معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: از سال ۱۳۸۰ که مرکز پیوند اعضای این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرده است تاکنون ۹۸۶ بیمار مرگ مغزی برای اهدای عضو به بیماران نیازمند تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند.
دکتر شاپور بدیعی در گفتگو با وب دا افزود: اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون جان حدود ۴ هزار بیمار نیازمند عضو را نجات داده است که حدود سه هزار و ۳۰۰ مورد از این تعداد، پیوند کلیه بوده و سایر پیوندها نیز شامل پیوند قلب، کبد و پانکراس، پوست و قرنیه طی این مدت بوده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پیوند اعضاء جزو چند دانشگاه برتر کشور است ادامه داد: در حال حاضر همه عملهای پیوند همچون قرنیه، پوست، کلیه، پانکراس، کبد، قلب و ریه در این دانشگاه انجام میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخی از عملهای پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی همچون کبد، قلب و ریه فقط در چند مرکز کشور از جمله مشهد قابل انجام است.
وی افزود: در فرآیند تشخیص بیماری مرگ مغزی و اهدای عضو افزون بر ۱۰۰ نفر متشکل از تیم تشخیص مرگ مغزی، تیم تایید مرگ مغزی، تیم نگهداری مرگ مغزی، تیم انتقال، تیم هماهنگ کننده، تیم اتاق عمل و تیم های پشتیبانی فعال هستند.
دکتر بدیعی ادامه داد: فرایند بیماریابی و شناسایی در حوزه مرگ مغزی در تمامی شهرستانهای خراسان رضوی و شبکه های بهداشت و درمان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شکل گرفته و بر این اساس در صورت شناسایی بیماران، موارد به مرکز مدیریت فراهمآوری اعضای دانشگاه اعلام میشود تا این گروه بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن و با رعایت پروتکل های علمی نسبت به کسب رضایت و دریافت عضو اقدام کنند.
{jcomments on}