جلسه بررسی مرکز خدمات نگهداری و مراقبت تسکینی بیماران (hospice)در مرکز آموزشی درمانی حضرت فاطمه (س) با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: این جلسه در راستای توسعه مراقبت تسکینی و با حضور دکتر کوهپایه زاده ؛ رئیس دانشگاه، دکتر توکلی معاون درمان ، دکترلطیفی؛ مدیر عامل مرکز آموزشی درمانی حضرت فاطمه (س) و نمایندگان واحد اقتصاد درمان و انجمن صنفی مراقبت های ویژه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ در سالن شورا ستاد مرکزی دانشگاه تشکیل شد.
در ابتدا دکتر انوری ؛ مشاور انجمن صنفی مراقبت های ویژه در خصوص خدمات نگهداری بیماران (hospice) عنوان کرد: سالیانه حدود ۴۰ میلیون نفر در دنیا نیازمند مراقبت های طب تسکینی هستند که حدود ۱۴درصد از خدمات( hospice )بهره مند می شوند و این خدمات دارای سه مدل بیمارستانی، مراکز و منازل است .
سپس رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: طب تسکینی نیاز مردم جامعه است ، البته باید تمام جوانب کار را درنظر گرفت تا ببینیم این خدمات چقدر می تواند به اقتصاد دانشگاه کمک نماید و چه میزان در ارائه خدمات سلامت به مردم موثر است.
دکتر کوهپایه زاده اظهار کرد: با توجه به رشد جمعیت سالمندی در کشور ، راه اندازی مرکز خدمات ( hospice ) از نظر سیاست دانشگاهی به نفع نظام سلامت است ، لذا باید یک مدل مناسب طراحی و توجیه اقتصادی آن مشخص شود.
وی پیشنهاد داد: با توجه به وجود زیر ساخت فیزیکی مرکز آموزشی درمانی حضرت فاطمه (س) ، یک پلتفرم ( hospice) در مکان آن بیمارستان با همکاری خیرین و مشارکت سازمانهای مردم نهاد ایجاد شود و در این راستا تعرفه خدمات ، محل تامین منابع و میزان بهره وری مدل تعیین گردد.
در ادامه مقرر شد تا با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه و انجمن صنفی مراقبت های ویژه ، جوانب مختلف فرآیند بررسی و کارشناسی شود تا بتوان یک مدل مناسب طراحی و معرفی کرد.
لازم به ذکر است خدمات نگهداری ومراقبت از بیماران (Hospice) یک نوع مراقبت تسکینی است و می تواند بر اساس الگوهای مختلفی به بیماران ارائه شود .
سازمان بهداشت جهانی مراقبت تسکینی را به عنوان راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری های صعب العلاج و خانواده آنان معرفی کرده است، این مراقبت ها با تشخیص بیماری شروع می شود و در طول بیماری ادامه می یابد.
مراقبت تسکینی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری های تهدید کننده و خانواده آنها را ارتقاء می بخشد، بسیاری از بیماری ها در فرایند مراقبتی خود نیازمند استفاده از مراقبت تسکینی هستند.
کشور ایران نیز با آمار فزاینده بیماران مزمن و صعب العلاج، کمبود نیروی انسانی و تخت های مراقبت ویژه در مراکز سلامت خود روبرو است، در بسیاری از موارد، بستری بیماران صعب العلاج در بخش های ویژه تاثیری در بهبود بیمار ندارد و به عنوان یک مراقبت بیهوده در نظر گرفته می شود، بنابراین هاسپیس طراحی شده است تا با کمک آن بتوان از آلام و رنج های این گونه بیماران کاست.
تهیه خبر : رهنورد