رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه مستند ستاد کرونا از تاثیر مشارکت مردم در موفقیت نظام سلامت روایت کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه : دکتر جلیل کوهپایه زاده اصفهانی؛ متخصص پزشکی اجتماعی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با گروه مستندساز ستاد کرونا ، اقدامات انجام شده بخشهای مختلف جهت مقابله با بحران کووید_۱۹ را روایت کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور ،دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران هم تحت نظارت دکتر زالی، فعالیت های خود را در این راستا آغاز کردند.
دکتر کوهپایه زاده بیان کرد:
مدیریت واحد و تقسیم وظایف باعث شد تا با یک هارمونی بهتر خدمات درمانی به بیماران کرونایی و مشکوک به ویروس کووید ۱۹ ارائه شود.
وی افزود: ۱۴ نهاد و ساختار تاثیرگذار در نظام سلامت در کنار ستاد کرونا کمک کردند تا مدیریت بیماری بهتر صورت گیرد.
دکتر کوهپایه زاده خاطرنشان کرد : در ابتدا بیشتر تلاش شد خدمات در بیمارستانهای کوچک که دارای بخش های تنفسی ایزوله منفی هستند انجام پذیرد ولی با توجه به گستره بیماری از ظرفیت بیمارستانهای بزرگ هم استفاده شد؛ در واقع بیماری کووید ۱۹ یک سندرم ایجاد می کند که نیازمند بهرهگیری از تمامی تخصص ها است.
وی گفت : دانشگاه علوم پزشکی ایران حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت مناطق غرب و جنوب غرب استان تهران را تحت پوشش دارد که
از ۱۷ بیمارستان دولتی تابعه دانشگاه از ابتدای شیوع ویروس کرونا ، ۱۲ بیمارستان به طور ویژه برای این بیماری اختصاص پیدا کرد.
همچنین لازم به ذکر است بیمارستانهای خصوصی، تامین اجتماعی و نظامی بدون هیچ توقع در این زمینه کمک کردند که جای تقدیر دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: تمام نیروهای دانشگاه دلسوزانه و با از خودگذشتگی در این مسیر تلاش کردند به طوری که ۱۱۸۰ نفر از پرسنل درمانی بیمارستانهای دولتی و خصوصی تحت پوشش دانشگاه و بسیاری از دانشجویان و مدیران هم به این بیماری مبتلا شدند .
وی افزود: با تلاشهای انجام گرفته، توانستیم در نیمه اول فروردین ماه بر مشکلات این بیماری فائق آییم و روند این بیماری رو به کاهش رفت .
دکتر کوهپایه زاده اظهار کرد: اطلاع رسانی صدا و سیما و رسانههای اجتماعی کمک کرد تا دانش و آگاهی مردم نسبت به مراقبت از خود افزایش پیدا کند، درک و درایت خوب مردم و چگونگی استفاده آنها از وسایل حفاظت فردی در کنترل این بیماری موثر واقع شد.
ایشان با اشاره به مطالعات و ارزیابی های انجام شده در خصوص این بیماری، افزود: تلاش نظام بهداشتی، انجام غربالگری، پیگیری همکاران سامانه ۴۰۳۰ از دیگر اقدامات انجام شده جهت شناسایی ، رصد و کنترل این بیماری به شمار می رود.
همچنین در ادامه مسیر انجام تست های مولکولی برای تعیین تکلیف بیماران و مراقبت از همراهان در آزمایشگاه های تابعه دانشگاه سبب مدیریت بهتر این بیماری شد .
گفتنی است این بیماری ناشناخته است و درمان و واکسن موثری ندارد، لذا باید تلاش شود تا از طریق پیشگیری این بیماری را کنترل کرد.
دکتر کوهپایه زاده ابراز کرد: نظام سلامت ما در این بحران نسبت به سیستم های
بهداشتی برند دنیا خوب عمل کرد و از آن جمله می توان به بیماریابی بیشتر، مراقبت خیلی بهتر و نظام پیشگیری در شناسایی بیماران و راهنمایی آنها اشاره کرد که سبب کاهش بار مراجعات به بیمارستان ها شد .
وی از عملکرد تیم علمی و گروه برنامه ریزی این بحران تقدیر کرد و افزود: بار خرد جمعی ، دانش فنی، زیرساخت های بهداشتی و همچنین نظام مراقبت پرستاری ،دقت نظر متخصصین و اتکا به توانمندی های داخلی در این مسیر موثر واقع شد.
ایشان با اشاره به عملکرد سازمان غذا و دارو و هیئت امنای ارزی جهت تامین دارو و تجهیزات ذکر کرد : جوشش و خیزش مردمی برای دفاع از خودشان و پویش جهادی تولید وسایل حفاظت فردی با کمک سایر سازمان های مردم نهاد قابل تقدیر است.
دکتر کوهپایه زاده به همکاری بخش خصوصی و مجمع خیرین اشاره کرد و افزود: نقاهتگاه ایران مال با حمایت بنیاد خیریه تات و با حدود ۳ هزار تخت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار گرفت که یکی از ظرفیتهای قابل توجه بخش خصوصی بود .
وی خاطر نشان کرد: در جایی که بحران وجود دارد ؛
سازمان های دولتی و خصوصی با حمایت مقام معظم رهبری و پشتیبانی قوای سهگانه در جهت حفظ سلامت مردم تلاش
می کنند، به طوری که بسیاری از همکاران خط مقدم نظام سلامت در مسیر ارائه خدمات به بیماران کرونایی جان خود را ایثار کردند و به شهادت رسیدند.
در واقع میتوان گفت موفقیت نظام سلامت با مشارکت وهمراهی مردم امکان پذیر است ، به عبارتی دیگر پایه هر مداخله سلامت ، مردم هستند.
دکتر کوهپایه زاده گفت:
مردم از پیامهای روشن ،صریح و بدون واسطه استقبال می کنند در نتیجه میتوان اطلاعات علمی درست و خوب را از رسانههایی که مردم میتوانند ببینند ، ارائه کرد.
همچنین باید درجهت اعتماد سازی مردم نسبت به نظام سلامت تلاش شود تا به موفقیت رسید.
وی تاکید کرد: باید کانالهای ارتباطی با مردم در بخش سلامت را حفظ کنیم تابرای بحرانهای پیشرو آمادگی لازم را داشته باشیم.
تهیه خبر : رهنورد