دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نیاز بدن به مواد غذایی در ماه مبارک رمضان ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش می یابد اظهار داشت: این در حالی است که بسیاری از افراد به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب، در پایان این ماه با افزایش وزن روبرو می شوند.
به گزارش وب دا، دکتر محمد صفریان خاطر نشان کرد: ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزهدار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری،افطار و شام،لزوم استفاده از ۵ گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخممرغ، شیر، لبنیات، میوهها و سبزی از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان به شمار می رود.
روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبک افطار کنند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبک همچون نان و پنیر، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبک، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار کنند تا بدین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوارش و اضافه وزن پیشگیری شود.
دکتر محمد صفریان اظهارداشت: بهترین زمان برای سرو شام ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از افطار است که در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار کمتر مصرف کرد.
همچنین به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل گرما و پیشگیری از یبوست و رفع آن نوشیدن آب فراوان به میزان ۸ تا ۱۲ لیوان در کنار مصرف مواد غذایی پرفیبر توصیه شده است.
همچنین از زمان شام تا وعده سحر خوردن ۵ واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است.
مصرف مواد قندی در وعده سحر موجب بروز احساس کسالت و سردرد در طول روز می شود
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: روزهداران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بکاهند زیرا در صورت مصرف زیاد موجب بروز احساس کسالت، سردرد و نبود تمرکز میشود.
توصیه می شود روزه داران به جای آن،از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنجهای مخلوط به دلیل آزاد کردن تدریجی انرژی و قند و حفظ مطلوب مایعات استفاده کنند.
دکتر صفریان خاطر نشان کرد: اگر فاصله بین دو وعده غذایی بیش از حدود ۱۰ ساعت نباشد قند خون به میزان طبیعی حفظ می شود، اما در گرسنگی طولانی تر همچون روزه بدون سحری به ویژه در روزهای طولانی سال، قندخون، به کمتر از میزان طبیعی کاهش می یابد و این موضوع موجب آسیب به سلامتی می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشد با تاکید بر اینکه انجام فعالیتهای ورزشی پیش از افطار توصیه نمی شود خاطر نشان کرد: بهترین زمان برای انجام فعالیتهای ورزشی دو تا دو نیم ساعت پس از وعده شام است.
لزوم توجه والدین به تغذیه روزه اولی ها
دکتر محمد صفریان با اشاره به اینکه گرسنگی، تشنگی و کم خوابی بر روی اشتهای نوجوانان روزه اولی تاثیر دارد خاطر نشان کرد: بهتر است مادران در ماه مبارک رمضان ضمن تهیه غذاهای مناسب، بر تغذیه فرزندان خود توجه داشته باشند و غذاهایی را آماده کنند که فرزندشان دوست داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه روزه داری در نوجوانانی که دچار اختلال رشد و کوتاهی قد است توصیه نمی شود تصریح کرد: روزه داری در نوجوانانی که از رشد مناسبی برخوردارند نه تنها آسیب رسان نیست بلکه بر اساس تحقیقات انجام شده، روزه داری برای رشد آنان نیز مناسب است.
{jcomments on}