر دانشگاهها را به عنوان دانشگاه معین معرفی کرد ، در واقع ظرفیت دانشگاه های علوم انسانی و فنی ومهندسی از طریق نهاد رهبری ساماندهی شد تا آنها بتوانند خدماتشان را ارائه دهند .
لازم به ذکر است۳۵۰نفراز نیروهای داوطلب جهادی در این فراخوان شرکت کردند که ۲۰۰ نفر دراولویت هستند و در حال حاضر یک بانک اطلاعاتی از نیروهای جهادی با تخصصهای مختلف جهت انجام پژوهش درحوزه های روانشناسی، الهیات، اقتصاد، مفاهیم نظری ،جامعه شناختی و... وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق احمدی خاطر نشان کرد: در شرایط جدید کرونا باید به گونه ای فرهنگ سازی شود تا بتوانیم از مشارکت اجتماعی وهمیاری خود مردم در کنار خدمات درمانی بهره مند شویم واین بیماری را بهتر کنترل و مدیریت نماییم.
وی اشاره کرد: توصیه های پزشکی بسته به روانشناسی مخاطبان در حال تغییر است ، آنچه مهم است رعایت همزمان همه این موارد بهداشتی است ، درهمین زمینه تیمی از گروه های مختلف در خصوص تبدیل توصیه های پزشکی به مدیا درحال فعالیت هستند.
حجت الاسلام و المسلمین احمدی تصریح کرد : در حوزه درمان باید صادقانه با مردم صحبت و اعتمادشان را جلب کنیم ، شفاف باشیم و توصیه ها را رسانهای نماییم.
وی تاکید کرد :در مباحث مختلف اجتماعی باید به گونهای پیامرسانی شود تا مباحث خود مراقبتی مردم تبدیل به یک فرهنگ شود و آنچه در این راستامهم است مهار بیماری است نه درمان ؛ لذا باید تمام ظرفیت های اجتماعی و عمومی کشور باهم بسیج شوند وازمشارکت خود مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی استفاده گردد.
وی افزود: نگاه ما در موج دوم کرونا؛ فرهنگسازی، اعتماد عمومی و اطلاع رسانی است .
حجت الاسلام و المسلمین احمدی اعلام کرد:در شرایط جدید ظرفیت اساتید و نخبگان دانشگاه را هم باید مد نظر داشته باشیم ، در همین راستا دورههایی جهت دانش افزایی ، هم اندیشی و بهره بردن از تجربیات اساتید توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری طراحی وکارگاههایی در حوزه های نظری برگزار شده است؛ مثل: کرونا و مدیریت رنج، کرونا ومعنای زندگی ، کرونا و سلامت معنوی.
وی گفت: اعتقاد ما بر این است که در این بیماری باید هم مباحث پزشکی و هم مباحث روحی و نظری را در نظر گرفت؛ گزارشات نشان می دهد اقداماتی که در حوزه مراقبت معنوی برای بیماران انجام شده در فرآیند بهبود و درمان بیماران موثر بوده است.
به طور خلاصه فعالیت نهاد در مباحث اجتماعی ، درمانی و آموزشی سبب شده تا فرآیند مدیریت بحران کرونا با روش معقول تری پیش رود .
حجت الاسلام و المسلمین احمدی اظهار کرد: مشارکت وهمدلی مردم، گروههای جهادی و خیرین دراین دوران نمود بسیار خوبی داشت و پشتوانه فرهنگی فرهنگ ایرانی اسلامی کمک کرد تا افراد نسبت به شرایط همنوع خود بی تفاوت نباشند و در این راستا نهاد رهبری دانشگاه متولی آموزش ،ساماندهی و مدیریت داوطلبان و نظاممند کردن خدمات آنها
می باشد.
وی با اشاره به تقدیر مقام معظم رهبری از خدمات جهادگونه کادر درمان ، ابراز داشت : به مدد الهی و تفضلات ائمه اطهار از این شرایط سخت عبور خواهیم کرد.
تهیه خبر : رهنورد