معاون آموزش پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران گزارشی از برنامه ها و اقدامات این حوزه در زمان بحران کرونا ارائه داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه : دکتر سمیرا وزیری؛ معاون آموزش پزشکی عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی عنوان کرد : با شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه و با توجه به تعطیلی بخش های کارآموزی و کلاس های دانشکده پزشکی نیاز به یک برنامه ریزی آنی و دقیق برای دانشجویان که کمترین آسیب را ببینند احساس شد .
دکتر وزیری بیان کرد: حدود دو هزار تا دانشجو دردانشگاه علوم پزشکی ایران حضور دارند که از این تعداد ۷۰۰ تا کارآموز، ۶۵۰ علوم پایه ،۲۶۰ تا مقدمات بالینی و ۴۶۰ تا هم در مقطع کارورزی هستند.
وی گفت: برای نیمسال دوم تحصیلی ۹۸ با چالش های زیادی روبرو بودیم ،برای مثال ؛ ترس کارورزان برای حضور در بیمارستان بود که ما با هماهنگی انجام شده و با رعایت حفاظت پزشکی سعی کردیم از آنها مراقبت نماییم تا فقط در کشیک ها حضور یابند و درخط مقدم نباشند .
همچنین یکی دیگر از مشکلات ما تعطیلی کلاسهای تئوری ،عملی ،آزمایشگاه و کارآموزی تا یک زمان نامعلوم بود و با توجه به مقتضیات خاص و غیرهمسان بودن بیمارستان های تحت پوشش، نیازبه یک برنامه جامع بود به طوری که دو تا از امتحانات بخش پزشکی عمومی ؛ امتحان پیش ورزی و امتحان علوم پایه که باید در اسفند ماه برگزار می شد و نمره آن مبنا برای مقاطع بعدی می باشد ، لذا برای دانشجویان کارورزی و کارآموزی انتخاب لاین به صورت مجازی و بر اساس معدل موجود صورت گرفت.
معاون آموزشی پزشکی عمومی دانشگاه تصریح کرد: برای ارائه آموزش مجازی باید زیرساخت لازم فراهم می شد و ما در کمتر از ۲۰ روز این بستر را آماده کردیم و حدود ۲۶۷ استاد و ۱۱۸۲ دانشجوی کارآموز و کارورز را به سامانه معرفی نمودیم تا آنها فارغ از لاین بتوانند به تمام مطالب آموزشی مورد نیاز دسترسی داشته باشند.
دکتر وزیری خاطرنشان کرد : از سوی دیگر در خصوص درخواست دانشجویان جدیدالورود برای کارورزی در مناطق کم خطر، سعی کردیم با هماهنگی صورت گرفته با معاون آموزشی و رعایت پروتکل های بهداشتی ، وسایل حفاظت فردی رادر اختیار آنها قرار دهیم . همچنین برای کارورزانی که مراکز پر خطر را انتخاب کرده بودند یک امتیاز تشویقی در نظر گرفتیم که آنها به احتمال معدل پایین هم حق انتخاب بالاتری برای لاین های کارورزی داشته باشند و مشکل محدودیت تردد دانشجویان شهرستانی برای شروع کار با ارائه معرفی نامه برطرف شد.
وی افزود: برای افرادی هم که تمایل داشتند در بخش کرونا فعالیت کنند با هماهنگی آنها را به بخش عفونی بیمارستان فیروزآبادی که با کمبود نیرو مواجه بود، معرفی کردیم.
دکتر وزیری اظهارکرد: با توجه به تعطیلات ناخواسته و بلاتکلیفی وضعیت عادی، تماس ها و مکاتبات متعددی با مدیران گروه ومعاونین آموزشی بیمارستان ها انجام گرفت وبر ارائه دروس تئوری به صورت آموزش مجازی تاکید شد.
ایشان اشاره کرد: یکی دیگر از کارهای خیلی مهم ما این بود که با مصوبه شورای آموزشی دانشگاه برای حداقل آسیب به بخشها ، درصد دروس مجازی را افزایش دادیم وکار آموزی بخش های رادیولوژی، بیهوشی ، پزشکی اجتماعی و طب اورژانس به صورت مجازی ارائه و مطالب آموزشی هم بارگذاری شد.
وی با اشاره به دریافت بازخوردمحتوای آموزشی بارگذاری شده ازسوی دانشجویان ، ذکر کرد : از دیگر چالش ها می توان چالش سامانه مجازی (LMS) ، بازگشت به کار کارورزان ارائه نمرات دانشجویان در سامانه، وضعیت فضای فیزیکی خوابگاه ها و برگزاری آزمون ها را نام برد.
دکتر وزیری گفت: برای ۷۲۳ کارآموز بر اساس نمرات یک برنامهریزی دقیق و مناسب انجام شد ، بدون اینکه تداخلی در کار بخش ها ایجاد شود، در واقع راهکارهایی را که برای حل مشکلات انجام دادیم ؛ به صورت شروع کار قدم به قدم بود و ابتدا برای کارورزها و سپس برای کارآموزان برنامهریزی کردیم.
همچنین در نظر داریم برای مقاطع علوم پایه و مقدمات بالینی در تاریخ ۲۴ خرداد ماه نشستی با حضورنمایندگان و مدیران گروه جهت برنامه ریزی مناسب برگزار نماییم.
برگزاری آزمون ها به صورت مجازی
ایشان با بیان این نکته که با همکاری تیم مدیریت دانشکده و دانشگاه توانستیم بهترین نتیجه را تاکنون کسب کنیم ، اعلا کرد: دغدغه اصلی ما برگزاری آزمونها با رعایت فاصله گذاری اجتماعی است ؛ تمام تلاش ما این است تا آزمون ها را به صورت مجازی برگزار نماییم و برای دروس آزمایشگاهی و عملی یک برنامه ریزی در دست اقدام است تا دانشجویان این دوره را به صورت فشرده بگذرانند.
دکتر وزیری از همکاری فوقالعاده و چشمگیر دانشجویان در تمام مقاطع پزشکی عمومی و نمایندگان آنها، مدیران گروه ها ومعاونین آموزشی ، مدیران عامل بیمارستانها ، تیم مدیریتی دانشکده و دانشگاه و کارشناسان پزشکی عمومی تقدیر و تشکر کرد و ابراز داشت: امیدوارم بتوانیم با کمک یکدیگر کرونا را شکست دهیم و آموزش را با آرامش ارائه نماییم.
آزمون صلاحیت بالینی برای اولین بار پس از کرونا
وی از راه اندازی سایت کامپیوتر دانشکده پزشکی در اواخر خرداد ماه جهت برگزاری آزمون ها به صورت مجازی خبر داد و افزود:آزمون صلاحیت بالینی برای اولین بار در دوران پس از کرونا ، مورخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ با رعایت تمام موازین بهداشتی و با حضور داوطلبان و اساتید برگزار شد تا مشکلی برای فارغ التحصیلی دانشجویان بوجود نیاید.
تهیه خبر : رهنورد